ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο Γ.Γ.Α. ΤΖΟΥΛΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

Ακόμα πληρώνουμε την Ολυμπιάδα

*Θα βρούμε λύση για τις εργασιακές και φορολογικές σχέσεις στον αθλητισμό *Γ. Κωσταρόπουλος: «Θα εγκατασταθούν τέσσερις απινιδωτές»

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2016 8:13

 

Του Σωτ. Κέλλα

Η δεύτερη μέρα της παραμονής του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Τζ. Συναδινού περιελάμβανε επίσκεψη στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη και στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου όπου έκανε την αποτίμηση της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Ο ΓΓΑ που είχε δίπλα του τον σύμβουλο Τάσο Μπουντίνο, τον πρόεδρο του ΕΑΚ Γιώργο Κωσταρόπουλο, το μέλος Γιώργο Βαγιόπουλο και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας  Πέτρο Παπαγεωργίου ξεκίνησε τη συνέντευξηΤύπου με εγκώμια για τους εργαζόμενους στο ΕΑΚ τους οποίους ευχαρίστησε και τόνισε ότι η επιτροπή διοίκησης έχει άριστες σχέση με τα σωματεία και τους εργαζόμενους κάτι που δεν συνέβαινε άλλα χρόνια. Επίσης ότι βρήκε συμπαράσταση για συνέργειες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.

Είπε ότι στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις και να βελτιωθεί η λειτουργία και γι’ αυτό αυξήθηκε η χρηματοδότησή τους.

Ο σχεδιασμός για το 2016 περιλαμβάνει ανακατασκευή του ταρτάν του Αλκαζάρ (διάδρομοι 1,8) και η μελέτη θα γίνει τον Φεβρουάριο ενώ είπε ότι τη ΓΓΑ μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων θα λύσει το θέμα του κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας.

Επίσης είπε ότι θα γίνουν μερικά μικρά έργα σε δήμους της Λάρισας.

Στη συνέχεια μίλησε για το νέο αθλητικό νόμο που τόνισε ότι στόχος είναι ο εκδημοκρατισμός των ομοσπονδιών και γι’ αυτό στις εκλογές θα καθιερωθεί η απλή αναλογική αλλά και περιορισμός θητειών. Ο λόγος σύμφωνα με τον κ.Συναδινό είναι ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές. Γι’ αυτό και έκανε συνάντηση με εκπροσώπους σωματείων καθώς οι γνώμες τους λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν γιατί αυτοί παράγουν τον αθλητισμό.

«ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ»

Ο κ. Συναδινός επίσης αναφέρθηκε και στο χρέος που δημιούργησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 καθώς τόνισε «Πληρώνουμε ακόμα τα απόνερα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αφού φθάνουν διακρκώς τιμολόγια. Σε μια χρονική στιγμή που η προσπάθεια γίνεται να κρατηθούν ανοιχτά νοσοκομεία, ανοιχτά σχολεία , ανοιχτά γήπεδα γιατί ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό ερχόμαστε να πληρώνουμε χρέη του παρελθόντος».

Ο κ.Συναδινός είπε ότι διαπιστώθηκαν υποθέσεις διαφθοράς και στάλθηκαν στον εισαγγελέα οι φάκελοι για το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, το ΕΑΚ Πατρών και το κολυμβητήριο Χανίων ενώ υπάρχουν πορίσματα οικονομικού ελέγχου για ομοσπονδίες που χρήζουν έρευνας».

ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ

Ο κ.Συναδινός είπε ότι οι διοικήσεις του ΟΑΚΑ είχαν ευθύνες που δεν εισέπρατταν χρήματα που τους όφειλαν ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ  με αποτέλεσμα κάποια να έχουν παραγραφεί και θα ζητηθούν, αν υπάρχουν, ποινικές ευθύνες. Φέτος ανέβηκε η εισπραξιμότητα του ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα να χρειάζεται μικρότερη επιχορήγηση κατά δύο εκατομμύρια ευρώ και τα χρήματα που περισσεύουν να κατευθύνονται σε ανάγκες της περιφέρειας.         

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Επίσης ο ΓΓΑ είπε ότι θα ξεκαθαρίσει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας το τοπίο των πληρωμών από ερασιτεχνικές και επαγγελματικές ομάδες με αφορμή το θέμα με το εργόσημο που προέκυψε μεταξύ των Ανώνυμων Εταιριών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας. Η διακίνηση χρημάτων στον αθλητισμό με αμοιβές σε διαιτητές, προπονητές , κριτές και συντελεστές αγώνων θα πρέπει να ξεκαθαρίσει να φορολογούνται με τι ποσοστό και τι εργασιακές σχέσεις μπορεί να έχουν οι προπονητές με τα ερασιτεχνικά σωματεία. Οι προπονητές βέβαια είπε ο κ. Συναδινός είναι επαγγελματίες και θα πρέπει να πληρώνονται ανάλογα με τη σύμβαση που υπογράφουν (σ.σ οι περισσότεροι κάνουν καταγγελία μετά τη λύση της συνεργασίας).

ΠΕΡΙ ΑΕΛ 

Τέλος σε ερώτηση που του έγινε για το θέμα της αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΛ προκειμένου  να παίξει στη Σούπερ Λίγκα τόνισε ότι είναι εύλογο το αίτημα, ο ίδιος το βλέπει θετικά αλλά αυτό πρέπει να γίνει με απόλυτα σύννομο τρόπο. Έμμεσα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπουργικής απόφασης ή πράξης νομοθετικού περιεχομένου η ενσωμάτωσης σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προσεχώς.

Ο Γ. ΚΩΣΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πριν μιλήσει ο Τζούλιος Συναδινός μίλησε  ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας που είπε ότι δόθηκε βάρος στις υποδομές με έργα συντηρήσεων ύψους 120.000 ευρώ, έγιναν έργα χλωρίωσης στο κολυμβητήριο  και σύντομα θα τοποθετηθούν τέσσερις απινιδωτές. Τόνισε ότι το 2016 θα βελτιωθούν οι υποδομές  του κλειστού της Νεάπολης με σύστημα θέρμανσης και ψύξης ενώ το υπαλληλικό πρόβλημα με τις προσλήψεις πεντάμηνων από τον ΟΑΕΔ προσπαθεί έστω και προσωρινά να λυθεί.
Τέλος θεωρεί μεγάλη επιτυχία ότι συμμετέχουν και τα τακτικά μέλη και τα αναπληρωματικά της διοίκησης στις αποφάσεις.

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Για τη συνάντηση του ΓΓΑ με τον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη ανακοινώθηκαν τα παρακάτω από τον Δήμο Λαρισαίων:

«Ζητήματα που αφορούν αθλητικές υποδομές στη Λάρισα αλλά και φιλοξενία σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων στην περιοχή, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού κ. Συναδινού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η προοπτική ολοκλήρωσης του Κολυμβητηρίου στην περιοχή της Νέας Πολιτείας αλλά και η χρηματοδότηση από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας της βελτίωσης δημοτικών αθλητικών υποδομών.

Επίσης, στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαγγελία του κ. Συναδινού για τα έργα βελτίωσης της αντικατάστασης του ταρτάν του γηπέδου Αλκαζάρ, που θα μπορεί πλέον να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις Κλασικού Αθλητισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημ. Μαβίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, στελέχη της Γενικής Γραμματείας  και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass