Εκδήλωση στη Γιάννουλη για τα φυτοφάρμακα

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2014 20:54 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:20

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στη Γιάννουλη, από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και της Αντιδημαρχίας Περιαστικής, Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, με συνδιοργανωτές την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ), σχετικά με την ένταξη του Δήμου Λαρισαίων στο πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, για το 2014.

Η εκδήλωση (η τρίτη ενημερωτική μετά την Φαλάνη και την Τερψιθέα) ,  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης, με τον προϊστάμενο του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας Δημ. Σταυρίδη, να σημειώνει ότι  σύμφωνα με τον νόμο 4036/2012, σε εφαρμογή της οδηγίας 2009/128/ΕΚ, θεσπίζονται μέτρα που αποσκοπούν στην ασφαλή χρήση των γεωργικών φαρμάκων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα μέτρα αυτά σχετίζονται με θέματα κατάρτισης, ασφαλούς χρήσης των γεωργικών φαρμάκων, ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας καθώς και κυρώσεων (ποινικών και διοικητικών) σε όσους παραβαίνουν τη σχετική νομοθεσία. Ο κ. Σταυρίδης, απεύθυνε έκκληση για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των αγροτών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σε όλη την περιοχή ευθύνης της ΠΕ Λάρισας, καθώς επίσης είπε, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα της ΔΑΟΚ 2413511119 και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων 2413505735, 2413505734, στις Γεωπόνους, Χριστίνα Κοντογιάννη και Αγγελική Παπαδοπούλου, οι οποίες ήταν και οι συντονίστριες της εκδήλωσης.

Ο κ. Μηνάς Πελεκάνος, εκπροσωπώντας τον ΕΣΥΦ, ανάμεσα σε μια σειρά οδηγιών για τη διαχείριση των πλαστικών κενών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο τριπλό ξέπλυμα των κενών πλαστικών φιαλών, έτσι ώστε και να αξιοποιηθεί ολόκληρη η ποσότητα του προϊόντος από τον επαγγελματία αγρότη πετυχαίνοντας έτσι οικονομία στο κόστος παραγωγής, αλλά και να προστατευτεί το περιβάλλον.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαρισαίων   Αναστάσιος Πρασσάς και Αθάνασιος Μαμάκος, ο πρόεδρος της Δημ.  Κοινότητας Γιάννουλης Γεώργιος Πακάκης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης Δημ. Λεωνιδάκης καθώς και πολλοί παραγωγοί της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass