ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΝΙΣΘΗΚΕ ΣΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ

Ποιοι εκλέχθηκαν στο Δ.Σ. της ΕΟΑΣΝΛ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2016 21:10 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιαν 2016 21:30

Με τα βλέμματα στραμμένα στην εθνική οδό και τα μπλόκα που αναμένεται να συμπέσουν με την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, δεκάδες αντιπρόσωποι αγροτικών συλλόγων του νομού συμμετείχαν στο 10ο τακτικό συνέδριο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Οι εργασίες του συνεδρίου, που διεξήχθησαν χθες το πρωί σε αίθουσα του ΕΚΛ, συνέπεσαν με την προετοιμασία των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων που – σε τοπικό επίπεδο - ξεκινάνε την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου με τα τρακτέρ να συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών και τις επόμενες ημέρες, να στήνονται μπλόκα στις εθνικές οδούς και τους αγρότες να διεκδικούν την ικανοποίηση των «αιτημάτων επιβίωσης» όπως τα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας.

Οι εργασίες του συνεδρίου της Ομοσπονδίας ξεκίνησαν με τον κ. Μαρούδα να κάνει απολογισμό δράσης για τα προηγούμενα χρόνια και να εστιάζει παράλληλα στις επικείμενες κινητοποιήσεις σημειώνοντας την ανάγκη «ενίσχυσης του αγροτικού κινήματος, της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων».

«Είναι» όπως με έμφαση τόνισε «ο μοναδικός τρόπος για να αντισταθούμε στην επίθεση που δέχονται οι αγρότες. Πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας, όχι μόνο με τις φετινές κινητοποιήσεις αλλά και για τα επόμενα χρόνια, απέναντι στο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, απέναντι στη νέα ΚΑΠ καθώς μέχρι το 2019 μειώνονται έως και 60% οι επιδοτήσεις. Με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσης και παράλληλα μέσα από τους συλλόγους να δυναμώσουμε την πάλη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Με αγρότες – αντιπροσώπους να τονίζουν πως «φορολογικό και ασφαλιστικό αποτελούν το τελικό χτύπημα των αγροτών».

ΕΘΝΙΚΗ

Το χρονοδιάγραμμα των φετινών κινητοποιήσεων που σχεδιάζει η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων, θέλει τους αγρότες να βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες από τις 15 Ιανουαρίου ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των ομοσπονδιών σε πανθεσσαλικό επίπεδο από την οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία εξόδου στην εθνική οδό, με πανελλαδικό συντονισμό. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ημερομηνία, αναμένεται να προσδιορισθεί παράλληλα με την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού, προς ψήφιση στη Βουλή.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Το διεκδικητικό πλαίσιο των φετινών κινητοποιήσεων, όπως είναι γνωστό, διαμορφώθηκε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που έγινε στη Λάρισα τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα αιτήματα (σ.σ. έχει προστεθεί και η αντίθεση των αγροτών να επιστραφούν τα χρήματα του «πακέτου Χατζηγάκη») μεταξύ άλλων αφορούν στην κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, η φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, η κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο πετρέλαιο κ.α.

Το συνέδριο της ΕΟΑΣΝΛ ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με την εκλογή νέου ΔΣ αλλά και Εξελεγκτικής Επιτροπής ενώ προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στις κάλπες προσήλθαν 60 αντιπρόσωποι με το σύνολο των ψηφοδελτίων να βρίσκονται έγκυρα. Στο νέο Δ.Σ. εκλέγονται οι εξής: Αδαμόπουλος Χρήστος (46 ψήφοι), Αποστόλου Γεώργιος (45), Βασιλόπουλος Νικόλαος (44), Δοξαριώτης Κωνσταντίνος (46), Ζαμπούκας Νικόλαος (47), Καραμπάλιος Αθανάσιος (43), Κουκούτσης Ιωάννης (45), Κωστούλας Αναστάσιος (45), Μαρούδας Ρίζος (56), Μπαντόγιας Νικόλαος (46), Νικολόπουλος Γεώργιος (47), Παπαδημητρίου Ιωάννης (42), Σιμούλης Θεόδωρος (44), Τσικριτσής Αστέριος (45), Τσιντζίρας Ιωάννης (43).

Τέλος, στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι εξής: Γκούμας Αθανάσιος (51 ψήφοι), Καραΐσκος Δημήτριος (53), Τάκας Μιλτιάδης (48).

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass