ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ, ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, ΤΟΥ ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΥ ΜΕ 3-0

Στον τελικό ο Απόλλωνας Λάρισας

* Η ομάδα του Μ. Ζιώγα επιστρέφει σε τελικό κυπέλλου μετά από τρία χρόνια *Σήμερα στη Νίκαια (14.30) ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στον Αχιλλέα Φαρσάλων και τον Ηρακλή Λάρισας

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2016 4:53

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τη συμμετοχή του στον φετινό τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ εξασφάλισε χθες ο Απόλλωνας Λάρισας, ο οποίος επικράτησε στο γήπεδο Γιάννουλης του Φαλανιακού με 3-0. Έτσι η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα θα δώσει ξανά -μετά από τρία χρόνια- το «παρών» σε τελικό κυπέλλου, με στόχο να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο στη συλλογή της. Η τελευταία φορά που οι «κυανόλευκοι» διεκδίκησαν το τρόπαιο ήταν την περίοδο 2012-13 όταν ηττήθηκαν στον τελικό από τη Δήμητρα Γιάννουλης με 3-0.

Σήμερα εν τω μεταξύ στις 14.30 στο γήπεδο Νίκαιας θα διεξαχθεί ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός ανάμεσα στον Αχιλλέα Φαρσάλων και τον Ηρακλή Λάρισας που θα κρίνει την ομάδα η οποία θα συμπληρώσει το φετινό ζευγάρι του τελικού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Παρουσία 500 περίπου φιλάθλων διεξήχθη ο χθεσινός πρώτος ημιτελικός της φετινής διοργάνωσης. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όταν ο Απόλλωνας Λάρισας μετέτρεψε το 1-0 του πρώτου μέρους σε 3-0 μέσα σε διάστημα επτά λεπτών.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να έχει επιθετικές διαθέσεις και να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Το έργο των παικτών του Μιχάλη Ζιώγα ήταν ωστόσο δύσκολο απέναντι στον μαχητικό (στο α’ ημίχρονο) Φαλανιακό που αφενός θέλησε να διαφυλάξει τα νώτα του με διπλή ζώνη άμυνας και αφετέρου να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις.

Η πίεση των «κυανολεύκων» δεν απέδωσε καρπούς στα πρώτα λεπτά με τον Παλάσκα να έχει μία κεφαλιά στο 7ο λεπτό. Από την άλλη πλευρά ο Φαλανιακός προσπάθησε σε τρεις περιπτώσεις να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του, στο 15’ με τον Παπαγεωργίου, στο 19’ με τον Αλεξανδρή και στο 21’ με τον Κόκκινο που πετάχτηκε επικίνδυνα στη σέντρα του Αλατά αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει.

Τελικά το γόρδιο δεσμό για τον Απόλλωνα έλυσε στο 27’ ο Παλάσκας, που απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι δεν συγχωρεί. Ο επιθετικός των «κυανολεύκων» βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Φαλανιακού και με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Λιλολάρι έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια και μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους το παιχνίδι δεν παρουσίασε κάτι το αξιόλογο με τον Απόλλωνα να έχει την υπεροχή και να πιέζει και τον Φαλανιακό να προσπαθεί να βγει στην κόντρα.

Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση του 45λέπτου για να περάσουμε στο β’ ημίχρονο το οποίο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Απόλλωνα.

Αρχικά στο 50’ ο Μπόντε με σουτ (εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των αμυντικών του Φαλανιακού να απομακρύνουν την μπάλα σε μια φαινομενικά εύκολη φάση) έγραψε το 2-0, ενώ στο 57’ ο Παλάσκας με διπλή προσπάθεια από κοντά (είχε προηγηθεί μία σέντρα από τα δεξιά και ένα γύρισμα του Νάστα) ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Το παιχνίδι πλέον είχε κριθεί. Ο Φαλανιακός με βαριά ψυχολογία συνέχισε την προσπάθειά του αλλά επιθετικά ήταν ακίνδυνος, με εξαίρεση μία κοντινή κεφαλιά, μετά από κόρνερ, του Κόκκινου στο 85’ που κατέληξε σε νέο κόρνερ.

Από την άλλη πλευρά ο Απόλλωνας έφτασε δύο ακόμη φορές πολύ κοντά στο γκολ, στο 65’ όταν ο Χαρούλης έφυγε στον κενό χώρο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, «έσπασε» την μπάλα στον Νάστα, ο οποίος επιχείρησε το πλασέ όμως ο Βάιος απέκρουσε, ενώ στο 68’ μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Κουβελά από τα δεξιά, ο Νάστας επιχείρησε σουτ, ο Βάιος απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Κυριάκο που σούταρε από καλή θέση όμως αυτή τη φορά η μπάλα κόντραρε στα πόδια των αμυνομένων και απομακρύνθηκε.

Έτσι το 3-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Απόλλωνα να παίρνει δίκαια το εισιτήριο για τον τελικό.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουμαρσόπουλος, με βοηθούς τους κ. Γκαρέλη και Ακρίβο.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Γιαννακός): Βάιος, Φατούρας (61’ Λυγούρας), Βαρσάμης, Σουλιώτης, Κολοβός (9’ λ.τ. Κόκκινος), Πανταζής, Παπαγεωργίου, Μπλέντι, Σαχίνι, Αλεξανδρής (70’ Ιγγλέζος), Αλατάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ζιώγας): Τ. Κουρδής, Αντωνόπουλος (46’ Κούρο), Γιαννακόπουλος, Κολιός (61’ Κουβελάς), Φλώρος, Γ. Κουρδής, Παλάσκας (65’ Χαρούλης), Μπόντε, Νάστας, Κυριάκος, Λιλολάρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass