ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Οι βεβαιώσεις για επικαιροποίηση του Μητρώου Αγροτών

Δημοσίευση: 25 Απρ 2015 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:24

Διευκρινίσεις επί της διαδικασίας επικαιροποίησης του μητρώου Αγροτών παρέχει για λογαριασμό της «Φ. Αβούρη- Η. Καλφούντζος Ο.Ε. ΠεριβαλλονAgro Πιστοποιημένος φορέας για την υποβολή ΕΑΕ 2014-2020», ο Ηλίας Καλφούντζος-υπεύθυνος έργου, με αφορμή χθεσινό σχόλιο στα «Ψιθυριστά» το οποίο εδραζόταν σε ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Αναλυτικά ο κ. Καλφούντζος σημειώνει: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά γραφεία που αναλαμβάνουν την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, αλλά υπάρχουν πιστοποιημένοι φορείς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με βάση την υπ’ αριθμόν 274/38602 απόφαση της 27/03/2014 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μόνο αυτοί μέχρι και σήμερα μπορούν να υποβάλουν ΕΑΕ (ΟΣΔΕ).

Η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων είναι δωρεάν, υποβάλλεται και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δήλωσης καλλιέργειας (ΕΑΕ). Η επικαιροποίηση του Μητρώου Αγροτών που αφορά τη Βεβαίωση με βάση το Ν. 3874/2010 (ΦΕΚ Α’ 151/10) και λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις του άρθρου 2 του παραπάνω νόμου και την απόφαση 134416/14-2-2011 (ΦΕΚ Β’ 273/11) και αφορά το είδος κάθε παραγωγού δηλαδή αν είναι επαγγελματίας αγρότης ή κάτοχος γεωργικής εκμετάλλευσης, είναι μια ξεχωριστή διαδικασία υποβολής στοιχείων του παραγωγού σε άλλη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ και σε καμία περίπτωση δεν είναι αλληλένδετη με τη δήλωση ΟΣΔΕ. Ο παραγωγός μπορεί να την κάνει ηλεκτρονικά μόνος του ή μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ ή να απευθυνθεί σε αυτούς που παρέχουν αυτή την υπηρεσία με κάποια χρέωση. Η βεβαίωση αυτή είναι απαραίτητη σε διάφορες υπηρεσίες όπως στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής η οποία λανθασμένα αποκαλείται Διεύθυνση Γεωργίας (σε αγορές αγροτεμαχίων, αγορές αγροτικών μηχανημάτων κ.α.), στις Τράπεζες κ.α. Σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί απαραίτητο στοιχείο η συγκεκριμένη επικαιροποίηση για την υποβολή ΕΑΕ (ΟΣΔΕ).

Η τιμολογιακή πολιτική του κάθε φορέα έχει εγκριθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οποιαδήποτε μεταβολή- διαφοροποίηση στον αναρτημένο τιμοκατάλογο φέρει τη σύμφωνη γνώμη του ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι απορίας άξιο από πού και ως πού μια παροχή υπηρεσιών, τιμολογημένη νόμιμα και με τη σύμφωνη γνώμη του παραγωγού, αφού πρώτα έχει ενημερωθεί για τις διαδικασίες και για τους τρόπους υποβολής της επικαιροποίησης καθώς και για το ότι δεν είναι υποχρεωτικό, αποτελεί «μπίζνα πολλών χιλιάδων ευρώ». Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες υπηρεσίες χρεώνονται και για ποιο λόγο και να μη μεταφέρονται ανακρίβειες οι οποίες προκαλούν σύγχυση και παραπληροφόρηση στον παραγωγό. Η γνώση και η εμπειρία είναι υποχρέωση του καθενός και πρέπει να μεταφέρονται σωστά».

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Αξίζει να παρατεθεί ακριβώς η έγγραφη ανακοίνωση της υπηρεσίας στην οποία στηρίχθηκε το σχόλιο, σε συνδυασμό με επεξηγηματικές πληροφορίες υπηρεσιακών παραγόντων. Συγκεκριμένα (και για αποκατάσταση της ακριβούς ονομασίας, αφού απαιτήθηκε έτσι), από τη Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Νομού Λάρισας Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, παρέχονται «Διευκρινιστικές Οδηγίες υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2015 για την Αίτηση Εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων» που υπογράφει η Δρ Χρυσούλα Τερζούδη και στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η υπηρεσία μας ενημερώνει τους αγρότες ότι κατά την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2015 (ΟΣΔΕ), δεν απαιτείται η επικαιροποίηση των στοιχείων εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως τα κατά τόπους Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης Νομών (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ).

Σκόπιμο είναι να αναφέρουμε ότι η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων γίνεται αυτόματα και ταυτόχρονα με την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης για το καθεστώς της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2015, όπως φαίνεται από την εγκύκλιο 13786/23-1-2015 του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass