ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΒΖ- 8 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η μειωμένη τευτλοκαλλιέργεια κλείνει ζαχαρουργεία

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2013 19:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:59
Να δουλέψουν και τα τρία εργοστάσια της ΕΒΖ, παρά το γεγονός ότι η εταιρία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας ζητούν οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας, ενώ η διοίκησή της για να κατευνάσει τα πνεύματα, εξέδωσε προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού. Προκήρυξη που προβλέπει και την απασχόληση 8 ατόμων στη Λάρισα.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ζαχάρεως Ελλάδας (Ο.Ε.Β.Ζ.Ε.) Χριστόδουλο Βαρκάκη «η εταιρία πλέον έχει φθάσει στο τέλμα της. Φέτος θα παράγουμε στην καλύτερη περίπτωση 35.000 τόνους ζάχαρης. Ακόμη δεν έχει ληφθεί η απόφαση αν θα δουλέψουν τα εργοστάσια και ποια θα είναι αυτά. Η άποψη των εργαζομένων είναι ότι πρέπει να δουλέψουν και τα τρία διότι εργοστάσιο που δεν δουλεύει δεν πρόκειται να ξαναδουλέψει. Εκτός και αν εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των υποψήφιων αγοραστών που έχουν πει ότι θα ξεκινήσουν με το κλείσιμο ενός τουλάχιστον εργοστασίου. Αυτή τη στιγμή στην εταιρία δουλεύουν 267 άτομα και περιμένουμε τους εποχικούς. Ούτε η συντήρηση “βγαίνει” στα εργοστάσια και κατά κάποιο τρόπο η εταιρία υπολειτουργεί. Το εργοστάσιο του Πλατέος που είναι το μεγαλύτερο το οποίο έχει και αποθηκευτικά σιλό ζάχαρης και μηχανές πακετοποίησης αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο από το φιλότιμο των εργαζομένων για να μπορέσουμε να “βγάλουμε” ζάχαρη στην αγορά».
Η ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Σε αυτή τη δύσκολη λοιπόν περίοδο, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο... πικρά για εταιρία και εργαζομένους, εξαιτίας των πολύ δυσοίωνων προβλέψεων για τη φετινή ζαχαρική καμπάνια, παρότι η διοίκηση φρόντισε έγκαιρα για καλές τιμές και ένταξη της τευτλοκαλλιέργειας σε καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης (ΣΟΔ).
Πιο συγκεκριμένα, λόγω καιρικών συνθηκών, σπάρθηκαν μόλις 61.000 στρέμματα παρότι στις αρχές Μαρτίου είχαν κατατεθεί αιτήσεις για 100.000 στρέμματα περίπου. Αλλά ο καιρός δεν βοήθησε κι' αντί να αρχίσει η σπορά τεύτλων στο τελευταίο 10ημερο του Ιανουαρίου και να κορυφωθεί περί τις 15 Μάρτη (πλην Ορεστιάδας), έφθασαν μέσα Απριλίου για να μπορέσουν οι αγρότες να μπούνε στα χωράφια τους. Έτσι, στην περιοχή του εργοστασίου Σερρών, σπάρθηκαν μόλις 7.500 στρέμματα, από τις 16.000 - 17.000 στρέμματα. Στην περιοχή του εργοστασίου Ορεστιάδας σπάρθηκαν 8.000 στρέμματα και τα υπόλοιπα, σε άλλα περιοχές της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης. Η οψίμιση της καλλιέργειας, δεν είναι καλά νέα για την απόδοση σε Ρol, ενώ τευτλοκαλλιεργητές και εργαζόμενοι της ΕΒΖ προσεύχονται για δροσερό καλοκαίρι, αλλά ό,τι και να γίνει, η παραγωγή δεν μπορεί παρά να είναι μικρή. Με τέτοιο πλήγμα στην καλλιέργεια, τίθεται ζήτημα λειτουργίας των τριών εργοστασίων, αφού μόνο ένα φτάνει και περισσεύει για την επεξεργασία των τεύτλων. Όμως σε μία τέτοια εκδοχή, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Δουλειά σε 174 άτομα προσφέρει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε, προσλαμβάνοντας άτομα με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου.
Στόχος είναι η κάλυψη εποχικών ή …παροδικών αναγκών του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας και μεταξύ των 174 θέσεων και 8 θέσεις για τον νομό Λάρισας.
Ειδικότερα προβλέπονται 3 θέσεις ΔΕ Εφαρμοστής Συντηρητής Βιομηχανικών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων με άδεια ηλεκτροσυγκολλητή Β” Τάξης, 1 θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες για Κέντρο Συγκέντρωσης Λάρισας, 1 θέση ΔΕ Αγγελιαφόροι Ψεκασμών –Γεωργοτεχνίτες, 1 θέση ΔΕ Οδηγοί Φορτηγών Αυτοκινήτων, 1 θέση ΥΕ Τεχνίτες Ταινιοδρόμων, 1 θέση ΥΕ Βοηθός χειριστής σιλό. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες ειδικότητες στα υπόλοιπα εργοστάσια της ΕΒΖ, για τις οποίες οι λαρισαίοι μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην εξής διεύθυνση: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Εργοστάσιο Πλατέος Ημαθίας, 44ο χλμ.Θεσ/νίκης-Βεροίας, Τ.Κ. 590 32, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού (Κ. Κανσίζογλου), τηλ. Επικοινωνίας: 23330-68200, 23330-68210. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ).
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass