ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Έκκληση αγροτών για ενότητα

Δημοσίευση: 24 Νοε 2015 1:43

 

Ιεράρχηση των αιτημάτων και συμμετοχή στην πανθεσσαλική σύσκεψη του Παλαμά Καρδίτσας στις 26 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι αγρότες που συμμετείχαν στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου, ενώ αρκετοί παραγωγοί απηύθυναν έκκληση προς όλες τις συντονιστικές επιτροπές για ενότητα του αγώνα. Αίτημα που έγινε δεκτό από την αντιπροσωπεία που εξελέγη να εκπροσωπεί τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Πλατυκάμπου στις μελλοντικές αγροτικές συσκέψεις, καθώς μετά τη σύσκεψη του Παλαμά θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού των μπλόκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου «το τρίτο μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί στα δύο προηγούμενα, περιλαμβάνει πακέτο αντιαγροτικών μέτρων. Άγρια φοροληστεία με 26% φορολόγηση και 100% προκαταβολή από το πρώτο ευρώ, τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και αύξηση των εισφορών στον ΕΛΓΑ, ΦΠΑ 23% σε μέσα, εφόδια και είδη πρώτης ανάγκης, ΕΝΦΙΑ, αύξηση του αγροτικού ρεύματος, μείωση επιστροφής φόρου πετρελαίου 50% για φέτος και κατάργηση του χρόνου. Αυτά τα μέτρα του Μνημονίου σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της Ε.Ε., η οποία μειώνει ως και 50% τις ενισχύσεις μέχρι το 2019 αποτελούν τα εργαλεία με τα οποία επιχειρείται η συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Αυτό προϋποθέτει και θα έχει ως αποτέλεσμα οι μικρομεσαίοι αγρότες να ξεκληριστούν και να γίνουν στην καλύτερη περίπτωση σύγχρονοι κολίγοι και στη χειρότερη άνεργοι. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους που μαζί βαδίσαμε στους αγώνες και τα Μπλόκα από την ίδρυση του Συλλόγου μας, όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι αυτά τα μέτρα τους οδηγούν στον αφανισμό και χρειάζεται ο ενωμένος αγώνας μας να μην περάσουν, να συμμετέχουν ώστε να αποφασίσουμε τα αγωνιστικά βήματά μας το επόμενο διάστημα και τις προτάσεις του Α.Σ. Πλατυκάμπου στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων που θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου και θα αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τον πανελλαδικό συντονισμό. Στήνουμε μπλόκο στα μνημόνια και τα νέα μέτρα – Με τον αγώνα και το διεκδικητικό μας πλαίσιο εξασφαλίζουμε την επιβίωσή μας!».

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο μεταξύ ανακωχή στο μέτωπο που άνοιξαν με την κυβέρνηση με αφορμή και το ασφαλιστικό-φορολογικό, μετά και το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας κήρυξαν προσωρινά οι αγρότες της Λάρισας, λόγω αγροτικών ασχολιών. Οι περισσότεροι βρίσκονται στα χωράφια, σε μια μάχη με τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη σπορά των σιτηρών. Όσον αφορά στον προγραμματισμό δράσης το 5νθήμερο 15-20 Δεκεμβρίου φαίνεται να είναι η ημερομηνία κλειδί για να προγραμματιστεί η έναρξη των φετινών κινητοποιήσεων, με την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass