Β. Μπούτας: «Κοινωνική συμμαχία ρήξης και ανατροπής τώρα στους δρόμους»

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2016 9:28

 

Μαζική έξοδο των αγροτών στις πλατείες των χωριών με τα τρακτέρ τους ζήτησε δημόσια μέσω συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας, πλαισιωμένος από τα κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδίας.

Όπως επισήμανε, μέχρι στιγμής τα μηνύματα που έρχονται από τον κάμπο είναι πολύ ενθαρρυντικά, αφού τις τελευταίες ημέρες έχουν ανταποκριθεί στο αγωνιστικό κάλεσμα εκατοντάδες παραγωγοί από περίπου 25 χωριά οι οποίοι έβγαλαν τρακτέρ στις πλατείες τους! «Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός» είπε « και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται μεγαλύτερη ενίσχυση των αγωνιστικών δυνάμεων στο νομό Καρδίτσας».

Την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2015 επίκειται ευρεία οργανωτική σύσκεψη στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας όπου θα συζητηθούν επιμέρους ζητήματα σχετικά με την κινητοποίηση και τη δημιουργία ενός τουλάχιστον ισχυρού μπλόκου στην Εθνική Οδό.

ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;

Ο κ. Μπούτας αναφέρθηκε στην πιθανή ημερομηνία αγωνιστικής εξόδου των τρακτέρ στην Ε.Ο. λέγοντας πως θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επικρατούσε καιρικές συνθήκες, καθώς υπάρχουν προβλέψεις για σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό στις αρχές της επόμενης εβδομάδες οπότε και προγραμματίζονταν οι κινητοποιήσεις από την ΠΑΣΥ. Ο αγροτοσυνδικαλιστής τόνισε χαρακτηριστικά πως οι δράσεις με κοινή απόφαση μπορούν να πάνε και κάποιες ημέρες πίσω!

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως δεν αποκλείεται οι αγροτοσυνδικαλιστές να περιμένουν να δουν και τις εξελίξεις στο «καυτό» ζήτημα του ασφαλιστικού που έχει ήδη ξεσηκώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δημοσιογράφους, τον κλάδο των επιστημόνων (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς,), τους εργαζόμενους και φυσικά τους συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!  

Ο κ. Μπουτάς, απευθυνόμενος στους απλούς παραγωγούς, ζήτησε να συστήσουν αγροτικούς συλλόγους σε κάθε χωριό, υπογραμμίζοντας πως κανένας ασφαλισμένος του ΟΓΑ δεν πρέπει να λείψει απ’ αυτό τον μεγάλο αγώνα επιβίωσης των μικρών και αδυνάτων ενάντια σε αυτούς που θέλουν να εξυπηρετήσουν τα κεφαλαιουχικά τους συμφέροντα και μόνο.

«Είναι για γέλια οι προσπάθειες που κάνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για να ωραιοποιήσουν τα νέα μέτρα, ενώ μεγαλοδημοσιογράφοι παπαγαλάκια δεν αναφέρονται καν στο ασφαλιστικό των αγροτών, διότι υπάρχει φόβος ότι αν ο αγροτικός κόσμος μάθει πως θα πληρώνει το 70% των εσόδων του, τότε όλοι θα βγουν στους δρόμους» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ.

Ο κ. Μπούτας έκλεισε την τοποθέτησή του καλώντας σε αγωνιστική συστράτευση όλους όσους πλήττονται από τα αντικοινωνικά φορομπηχτικά μέτρα για να φτιαχτεί μια δυνατή κοινωνική συμμαχία που θα δημιουργήσει προοπτικές ρήξης και ανατροπής των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass