ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

«Όχι νέο χαράτσι στους αγρότες»

*Είχαν συναντήσεις με την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 0:04 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:17

Την έντονη κινητοποίηση των βουλευτών Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμου Χαρακόπουλου και Χρ Κέλλα έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει τις αγροτικές επιδοτήσεις, και προς τούτο έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεση τους στην προοπτική να επιβληθεί και νέο «χαράτσι» στους αγρότες. Ενώ είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με την ευρωβουλευτή του κόμματος Μαρία Σπυράκη στην οποία και έθεσαν το ζήτημα προκειμένου να προωθηθεί και σε επίπεδο ΕΕ.

Μάλιστα Μάξιμος Χαρακόπουλος και Μαρία Σπυράκη ανέλαβαν κοινή πρωτοβουλία παράλληλης κατάθεσης ερωτήσεων τόσο το Εθνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας τουλάχιστον, τη θέσπιση εξαιρέσεων, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε., στη φορολόγηση των ενισχύσεων που στοχεύουν στην αγροτική ανάπτυξη και την αντιστάθμιση των απωλειών εισοδήματος, όπως είναι οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, η εξισωτική αποζημίωση, τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, τα σχέδια βελτίωσης, το πριμ πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών κλπ.

Υπενθυμίζοντας παράλληλα την ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας για αφορολόγητες επιδοτήσεις.

 

Ο Μ Χαρακόπουλος

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπενθυμίζει ότι επικεφαλής βουλευτών είχε καταθέσει στις  31.03.15 και σχετική ερώτηση στην Βουλή στην οποία το υπουργείο Οικονομικών, απαξιώνοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, δεν απάντησε ποτέ.

Μεταξύ άλλων δε, σε δήλωση του τονίζει: «Πρώτη φορά φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων με την “πρώτη φορά Αριστερά” στην Ελλάδα. Το νέο χαράτσι της κυβέρνησης για φορολογική επιβάρυνση 13% στις κοινοτικές ενισχύσεις που ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, θα πρέπει άμεσα να ακυρωθεί, διότι πλήττει ευθέως το εισόδημα των αγροτών και την ανταγωνιστικότητά τους, ενώ αναμφίβολα θα υπονομεύσει τους στόχους που έχουν τεθεί από την Κοινή Αγροτική Πολιτική στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία.

 

 

Ο Χρ Κέλλας

Ο βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνος το τομέα Υγείας της ΝΔ Ο κ. Κέλλας συζήτησε με την κα Σπυράκη όλα τα θέματα που άπτονται της απόφασης της Κυβέρνησης να φορολογήσει τις επιδοτήσεις από 12.000 ευρώ και πάνω, και αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης σε δηλώσεις του επεσήμανε :

«Η Κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς, αποφάσισε να δείξει το φιλολαϊκό της πρόσωπο μέσα από την άγρια φορολόγηση των αγροτών. Για πρώτη φορά φορολογούν τις κοινοτικές ενισχύσεις και πιθανότατα σε αυτές θα συμψηφιστούν και άλλα βοηθήματα που ποτέ δεν υπόκειντο σε φορολόγηση ( άμεσες ενισχύσεις “τσεκ”, συνδεδεμένη βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, τεύτλων, το άρθρο 68, το de minimis, η νιτρορύπανση, τα σχέδια βελτίωσης, το πριμ εγκατάστασης των νέων αγροτών κλπ).

 

Η Μ. Σπυράκη

 

Από την πλευρά της η κ. Σπυράκη επεσήμανε:

«Η φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων είναι εθνική αρμοδιότητα. Ωστόσο μια σειρά κράτη μέλη έχουν υιοθετήσει εξαιρέσεις. Ειδικά στην Ελλάδα η Ν.Δ. δεν έχει φορολογήσει και δεν σχεδιάζει να φορολογήσει ούτε ένα ευρώ από τις ενισχύσεις.

Δίνουμε τη μάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να φανεί ότι η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης στο εισόδημα των αγροτών είναι καθαρά δική της επιλογή και παλεύουμε να ισχύσουν και στην Ελλάδα οι εξαιρέσεις».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass