Ενημερώθηκαν για τον Συνεταιρισμό Τομάτας

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2014 21:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:44

Στην ανάγκη που υπάρχει σήμερα, παρά ποτέ για ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος με στήριξη των υγιών Ομάδων Παραγωγών, στην αυτονόητη έννοια της συνεχούς βελτίωσης για κάθε επιχειρηματική κίνηση, αναφέρθηκε, κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας παρουσίασης των νέων δράσεων που αναπτύσσει ο Συνεταιρισμός το 2014, ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ Νικόλαος Κυρίτσης. Ακόμη ενέταξε την ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο "Larissa Imperial", στον κύκλο των φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο πρακτικών που προωθεί ο ΘΕΣΤΟ.

Το θέμα της συνεργασίας ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΘΕΣΤΟ και τη συμβολή στο στόχο της αειφορίας της γεωργίας παρουσίασε ο Γεωπόνος-Εδαφολόγος, Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Τσαντήλας Χρήστος. Πιο συγκεκριμένα ανέλυσε θέματα όπως η προστασία φυσικών πόρων και περιβάλλοντος, η διερεύνηση περιβαλλοντικών δεικτών (αποτυπώματα άνθρακα και νερού), ο ρόλος των εδαφών στη φυτική παραγωγή, οι απαιτήσεις της τομάτας σε έδαφος και θρεπτικά στοιχεία και οι απομακρυνόμενες ποσότητες αυτών με την παραγωγή, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της έρευνας. Μέσα από μια σειρά αναλύσεων, προσδιορισμών και καταγραφών, θα δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί μια στατιστικά επεξεργάσιμη βάση δεδομένων, η οποία άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου θα αποτελέσει επιστημονικό εργαλείο προώθησης ολοένα και πιο φιλοπεριβαλλοντικών καλλιεργητικών πρακτικών.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής του ΘΕΣΤΟ κ. Σαπουνάς Αστέριος παρουσίασε την ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού που βρίσκεται στη διεύθυνση www.thessto.gr και στην οποία μπορεί κανείς ενημερωθεί για τις δράσεις, τους σκοπούς και την πολιτική ποιότητας του ΘΕΣΤΟ, ενώ θα ανανεώνεται συνεχώς με ειδήσεις, ειδικές αναρτήσεις και σχόλια πάνω σε θέματα καλλιέργειας, μεταποίησης και διεθνών εξελίξεων στον κλάδο.

Ο Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής και επιστημονικός συνεργάτης του ΘΕΣΤΟ κ. Γκούμας Ελευθέριος ανέλυσε το portal που αναπτύχθηκε για λογαριασμό των μελών του Συνεταιρισμού και δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης του παραγωγού σε ένα πλήθος στοιχείων και δεδομένων της καλλιέργειάς του όπως παραδόσεις τομάτας, ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, τιμολόγια, πληρωμές, απεικονισμένα σε καταστάσεις και στατιστικά επεξεργασμένα ιστογράμματα, σε ετήσια, εβδομαδιαία και ημερήσια βάση, με on line ενημέρωση όλο το χρόνο και με ένα πλήθος ακόμη δυνατοτήτων πρόσβασης σε αναλύσεις εδαφών-φύλλων και νερού, ηλεκτρονικές βεβαιώσεις, γεωγραφική απεικόνιση της εκμετάλλευσης, καλλιεργητικές οδηγίες, κλπ.

Η κα Παπαγιαννούλη Χρυσούλα, υπεύθυνη ποιότητας του ΘΕΣΤΟ και ο κ. Μαντζανίδης Σωκράτης Σύμβουλος Ανάπτυξης του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του ΘΕΣΤΟ, παρουσίασαν τις βασικές αρχές λειτουργίας και τις απαιτήσεις για την πιστοποίηση των παραγωγών, στοιχείο απαραίτητο και για τη λήψη της επιπλέον ενίσχυσης που λαμβάνουν οι παραγωγοί του ΘΕΣΤΟ για την ολοκληρωμένη διαχείριση της καλλιέργειάς τους.

Τέλος, ο κ. Βαρελάς Κωνσταντίνος ανέπτυξε το πρόγραμμα «4 STEPS TO SAFETY» της 3Μ για την αναπνοή, δηλαδή 1) Αναγνώριση κινδύνων 2) Κατανόηση επιπτώσεων, 3) Επιλογή σωστής μάσκας και 4) Εκπαίδευση για τη σωστή εφαρμογή.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτριος Σοφολόγης, ο πρώην Δ/ντής της ΥΕΒ Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γκούμας, καθώς και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων μεταποιητικών βιομηχανιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass