Στο ΕΚΛ το 10ο συνέδριο της ΕΟΑΣΝΛ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2016 11:45

Στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στο 10ο τακτικό συνέδριο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ). Οι εργασίες του συνεδρίου, συμπίπτουν με την προετοιμασία του φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων που – σε τοπικό επίπεδο - ξεκινάνε την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου με τα τρακτέρ να συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών και τις επόμενες ημέρες, να στήνονται μπλόκα στις εθνικές οδούς και τους αγρότες να διεκδικούν την ικανοποίηση των «αιτημάτων επιβίωσης» όπως τα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας.

Τον απολογισμό δράσης για τα προηγούμενα χρόνια έκανε ο κ. Μαρούδας εστιάζοντας παράλληλα στις επικείμενες κινητοποιήσεις σημειώνοντας την ανάγκη «ενίσχυσης του αγροτικού κινήματος, της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων».

«Είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντισταθούμε στην επίθεση που δέχονται οι αγρότες. Πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας, όχι μόνο με τις φετινές κινητοποιήσεις αλλά και για τα επόμενα χρόνια, απέναντι στο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, απέναντι στη νέα ΚΑΠ καθώς μέχρι το 2019 μειώνονται έως και 60% οι επιδοτήσεις. Με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσης και παράλληλα μέσα από τους συλλόγους να δυναμώσουμε την πάλη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων» τόνισε ο κ. Μαρούδας.

Το συνέδριο της ΕΟΑΣΝΛ αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα με την εκλογή νέου ΔΣ αλλά και Εξελεγκτικής Επιτροπής ενώ προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass