ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΔ Γ. ΑΝΕΣΤΗΣ

Γαλάζια οργή για το... πράσινο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Δημοσίευση: 22 Νοε 2013 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:02
«Δεν γίνεται το ΠΑΣΟΚ που βάση δημοσκοπήσεων έχει ποσοστό 4% να ελέγχει πλήρως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να μην επιλύει σκοπίμως κανένα πρόβλημα και να επωμίζεται αυτή την κακή πολιτική η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν μπορεί ο υπουργός κ. Τσαυτάρης και οι συνεργάτες του που βρίσκονται σε όλους -από τα εποπτευόμενα του ΥΠΑΑΤ- Οργανισμούς να μην μας ακούνε και να απολογούμαστε εμείς στα χωριά».
Οργή και αγανάκτηση εμπεριείχαν οι τοποθετήσεις των αγροτών-στελεχών της ΝΔ Λάρισας προς τον νέο γραμματέα Αγροτικού της ΝΔ Γιώργο Ανέστη που παραβρέθηκε χθες στη Λάρισα και προήδρευσε κλειστής κομματικής σύσκεψης.
Ο κ. Ανέστης άκουσε περισσότερο, παρά μίλησε και είναι ενδεικτικό πως κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι του στις ομιλίες των γαλάζιων αγροτικών στελεχών, οι οποίοι κατακεραύνωναν το περιβάλλον Τσαυτάρη, αν και υπήρξαν παράπλευρα συντροφικά πυρά και προς τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο για το θέμα της «φέτας» και της συμφωνίας της Ε.Ε. με τον Καναδά για την ονομασία της.
Το φορολογικό, ο φόρος στα αγροτεμάχια και οι πληρωμές κυριάρχησαν στην κουβέντα που πραγματοποιήθηκε, όπως και ο σωστός τρόπος οργάνωσης της Γραμματείας Αγροτικού με την βάση, ώστε να υπάρξει κοινό πλαίσιο επαφής.
Σε δηλώσεις του στην «Ε» ο κ. Ανέστης παραδέχτηκε ότι «όντως τα προβλήματα των αγροτών παραμένουν οξυμένα. Άλλωστε περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα τα καταγράφει συνεχώς, ενώ μετέχοντας στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, που έχει δημιουργηθεί υπό την εποπτεία της ΠΑΣΕΓΕΣ θα διοργανωθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, μέσα στον Δεκέμβριο στην Αθήνα. Εκτίμησε πάντως ότι το φορολογικό και ο φόρος στα αγροτεμάχια βρίσκονται σε ένα καλό δρόμο, με το σκεπτικό ότι η επιβάρυνση του αγροτικού πληθυσμού, στην περίοδο που διανύουμε θα είναι υποφερτή. Αρκεί να εξορθολογιστεί το σύστημα διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, με σωστή επιστροφή φόρων, ένα θέμα που στο παρελθόν ταλαιπώρησε πολύ τον αγροτικό κόσμο, οικονομικά και ηθικά».
Στη συνέχεια ο κ. Ανέστης παρουσίασε το νέο μοντέλο διοίκησης και οργάνωσης της Γραμματείας Αγροτικού της ΝΔ, η οποία θα έχει τον γραμματέα της, τον αναπληρωτή, 13 Τομεάρχες (1 σε κάθε περιφέρεια), τους υπεύθυνους Αγροτικού της κάθε ΝΟΔΕ και έναν πυρήνα ανθρώπων που δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, ενώ θα υπάρχουν και επιμορφωτικά σεμινάρια».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημήτρης Παπαευθυμίου, που παρέστη στη σύσκεψη την χαρακτήρισε «πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα και μακάρι τέτοιες συζητήσεις να γίνουν και με άλλες Γραμματείες του κόμματος στην περιφέρεια».
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass