ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΥ (2-0), ΔΥΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Αλκυονίδες μέρες στην ΑΕΛ

*Με γκολ των Μπόγιοβιτς(26΄) και Λαμπρόπουλου(67΄) παρέμεινε στην πρώτη θέση

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2016 10:49

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Διανύουμε τις Αλκυονίδες μέρες του χειμώνα αλλά και η ΑΕΛ τις δικές της καθώς χθες τα πέτυχε όλα. Κέρδισε τον Αχαρναϊκό στο Ael Fc Arena με 2-0 (τα τέρματα Μπόγιοβιτς 26΄, Λαμπρόπουλο 67΄) και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, ανακοίνωσε δύο μεταγραφές (Δαμιανάκη, Βαρελά) αλλά το κυριότερο κέρδισε τον δημόσιο θαυμασμό με την κίνηση ανθρωπιάς που έκαναν οι παίκτες της(σε συνεργασία και με αυτούς του Αχαρναϊκού) να καθίσουν δύο λεπτά στο έδαφος σε ένδειξη διαμαρτυρίας με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Κοτσάνη και να στείλουν  το δικό τους μήνυμα για όλα αυτά τα μικρά προσφυγόπουλα που «χάνονται» καθημερινά στο Αιγαίο στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Και οι τρεις περίπου χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο είχαν πολλούς λόγους να χειροκροτήσουν την ομάδα που αλλάζει προς το καλύτερο…

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος αν εξαιρέσουμε το σοκ του 4ου λεπτού  που ο Εμέκα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ από κει και πέρα η λαρισινή ομάδα κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν πτοήθηκε ούτε από τις αναγκαστικές αλλαγές των Βέρτζου και Μονιάκη που έφυγαν τραυματισμένοι από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μπόγιοβιτς ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα (έφθασε στα 4 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα ) ενώ ο Λαμπρόπουλος αφού έδωσε στο πρώτο τέρμα ασίστ «γεύτηκε» τη χαρά του τέρματος στο 67΄. Θα πρέπει να αναφέρουμε την πολύ καλή απόδοση του Λαμπρόπουλου αλλά και του Ροβίθη που εντυπωσίασε και δίκαια τον ξεκίνησε ο Ντόστανιτς. Παράλληλα εδώ και ένα μήνα ο Κώστας Μπανούσης αναδεικνύει τις ικανότητές του ως αμυντικό χαφ και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας.

Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια μια ομάδα που ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο και αν ο Μπουντόπουλος πρόσεχε τα τελειώματα τότε το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Δίκαιη νίκη, δίκαια στην πρώτη θέση στα μισά του πρωταθλήματος και ενισχυμένη στο δεύτερο γύρο η ΑΕΛ βαδίζει για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα για να δικαιώσει τους οπαδούς της που στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης τραγουδούσαν … «πάρτε το χαμπάρι, ξαναρχόμαστε».    

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε με τη γνώριμη τακτική του το 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Μονιάκη(αριστερά), Βέρτζο, Κομεσίδη(σέντερ μπακ), Μασούρα(δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μπανούση, Λαμπρόπουλο και πιο μπροστά τους Μπουντόπουλο(δεξιά), Ουρτάδο, Ροβίθη(αριστερά) και στην επίθεση τον Μπόγιοβιτς.

Αρχικά ο Αχαρναϊκός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Εμέκα αλλά από κει και πέρα η ΑΕΛ κυριάρχησε αφού οι φιλοξενούμενοι  είχαν μια άμυνα σαν «ελβετικό τυρί» ( από παντού τρύπες) ενώ από τα μεσαία γραμμή και μπροστά ήταν καλοί.

Ο Μπόγιοβιτς στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 23΄ δεν σημάδεψε σωστά, άλλαξε την κίνησή του σε μια φάση καρμπόν(και τις δύο φορές από πάσες του Λαμπρόπουλου) στο 36΄ και έκανε το 1-0.

Στο 50΄ ο Μπουντόπουλος χάνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, κάνει το ίδιο στο 67΄ αλλά το διορθώνει ο Λαμπρόπουλος που κάνει το 2-0.

Μάλιστα ο Ντόστανιτς γνωρίζοντας ότι ο κόσμος θέλει θέαμα και γκολ βάζει στον αγώνα και τον Μαρουκάκη αλλά χωρίς να μπορεί να πετύχει και τρίτο τέρμα.

Το 2-0 ήρθε φυσιολογικά και αν κάποιος στεναχωρήθηκε αυτό ήταν το ιατρικό επιτελείο που λόγω των τραυματισμών του Βέρτζου και του Μονιάκη θα κάνει υπερωρίες…

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ  

4’ : Μετά από σύγχυση στη άμυνα της ΑΕΛ η μπάλα φθάνει στον Εμέκα που σουτάρει λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

10’: Λάθος γύρισμα του Ρεπετσά προς τα πίσω με το κεφάλι, ο Ροβίθης «μπήκε» στην πορεία της μπάλας, κάνει ψηλοκρεμαστό σουτ και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αχαρναϊκού.

23’: Κάθετη μπαλιά από τον Λαμπρόπουλο στον Μπόγιοβιτς, που βγαίνει μόνος προ του Παγούδη αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

26’: Νέα κάθετη πάσα του Λαμπρόπουλου στον Μπόγιοβιτς που με προσποίηση περνάει τον Παγούδη και κάνει το 1-0.

32: Σέντρα σουτ του Πολίμου από αριστερά αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Ξενοδόχοφ… 

49’:Σουτ του Ουρτάδο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει λίγα εκατοστά άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

50’: Εκπληκτική κούρσα του Μασούρα από δεξιά, μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, την κατάλληλη στιγμή δίνει την μπάλα στον Μπουντόπουλο που αμαρκάριστος σουτάρει και η μπάλα φεύγει υπερβολικά άουτ.

53’: Μετά από  σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ η μπάλα φθάνει στον Μηλιό που σουτάρει αλλά την τελευταία στιγμή αποκρούει ο Μπανούσης και στα συνέχεια η μπάλα καταλήγει στον Ομπράντοβιτς που από καλή θέση σουτάρει άουτ.

57: Εκτέλεση φάουλ του Λαμπρόπουλου η μπάλα καταλήγει άουτ.

60: Φάουλ του Κοντοχρήστου στην αγκαλιά του Παγούδη. 

67’: Ο Ροβίθης βγάζει μια εκπληκτική μπαλιά στον Μπουντόπουλο που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Παγούδη αποκρούει ο τερματοφύλακας του Αχαρναϊκού αλλά στη συνέχεια η μπάλα φθάνει στον Λαμπρόπουλο που με ωραίο σουτ κάνει το 2-0.

70’: Σουτ του Μπουντόπουλου από καλή θέση η μπάλα καταλήγει άουτ.

86’: Σουτ του Ροβίθη μέσα από τη μεγάλη περιοχή με δυσκολία ο Παγούδης αποκρούει σε κόρνερ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίοι από την ΑΕΛ οι: Λαμπρόπουλος, Ροβίθης, Μπανούσης. Ο Ξενοδόχοφ ήταν θεατής χωρίς… εισιτήριο, ο Μάσουρας επιθετικά παίζει πολύ καλά ενώ ο Μονιάκης είχε σταθερότητα. Πολύ καλός ο Κομεσίδης και ο Βέρτζος όσο έπαιξε ενώ και ο Γιοβάνοβιτς που μπήκε αλλαγή δεν έκανε λάθος.

Ο Ουρτάδο σταθερός ενώ ο Μπουντόπουλος δεν έχει τελειώματα. ¨Όταν έγινε αλλαγή περιμέναμε να δούμε τον Πάτο και όχι τον Μαρουκάκη που μπήκε «ζεστός» αλλά δεν κατάφερε να πετυχει τέρμα.

Ο Μπόγιοβιτς στα μέσα του χειμώνα έφερε την..άνοιξη και αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στη συμβία του που είναι έγκυος στον τρίτο μήνα.

Ο Κοντοχρήστος έδειξε κρύος...

Από τον Αχαρναϊκό καλύτεροι οι: Παγούδης, Εμέκα, αλλά κορυφαίος όλων ο Ομπράντοβιτς

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Κώστα Κοτσάνη (Δράμας) και σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Δημήτρης Νατσιόπουλος (Μακεδονίας),  Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι:  Μασούρας, Μπανούσης,  Μάρης,  Ρεπετσάς, Κωστόπουλος, Ματσούκας

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Μονιάκης (52’ λ.τ. Κοντοχρήστος), Βέρτζος (21’ λ.τ. Γιοβάνοβιτς), Κομεσίδης, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Ροβίθης, Μπουντόπουλος (77’ Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Παγούδης, Εμέκα, Μπέλιτς (66’ Ματσούκας), Μηλιός (53’ Καλογερόπουλος), Ομπράντοβιτς, Πολίμος, Μάρης, Παβίσεβιτς, Ρεπετσάς (72’ Όμο), Μουστάκης, Κωστόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass