Β. Μπούτας: Μας κήρυξαν τον πόλεμο και εμείς πολεμάμε!

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2015 22:55

 

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Ξεπέρασαν τα 400 τα τρακτέρ που παρατάχθηκαν σήμερα στο «Δέλτα» Καρδίτσας παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Καρδίτσας – Αθηνών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να δοκιμάσουν σκληρά την κυβέρνηση εφόσον δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, τα οποία έχουν ως αιχμή του δόρατος την… σωτηρία από τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές!

Ο μπροστάρης των διαδηλωτών της υπαίθρου Βαγγέλης Μπούτας μίλησε ξεκάθαρα για τις προθέσεις των οργανωτών του νέου δυναμικού αγώνα στον κάμπο, τα ηνία του οποίου κρατάει για μία ακόμη φορά ο νομός Καρδίτσας: «Μας κήρυξαν τον πόλεμο και εμείς πολεμάμε και δεν θα σταματήσουμε, όσο εφαρμόζεται η αντιαγροτική πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβέρνησης! Δεν είναι μόνο το φορολογικό που αποτελεί βέβαια τεράστιο χτύπημα, αλλά είναι η ΚΑΠ, είναι τα χρήματα που κερδίσαμε εδώ και χρόνια με τους αγώνες και τώρα ζητάνε να επιστρέψουμε, είναι η πετσοκομμένη ενιαία ενίσχυση που θα δοθεί έναντι! Έφτασε η φτώχεια και στους μικρομεσαίους αγρότες! Εφαρμόζεται μια πολιτική που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, γι’ αυτό βλέπετε τους νέους ανθρώπους που ήρθαν εδώ και αγωνίζονται! Αύριο θα είμαστε ποιο πολλοί, μεθαύριο θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι! Έχουμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας (είναι σήμερα στις 11.00 το πρωί) για να εκθέσουμε τα αιτήματά μας και να απαιτήσουμε να πάρουν πίσω τα μέτρα που προβλέπουν τη συγκέντρωση άνω των 250 εκατ. ευρώ από τους αγρότες. Την Κυριακή θα γίνει (στον Παλαμά 12.00 μ. ) η πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των μπλόκων για ν’ αποφασίσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες την κλιμάκωση του αγώνα. Φέτος μας έμπηξαν το μαχαίρι πισώπλατα πολύ νωρίτερα απ’ ότι στο παρελθόν και ο αγώνας αφορά πλέον το μέλλον των μικρών και μεσαίων αγροτών! Παλεύουμε να γλιτώσουμε τον ξεριζωμό! Αυτοί οι νέοι αγρότες που ήρθαν σήμερα εδώ, το έκαναν όχι γιατί δεν έχουν ένα πιάτο φαί να φάνε, αλλά γιατί δεν έχουν αύριο στη δουλειά τους»!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Γύρω στις 12.30 μ.μ. οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ε.Ο. διακόπτοντας για περίπου 45 λεπτά την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δυο ρεύματα. Εδώ να σημειώσουμε ότι ισχυρή δύναμη της τροχαίας είχε τοποθετήσει από νωρίς άνδρες σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος και σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου, προκειμένου να παρέμβουν όταν χρειάζεται για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων ανάμεσα στα παραταγμένα αγροτικά μηχανήματα, αλλά και για την ενημέρωση των οδηγών για τα τεκταινόμενα στο «Δέλτα».

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης το προεδρείο της ΕΟΑΣΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγωνιστική συμμετοχή και «άνοιξε» διάλογο με τους αγρότες για τις επόμενες κινήσεις. Τελικά αποφασίστηκε τα τρακτέρ να παραμείνουν παραταγμένα παραπλεύρως της Ε.Ο. και να μην προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμό του δρόμου τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, ημέρα σύσκεψης της Επιτροπής των μπλόκων. Ωστόσο, το μεσοδιάστημα αγροτοσυνδικαλιστές θα «οργώσουν» τα χωριά προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο και να προσελκύσουν νέες δυνάμεις για να ενισχυθεί η παρουσία τρακτέρ στο «Δέλτα».

Επισημαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και αντιδήμαρχος Παλαμά Κώστας Τζέλλας συμβούλευσε τους συγκεντρωμένους να έχουν υπομονή, διότι στόχος δεν είναι το κλείσιμο της Ε.Ο. και η σύγκρουση με άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, αλλά να ακούσει η κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας των αγροτών και να δείξει έμπρακτα την βούλησή της.

Στις τάξεις των αγροτών ενσωματώθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass