ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ (15.00, ΟΤΕSport)

Πίστη για νίκη στην ΠΑΕ ΑΕΛ

* Μια δήλωση Νύκταρη «τορπιλίζει» το παιχνίδι

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2016 9:11

Του Σωτ. Κέλλα

Με τον αέρα της βαθμολογικής και αγωνιστικής υπεροχής θα παίξει σήμερα η ΑΕΛ στα Χανιά με την τοπική ομάδα στo πλαίσιo της 16ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Β' Eθνικής κατηγορίας με πίστη μόνο για νίκη απέναντι σε μια δύσκολη έδρα αλλά όχι απόρθητη (οι γηπεδούχοι έχουν χάσει φέτος δυο φορές).

Η λαρισινή ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και οι παίκτες της αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους όπως επιτάσσεται μετά την προκλητική δήλωση του ισχυρού άνδρα της κρητικής ομάδας Ηρακλή Νύκταρη που είπε: «Έχει γενέθλια αύριο ο Κούγιας και του είπα ότι θα του κάνω δώρο την ήττα. Ένα πιστόλι θα του δώσω δώρο. Θα έχει και μια κρητική μαντινάδα πάνω. Αύριο το παιχνίδι θα έχει ένταση, γιατί πρέπει να κερδίσουμε. Είναι κρίσιμο και για αυτόν και για μας, θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ λέω θα κερδίσουν τα Χανιά, 100% εμείς. Ούτε 1% δεν τους δίνω».

Ο κ. Κούγιας δεν απάντησε και περιμένει το δώρο γενεθλίων του από τους παίκτες και να είναι «βυσσινί» η νίκη (σύμπτωση ο κ. Κούγιας έχει γενέθλια σήμερα όπως και η πρώην σύζυγός του αλλά ήταν και η επέτειος του γάμου τους).

Η αποστολή της ΑΕΛ «πέταξε» χθες στις 12 το μεσημέρι για τα Χανιά (με πτήση από Θεσσαλονίκη) με τον τεχνικό Ράτκο Ντόστανιτς να αντιμετωπίζει την τελευταία στιγμή πρόβλημα με τη συμμετοχή του Πάτο που ανέβασε ξαφνικά πυρετό. Οι δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός, Ράτκο Ντόστανιτς, είναι οι: Καβουσάκης, Ξενοδόχοβ, Βέρτζος, Νικολακάκης, Μασούρας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Μπουντόπουλος, Κρητικός, Ουρτάδο, Ροβίθης, Κουτσιανικούλης, Καπός, Μπόγιοβιτς.

Πιθανή ενδεκάδα που θα παρατάξει θα είναι αυτή των: Ξενοδόχοφ, Μασούρα, Κομεσίδη, Βέρτζου, Μονιάκη, Αναστασόπουλου, Μπανούση, Ουρτάδο, Μπουντόπουλου, Κουτσιανικούλη και Μπόγιοβιτς. Θέση διεκδικεί και ο Λαμπρόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΠΛΑΝΑΣ

Ο Γιώργος Μπλάνας, από το Σύνδεσμο Μεσσηνίας, κλήθηκε να διαιτητεύσει τη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τα Χανιά στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων (15:00). Βοηθοί του θα είναι ο Σταύρος Λαμίας επίσης από τον σύνδεσμο Μεσσηνίας και ο Παναγιώτης Σερεμέτης, επίσης από την Ένωση Μεσσηνίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Σωτηριάδης από την Ένωση Λασιθίου και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Γεώργιος Ιωαννίδης από το Ηράκλειο.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Δύο μόλις φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, τα Χανιά και η ΑΕΛ στην έδρα των Κρητικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω απορρόφησης του σωματείου ΑΟΧ και εξαγοράς από την ΑΕ Χανίων, από το 2004 έχει το όνομα ο Α.Ο. Χανίων. Η προϊστορία ευνοεί την ομάδα των Χανίων στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» δεν έχουν κερδίσει, οι «κυανόλευκοι» έχουν μία νίκη, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Τα συνολικά γκολ υπερτερούν τα Χανιά με 6-5.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων Χανιά-ΑΕΛ

12/05/2002 Χανιά-ΑΕΛ 3-2 Γ' Εθνική

28/05/2003 Χανιά-ΑΕΛ 3-3 Γ' Εθνική

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ;

Μετά τον Εργοτέλη, ούτε ο Ολυμπιακός Βόλου πρόκειται να ολοκληρώσει την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που συγκέντρωσε η διοίκηση που ορίσθηκε προχθές από το Πρωτοδικείο, δεν στάθηκαν ικανά για να διατηρήσουν σε ισχύ τις ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά ούτε για τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά και ήδη αναζητούν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους.

Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το μέλλον των «ερυθρόλευκων», ενώ κατά πάσα βεβαιότητα η αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας για την 16η αγωνιστική θα ματαιωθεί, όπως και οι υπόλοιπες των Θεσσαλών που θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Σήμερα θα διεξαχθεί το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Football League, ανάμεσα στα Τρίκαλα και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Δύσκολη αποστολή στην Κρήτη θα έχει και η Κέρκυρα, η οποία θα παίξει στην έδρα του Κισσαμικού. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ

15:00 Χανιά–Λάρισα OTE TV

18:30 Τρίκαλα–Απόλλων Σμύρνης OTE TV

ΑΥΡΙΟ (15:00)

Αχαρναϊκός-Λαμία

Αγροτικός Αστέρας-Παναχαϊκή

Κισσαμικός-Κέρκυρα OTE TV

Ζάκυνθος-Παναιγιάλειος

Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας

Πανσερραϊκός-Εργοτέλης ---Δεν θα διεξαχθεί---

Καλλιθέα-Πανελευσινιακός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΛ          23-8   34

2. Απόλλων Σμύρνης          22-8   31

3. Κέρκυρα    22-13  30

4. Τρίκαλα     24-14  28

5. Καλλιθέα   15-12  24

6. Λαμία        18-15  23

7. Κισσαμικός          12-10  22

8. Ολυμπιακός Βόλου        16-14  19

9. Εργοτέλης 18-19  19

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 10-13  19

11. Αχαρναϊκός       11-13  18

12. Αγροτικός Αστέρας      9-12   17

13. Χανιά      13-18  16

14. Παναχαϊκή         12-18  16

15. Παναιγιάλειος     8-15   16

16. Πανσερραϊκός    12-19  14

17. Ζάκυνθος          12-17  13

18. Πανελευσινιακός 11-28  10

ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Επισημοποιήθηκε η απόφαση του Εργοτέλη να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και έτσι όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις του δεν πρόκειται να διεξαχθούν. Η ένωση της Β' εθνικής κατηγορίας ανακοίνωσε σήμερα και τυπικά τη μη διεξαγωγή της προγραμματισμένης για τη 16η αγωνιστική αναμέτρησης των Κρητικών με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Το ματς ήταν προγραμματισμένο για τις 15.00 της Κυριακής (24/1), αλλά φυσικά ο Εργοτέλης δεν πρόκειται να μεταβεί στις Σέρρες.

Αναλυτικά: «Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ 2015 – 2016, ο οποίος είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ σύμφωνα με την έγγραφη παραίτηση της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ από το Πρωτάθλημα FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Ξοφλήθηκε και ο Περίκο

Με επίσημη ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει ότι ξοφλήθηκαν όλοι οι παίκτες της εποχής Πλεξίδα και πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το καθεστώς της επιτήρησης που είχε μπει η λαρισινή ομάδα και κινδύνευε με αφαίρεση βαθμών.

Αναλυτικά μέρος της ανακοίνωσης(τα αναλυτικά ποσά είχαν δημοσιευτεί στην «Ε» την περασμένη Τρίτη):

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ σήμερα, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ισπανία, εξόφλησε τοις μετρητοίς τον τελευταίο ποδοσφαιριστή επί εποχής Πλεξίδα που είχε προσφύγει στις αρμόδιες επιτροπές για να εισπράξει τα οφειλόμενα σε αυτόν χρήματα. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν 11.305,16 ευρώ, όσα ακριβώς επιδίκασε στον ποδοσφαιριστή Pedro Jose Pijnazo Arias (Perico) η Eπιτροπή Eπιλύσεως Oικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε καταγγείλει εις βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ και του Βαγγέλη Πλεξίδα διάφορες αξιόποινες πράξεις και ζητούσε πολύ μεγαλύτερο ποσό, αλλά τελικώς του επιδικάστηκε το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο η νέα ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ, για να μην υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα με την αδειοδότηση του Μαρτίου, αλλά και την άμεση αφαίρεση σε πρώτη φάση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα λόγω της επιτήρησης, τον εξόφλησε εμπροθέσμως.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, η ΠΑΕ ΑΕΛ στον φάκελο, τον οποίο θα καταθέσει τη Δευτέρα ο ορκωτός λογιστής της στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, θα έχει εξοφλημένους όλους τους ποδοσφαιριστές επί εποχής Πλεξίδα, οι οποίοι είχαν απαιτήσεις από τον Βαγγέλη Πλεξίδα και τη LA FARM.

Εκτός, όμως, των ποδοσφαιριστών, η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει εξοφλήσει μέχρι τώρα και τις εξής υποχρεώσεις του Πλεξίδα: πρόστιμα για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στο προπονητικό κέντρο των Δένδρων 19.065 ευρώ, ενοίκια 5.000 ευρώ, αμοιβή συμβολαιογράφου υποχρεώσεως Πλεξίδα 10.900 ευρώ, Αλκαζάρ 6.500 ευρώ, 1.120 ευρώ στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας «Σπύρος Λούης».

Εκτός αυτών των υποχρεώσεων, για άλλες υποχρεώσεις που υπήρχαν πριν αγοράσει η νέα ιδιοκτησία το πακέτο των μετοχών για δικηγόρους στην Ελβετία για την αντιμετώπιση της αποφάσεως που εκδόθηκε για τον ποδοσφαιριστή Salim Toama, κατεβλήθη το ποσό των 10.000 ευρώ (η τελική απόφαση εκκρεμεί).

Η ΠΑΕ ΑΕΛ, ως είναι αυτονόητο, έχει εξοφλήσει μέχρι 31/12/2015 όλους τους ποδοσφαιριστές, όλους τους προπονητές, όλους τους υπαλλήλους και γενικά όλους, όσους απασχολούνται σε αυτήν, και έχει από όλους με το γνήσιο της υπογραφής τους εξοφλητικές αποδείξεις, αλλά και τα extre των τραπεζών που αποδεικνύουν την εξόφληση.

Συνολικά το ποσό μετρητών που έχει πληρώσει η ΠΑΕ ΑΕΛ για υποχρεώσεις που βάρυναν την προηγούμενη ιδιοκτησία της LA FARM και του Βαγγέλη πλεξίδα, είναι μέχρι σήμερα 154.471,65 ευρώ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass