ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ-ΧΡ. ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ενδοαγροτικές κόντρες για την αίθουσα του Πλατυκάμπου

Δημοσίευση: 07 Νοε 2015 0:39

 

Του Γιώργου Ρούστα

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους διά ανακοινώσεων ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων αγροτών Χρήστος Σιδερόπουλος, με αφορμή την αυριανή συγκέντρωση κτηνοτρόφων και αγροτών στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουκούτσης μιλά για «καπέλωμα της γνώμης και της στάσης των αγροτών από την Επιτροπή Αγώνων των αγροτών» και ζητά από τα μέλη της να ζητήσουν «δημόσια συγγνώμη», ενώ από την πλευρά του ο κ. Σιδερόπουλος συνιστά στον κ. Κουκούτση «ψυχραιμία».

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν ο πρόεδρος του ΑΣ Πλατυκάμπου διάβασε στην «Ε» για την πανελλαδική σύσκεψη αγροτικών επιτροπών στα γραφεία του Συνεταιρισμού και ξαφνιάστηκε, καθώς εκείνος είχε δώσει το «οκ» για τη χρήση της αίθουσας στον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννη Μπαρδανίκα για τη διοργάνωση πανελλαδικής σύσκεψης κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας. Την ίδια ώρα όμως η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωσή της προσκαλούσε όλες τις Επιτροπές Αγώνα των Αγροτών σε πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή στον Πλατύκαμπο. Έτσι η αντίδραση του κ. Κουκούτση βασίζεται στην άποψη ότι το Πανελλαδικό όργανο των αγροτών (νεολαίοι) χρησιμοποίησε ως «δούρειο ίππο» για τη χρήση της αίθουσας του Συνεταιρισμού τους κτηνοτρόφους. Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Κουκούτσης είναι μέλος της Επιτροπής Μπλόκων των αγροτών και συναγωνιστής του Βαγγέλη Μπούτα, οι οποίοι θεωρούν ότι «το Πανελλαδικό όργανο των αγροτών στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών – μεγαλοεπιχειρηματιών».

Από την άλλη ο Χρήστος Σιδερόπουλος υποστηρίζει ότι «ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου είναι ένας από τους 32 Συνεταιρισμούς του νομού που στηρίζουν τις κινήσεις της Τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής (νεολαίοι). Απόφαση που έλαβαν, εν απουσία του προέδρου κ. Κουκούτση στο εξωτερικό, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.».

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Μετά από μαραθώνιο τηλεφωνημάτων, η «Ε» κατέληξε στην εξής διαπίστωση για το πρόβλημα που προέκυψε (αν και η δημοσιογραφική έρευνα αυτές τις μέρες θα πρέπει να εστιάζεται στα προβλήματα των αγροτών της υπαίθρου και όχι στις διαμάχες και τα αξιώματα των συνεταιριστών\συνδικαλιστών): Πράγματι η αίθουσα του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου παραχωρήθηκε από τον κ. Κουκούτση στην Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων, η οποία για γεωγραφικούς λόγους επέλεξε το χωριό του Δήμου Κιλελέρ. Το προσκλητήριο των Θεσσαλών κτηνοτρόφων αφορούσε σε όλους τους κτηνοτροφικούς συλλόγους της χώρας. Σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν συστήσει κοινές επιτροπές αγώνα. Έτσι η Επιτροπή Αγώνα Αν. Μακεδονίας –Θράκης προχώρησε με πρωτοβουλία της σε γενικό κάλεσμα και των αντίστοιχων Επιτροπών των αγροτών και δω προέκυψε το ζήτημα που έφερε στα χαρακώματα τους κ. Κουκούτση Σιδερόπουλο. Ο τελευταίος μάλιστα διευκρίνισε στην «Ε» ότι «προ ημερών η τοπική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών είχε αποφασίσει να πιει έναν καφέ σε καφετέρια του Πλατυκάμπου στις 11 π.μ. κι εν συνεχεία ως καλεσμένοι μια αντιπροσωπεία αυτών να παραστεί στη σύσκεψη του ΑΣ Πλατυκάμπου, καθώς το θέμα θα είναι οι οργανωτικές λεπτομέρειες της καθόδου των παραγωγών στην Αθήνα στις 12 Νοεμβρίου».

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση (που έβαλε φωτιά στον τοπικό συνεταιριστικό χώρο) αναφέρει τα εξής: «Καλώ τους αρμόδιους των «επιτροπών αγώνων των αγροτών» να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη και να ανακαλέσουν άμεσα την αναληθή είδηση που με ευθύνη τους δόθηκε στη δημοσιότητα περί πανελλαδικού ραντεβού των «επιτροπών αγώνων» στον χώρο συνελεύσεων του Α.Σ. Πλατυκάμπου στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 8 Νοεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε μας ζητήθηκε η αίθουσα και επομένως ουδέποτε συμφωνήσαμε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο χώρο του Α.Σ. Πλατυκάμπου. Δυστυχώς, τέτοιες πρακτικές «καπελώματος» της γνώμης και της στάσης των αγροτών και των εκλεγμένων οργάνων τους, μόνο κακό στο συνδικαλιστικό κίνημα και εμπόδια στην εξεύρεση λύσεων στα δίκαια αιτήματα των αγροτών μπορεί να φέρει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων αγροτών Χρήστος Σιδερόπουλος σχολίασε με δηκτικό τρόπο: «Η Επιτροπή Αγώνα αγροτών ν. Λάρισας δεν ζήτησε κανένα χώρο από τον κ. Γιάννη Κουκούτση, γιατί απλά δεν οργανώνει καμιά πανελλαδική σύσκεψη. Αν του ζητήθηκε κάτι από την Β. Ελλάδα αυτό έχει άλλο όνομα και είναι άλλη οργάνωση αγροτών. Παρακαλούμε θέλει προσοχή τώρα και ψυχραιμία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass