ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Από 7 Ιανουαρίου ξανά στους δρόμους οι αγρότες

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2015 11:07

 

 

Από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν ήδη για το Γενάρη θα εξαρτηθεί ο βαθμός κλιμάκωσης της δράσης των αγροτών στις Εθνικές Οδούς ανά την Ελλάδα.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε από την Ε.Ο.Α.Σ.Κ. στην Καρδίτσα, ευρεία σύσκεψη αγροτικών συλλόγων κατά την οποία αποφασίστηκε την επόμενη ημέρα της μεγάλης γιορτής των Θεοφανείων, στις 7 Ιανουαρίου 2016, να συγκεντρωθούν τρακτέρ στις κεντρικές πλατείες όλων των χωριών στον κάμπο.

Παράλληλα ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής ΒαγγέληςΜπούτας προέτρεψε τα μέλη των συλλόγων να οργανώνουν συνεχώς συσκέψεις για την ενημέρωση των αγροτών γύρω από τα σκληρά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και για τις δυσμενέστατες συνέπειες που θα έχουν αυτά στο αγροτικό εισόδημα. Στόχος η προσέλκυση στον αγώνα όσο γίνεται περισσότερων παραγωγών, γεγονός που θα συμβάλλει στην ισχυροποίηση των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων.

Δεν αποκλείεται πάντως να γίνουν κι’ άλλες κινήσεις διαμαρτυρίας στο μεσοδιάστημα μέχρι να αποφασιστούν τα μπλόκα στις Εθνικές Οδούς.

«Είναι γελασμένοι οι κυβερνώντες αν νομίζουν ότι με υποσχέσεις, κάποιες πληρωμές και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων θα καταφέρουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνιμα των αγροτών και να ματαιώσουν τις κινητοποιήσεις. Τα προβλήματα είναι τεράστια και οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τα χαράτσια, η ακρίβεια και οι πλειστηριασμοί έγιναν πλέον μέρος της ζωής μας» τόνισε ο κ. Μπούτας προσθέτοντας πως «αποζημιώσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα, ενώ επίκειται και το νέο ασφαλιστικό που θα ισοπεδώσει τα δικαιώματα όχι μόνο των αγροτών, αλλά όλων των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass