ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο Τζούλιος στην πόλη του...

* Με εξαγγελία του έργου της ανακατασκευής του ταρτάν στο Αλκαζάρ * Αίτημα για αυξημένη συμμετοχή γυναικών στις διοικήσεις των ομοσπονδιών

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2016 9:59

 

Του Σωτ. Κέλλα

Ο Ιούλιος (Τζούλιος όμως το συνηθέστερό του) Συναδινός θα βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα, στην πόλη που παρουσίασε πριν δεκαπέντε περίπου μήνες το αθλητικό πρόγραμμα του κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) κάνοντας τη θεσσαλική πρωτεύουσα επίκεντρο των φίλων του αθλητισμού που ήθελαν να πληροφορηθούν τις μελλοντικές, τότε, προθέσεις του κόμματος που θα γινόταν κυβέρνηση.

Άραγε για γούρι ή γιατί αισθάνεται καλά στην πόλη αποφάσισε να μιλήσει και για τον νέο αθλητικό νόμο θα κατατεθεί στη Βουλή και θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες κάνοντας αναφορά στα δύο ξεχωριστά κεφάλαια που έχει, και αν το πρώτο αφορά στην εναρμόνηση με τη χάρτα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ντόπινγκ, το δεύτερο θα αλλάξει την πορεία του ελληνικού αθλητισμού.

Η επίσκεψή του θα αρχίσει από τον Δήμο Τεμπών, καθώς θα επισκεφθεί τον δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ΕΑΚ Λάρισας (ήδη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Γιώργο Κωσταρόπουλο στην Αθήνα) και θα έχει συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επίσκεψή του στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό όπου θα συζητήσουν για αθλητικά έργα (2 μ.μ.).

Μάλιστα η ΓΓΑ αποφάσισε να διαθέσει 1,5 εκατ. ευρώ για έργα σε γήπεδα στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τα Γιάννενα με προτεραιότητα να γίνει ανακατασκευή του ταρτάν στο Αλκαζάρ αλλά και υπάρχουν σκέψεις για αξιοποίηση του βοηθητικού γηπέδου όπου ο ΣΕΓΑΣ προτείνει να γίνει προθερμαντήριο και χώρος ρίψεων.

Το απόγευμα(6.30 μ.μ.) θα υπάρξει συνάντηση του γ.γ.Α. με εκπροσώπους σωματείων και αθλητικών φορέων στη αίθουσα Τύπου του ΕΑΚ.

Το βράδυ θα γίνει συνάντηση με το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Αύριο θα γίνει επίσκεψη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και στη συνέχεια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νεάπολης ενώ στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του θα δοθεί (1 μ.μ.) συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Λαρισαίων.

Δεν αποκλείεται να γίνει και επίσκεψη σε εγκαταστάσεις του Δήμου Τυρνάβου και αυτός είναι και ο λόγος που θα βρίσκεται μαζί του ο Τάσος Μπουτίνος που έχει λαρισινή καταγωγή και ασχολείται με προγράμματα μαζικού αθλητισμού και εγκαταστάσεων των Δήμων.

Ο Τζούλιος Συναδινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, είναι εκπαιδευτικός, ενώ υπήρξε αθλητής του στίβου. Σπούδασε στο Κρατικό Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού “Λένιν” της Μόσχας και αποφοίτησε με master Παιδαγωγικής και ειδικότητα προπονητή κλασικού αθλητισμού (1983-1988). Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μόσχα και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Παιδαγωγικών Επιστημών Ph.D. με ειδικότητα «Αθλητική Κοινωνιολογία».

Εργάσθηκε για περισσότερα από δώδεκα χρόνια ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αθήνα, πολλά από αυτά στο Αθλητικό Γυμνάσιο Περιστερίου, με ειδικότητα προπονητή Στίβου (1992-2004).

Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού και επί 14 χρόνια ενεργός προπονητής ομάδας στίβου στο Περιστέρι.

Είναι μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς από το 1990, υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματός του και κατόπιν συντονιστής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Έπαιξε ενεργό ρόλο στην επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό, ενώ συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου και στα κινήματα Αλληλεγγύης.

ΙΣΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Κρούσματα έμφυλης ανισότητας εντοπίζονται σε όλο το εύρος της αθλητικής δραστηριότητας με χαρακτηριστικότερα την «ανδροκρατούμενη» διοίκηση, τη σποραδική παρουσία γυναικών στους τομείς της προπονητικής και της διαιτησίας, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, διαπιστώνει και επισημαίνει στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, η γενική γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα.

Κατά τη συνάντησή της με τον γ.γ. Αθλητισμού Τζούλιος Συναδινό, η Φωτεινή Κούβελα ζήτηση την κατοχύρωση «ενός ασφαλούς, δίχως διακρίσεις, αποκλεισμούς και σεξιστικές πτυχές περιβάλλοντος αθλητισμού, στο οποίο θα αναδύονται ίσες ευκαιρίες ένταξης, ενασχόλησης, επαγγελματικής απορρόφησης και για τις γυναίκες». Υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας συνεκτικής δέσμης δράσεων, που θα αναδεικνύουν τον αθλητικό χώρο ως πεδίο ίσως ευκαιριών. Αναφέρθηκε στην ανάγκη εξοβελισμού του κινδύνου παρενόχλησης των γυναικών, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού, στην προώθηση περισσότερων γυναικών σε θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ που καλύπτουν την αθλητική επικαιρότητα και την έμφαση στην προβολή της συμμετοχής των γυναικών σε αθλητικές δραστηριότητες - διοργανώσεις.

Έγινε αναφορά στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των κοριτσιών στον αθλητισμό μέσα από τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα ο γ.γ. αναφέρθηκε εμφατικά στο πρόγραμμα «Γυναίκα και Αθλητισμός», που υλοποιεί σεβαστός αριθμός δήμων σε όλη την Επικράτεια, συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων ενδιαφέροντος και γνωρίζοντας τεράστια απήχηση στις τοπικές κοινωνίες. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και η πρόταση διερεύνησης για την ενεργοποίηση επιδοτούμενου προγράμματος άθλησης για τις γυναίκες κρατούμενες. Τέλος, η γενική γραμματέας Ισότητας, ζήτησε τη διασφάλιση της συμμετοχής των γυναικών στα Δ.Σ. των Αθλητικών Ομοσπονδιών με σχετική τροπολογία στο υπό αναθεώρηση σχέδιο νόμου για τον Αθλητισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass