ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ «ΕΞΟΔΟ» ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

«Μαρσάρουν» οι αγρότες

* Σε …αναμμένα κάρβουνα και οι κτηνοτρόφοι

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2016 0:37

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και πολλών ακόμη περιοχών της χώρας, με αιχμή του δόρατος το φορολογικό και το ασφαλιστικό, που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα σε ολόκληρο τον κλάδο.

Έτσι:

* Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων νομού Λάρισας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής σε αγρότες –κτηνοτρόφους και άλλους φορείς του πρωτογενούς τομέα, στην έκτακτη συνεδρίαση που συγκαλεί σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στο δημαρχείο Πλατυκάμπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση που θα λάβει η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και θα προταθεί προς έγκριση στην πανελλαδική της Θεσσαλονίκης την επόμενη εβδομάδα, θα είναι έξοδος των τρακτέρ στους δρόμους το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση γίνεται με αφορμή το πανελλαδικό κάλεσμα των συντονιστικών επιτροπών στις 14 Ιανουαρίου στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης για την απόφαση κοινής ημερομηνίας για την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους.

* Νωρίτερα, από τις 11 το πρωί, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας θα διεξαχθεί το 10ο τακτικό συνέδριο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, θα γίνει ο απολογισμός δράσης και θα καθοριστεί το πρόγραμμα δράσης και οι στόχοι για το επόμενο διάστημα.

Οι αντιπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων θα συζητήσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σχεδιάζοντας τις περιοδείες της Ομοσπονδίας σε όλο τον Νομό, με πρώτο σταθμό την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Στο μεταξύ «λάδι στη φωτιά» που σιγοκαίει στον θεσσαλικό κάμπο έριξε το αδιέξοδο που σημειώθηκε στη χθεσινοβραδινή συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου με τριμελή αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κτηνοτρόφων νομού Λάρισας, καθώς οι απαντήσεις του βουλευτή στα αγροτικά προβλήματα όχι μόνο δεν κατεύνασαν το κλίμα, αλλά το όξυναν περισσότερο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του νεαρού αγρότη Φάνη Τραγάκη στην «Ε»: «Εάν δεν μπορούμε να βρούμε κατανόηση στα οξυμένα προβλήματά μας από έναν βουλευτή, που είναι αγρότης τι να περιμένουμε από τους καρεκλοκένταυρους της Αθήνας. Η κατάσταση είναι απογοητευτική. Με τη στάση τους οι κυβερνώντες δείχνουν ότι επιδιώκουν τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα».

Πάντως θετικά αποτίμησαν το αποτέλεσμα της προχθεσινής επίσκεψής τους στην Αθήνα οι κτηνοτρόφοι, αλλά και ο δήμαρχος Τυρνάβου τόσο στον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Και ο κ. Παρλίτσης συνέχισε στην «Ε»: «Βρήκαμε θετικό κλίμα και πήραμε υποσχέσεις. Κατανοήσαμε ότι χρειάζεται πίστωση χρόνου για τις υπηρεσίες, όμως λίγων ημερών. Ξεκαθαρίσαμε όμως ότι αν οι δεσμεύσεις δεν υλοποιηθούν τότε ο κτηνοτροφικός κόσμος, όχι μόνο του νομού Λάρισας, αλλά και όλης της χώρας θα αντιδράσει δυναμικά και η θα μας βρουν απέναντι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass