ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΣΠΡΙΩΝ

Δεν απαιτείται πιστοποιημένος σπόρος

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 8:17


Άμεση η απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης του σχετικού ερωτήματός μας για το ποιο καθεστώς θα ισχύσει για την απόδοση της συνδεδεμένης των οσπρίων. Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο δεν απαιτείται πιστοποιημένος σπόρος - καρτελάκια για την απόδοση της συνδεδεμένης ενίσχυσης των οσπρίων περίπου στα 28 € ανά στρέμμα για την περίοδο 2015-2017.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστο Σιδερόπουλο «το ΥΠΑΑΤ απάντησε πως οι λεπτομέρειες εφαρμογής της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα όσπρια περιγράφονται στη σχετική υπουργική απόφαση με αρ. 1703/43630 ΦΕΚ Β’ 855/15/5/2015 και στις προϋποθέσεις δεν περιλαμβάνεται η υποχρέωση χρήσης πιστοποιημένου σπόρου σποράς. Το νομικό πλαίσιο των συνδεδεμένων ενισχύσεων δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης του καθεστώτος από το 2017 και μετά. Πριν από οποιεσδήποτε τροποποιήσεις θα αξιολογηθεί η κατάσταση της αγοράς και η πορεία των μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η σποροπαραγωγή των οσπρίων είναι επίσης ενταγμένη σε συνδεδεμένη ενίσχυση. Εφόσον υπάρχουν αποθέματα σπόρων σποράς για τα επιλέξιμα είδη οσπρίων, ενδέχεται να συμπεριληφθεί η υποχρέωση πιστοποιημένου σπόρου σε κάποιο ποσοστό με σκοπό την παραγωγή ποιοτικού τελικού προϊόντος. Εάν αυτό αποφασιστεί, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση ώστε να είναι δυνατή η προετοιμασία των αγροτών για τις όποιες αλλαγές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass