ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Μαζική κάθοδος αγροτών στην Αθήνα

Δημοσίευση: 17 Νοε 2015 0:04

Ολοκληρώνονται σήμερα οι προετοιμασίες της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού για την αυριανή κάθοδο τους στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως όλα δείχνουν 7-8 λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 6 το πρωί για την πρωτεύουσα από τον νομό Λάρισας, με τους παραγωγούς να επιβαρύνονται από την τσέπη τους τα έξοδα μεταφοράς, ενώ σε λίγες περιπτώσεις συνέβαλαν οι τοπικοί συνεταιρισμοί. Αναλυτικότερα 2 λεωφορεία θα μεταφέρουν αγρότες-κτηνοτρόφους από την επαρχία Ελασσόνας, 2 από την επαρχία Τυρνάβου και τη Λάρισα, 2 από τα Φάρσαλα και 2 από τα χωριά του Κιλελέρ. Να σημειωθεί ότι τα μεσάνυχτα θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία από τη Μακεδονία, ώστε κάπου στη Λαμία να υπάρξει η προσυγκέντρωση όλων, με στόχο την κοινή είσοδό τους στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίστοιχη απόβαση των Κρητικών παραγωγών θα γίνει στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με την τοπική Συντονιστική Επιτροπή του νομού Λάρισας έχει επέλθει συμφωνία με την ΕΛ.ΑΣ. ώστε τα λεωφορεία να φθάσουν μέχρι την πλατεία Συντάγματος (γύρω στις 11), όπου θα γίνει το συλλαλητήριο. Το πρόγραμμα προβλέπει κεντρική ομιλία του εκπροσώπου των Κρητικών παραγωγών (Πρίαμος Ιερωνυμάκης) και χαιρετισμούς από εκπροσώπους αγροτών από Μακεδονία, Πελοπόννησο και Θεσσαλία. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία αγροτών θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών όπου και θα επιδώσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Για τον φόβο προβοκατόρικων ενεργειών (επεισόδια) η ιδέα της πορείας στο κέντρο της Αθήνας -προς το παρόν- απομακρύνεται.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες έχουν δηλώσει πως η συγκέντρωση της Αθήνας θα είναι η απαρχή των φετινών κινητοποιήσεων και με την επιστροφή τους από την πρωτεύουσα θα ξεκινήσει ο διάλογος για το χρονοδιάγραμμα και τη μορφή του αγώνα. Όσον αφορά στο διεκδικητικό πλαίσιο, αυτό προβλέπει τα εξής: Να θεσπιστεί ατομικό αφορολόγητο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ για όλες τις επαγγελματικές αγροτικές κατηγορίες προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή 13% προσμετρώντας στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες τις δαπάνες και τις αποσβέσεις που ισχύουν στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα, καμία αλλαγή στις εισφορές του ΟΓΑ, ο ΦΠΑ στα εφόδια να κατέβει στο 6% και ο ΦΠΑ στα προϊόντα των εκμεταλλεύσεων να παραμείνει στο 13%, κλπ.

Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass