ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Κατέλαβαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις εξισωτικές

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2015 0:25

Την άμεση τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με την πληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων ζήτησαν μαζικά και μαχητικά χθες οι κτηνοτρόφοι του νομού πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Όπως καταγγέλλει το μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα, Ζήσης Παρλίτσης, ενώ υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες με την πληρωμή των εξισωτικών της περιόδου 2008 – 2014, που αφορά σε ποσά μέχρι και 7.500 ευρώ για κάθε δικαιούχο, οι πληρωμές γίνονται με το σταγονόμετρο και στους περισσότερους κτηνοτρόφους κατανέμονται ποσά από… 30 έως 400 ευρώ!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι και στην πληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων για το 2015 που θα γίνει στις 31 Δεκεμβρίου, αναμένονται να υπάρξουν προβλήματα καθώς έχουν ήδη απορριφθεί πολλές αιτήσεις.

Σχετικά με την πληρωμή που θα γίνει στα τέλη του έτους, ο κ. Παρλίτσης αναφέρει ότι αποτελούν στάχτη στα μάτια των κτηνοτρόφων και ότι αν δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα χρήματα οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα κλιμακωθούν και θα πάρουν πανελλαδικό χαρακτήρα.

Αξίζει να τονιστεί ότι η χθεσινή είναι η απαρχή ανάλογων κινητοποιήσεων, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες καταλήψεις περιφερειακών γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη χθεσινή κατάληψη συμμετείχαν δεκάδες κτηνοτρόφοι από όλο το νομό Λάρισας, με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να είναι νέοι άνθρωποι που εκφράζουν με αυτό τον τρόπο την αγωνία τους για το μέλλον του επαγγέλματος.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ Βασίλης Μακατός, ο Λαρισαίος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπονικών Συλλόγων, Δημήτρης Σοφολόγης και ο πρώην κοινοτάρχης Σαμαρίνας Γιώργος Λιούπας.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλίας, Μαρία Χατζηνίκου και είχαν τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Αντώνη Μωυσιάδη, με τον οποίο έκλεισαν ραντεβού την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass