Η Μπάρτσα με το όνειρο να γίνει... Μίλαν 26 χρόνια μετά

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2016 12:51

Η Μπαρστελόνα θα βρεθεί στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Αρσεναλ στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στην φάση των «16» του Champions League, έχοντας συμπληρώσει 32 ματς αήττητη και έχοντας φυσικά στο πίσω μέρος του μυαλού, την επιθυμία να γίνει η πρώτη ομάδα που θα διατηρήσει το τρόπαιο σε 26 χρόνια.

Καμία ομάδα έχει καταφέρει να κερδίσει δύο τίτλους στην σειρά στην εποχή του Champions League, με την Μίλαν του Αρίγκο Σάκι, να είναι η τελευταία που πανηγύρισε δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών το 1989 και το 1990.

Ανίκητη, από την (2-1) στην Σεβίλλη τον Οκτώβριο, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, φαίνεται ότι είναι σε καλή στιγμή για να επαναλάβει το κατόρθωμα. Φτάνει στο Emirates από τη νίκη (1-2) απέναντι στην Λας Πάλμας, στο πιο μακρινό της ταξίδι στην La Liga, αποκτώντας διαφορά 8 και 9 πόντων από Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, ενώ διαθέτει τον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη, Λουίς Σουάρες, με 41 γκολ.

Η Άρσεναλ κόλλησε το Σάββατο, καθώς τελείωσε ένα σερί 14 ματς με νίκη στο FA Cup, με μια απογοητευτική ισοπαλία 0-0 στο σπίτι, απέναντι στη Χαλ, που αγωνίζεται μία κατηγορία πιο χαμηλά.

Ο Λουίς Ενβρίκε είπε ότι η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί να τακτοποιήσει ορισμένα αμυντικά ζητήματα που τέθηκαν από μια δημιουργική πλευρά του Λας Πάλμας, που θα μπορούσαν να της στοιχίσουν τη νίκη. Οι Καταλανοί θα είναι ενισχυμένοι, από την επιστροφή του αμυντικού Ζεράρ Πικέ, ο οποίος ξεκουράστηκε το Σάββατο, αλλά και του αμυντικού μέσου Σέρχιο Μπουσκετς. «Σε κάποιες στιγμές, λόγω επίθεσης, έχουμε υποστεί περισσότερες αντεπιθέσεις από τις συνηθισμένες και τα τελευταία 10 λεπτά ήμασταν εκείνοι που προσπαθούσαν να αποφύγουν την ισοφάριση,» δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε.

Το βάρος θα δοθεί στην Άρσεναλ για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο σπίτι ενάντια στους αντιπάλους της, που τους έχει νικήσει μόνο μία φορά σε επτά ματς του Champions League.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να «αλυσοδέσουν» τον Ουρουγουανό επιθετικό Σουάρες, ο οποίος άνοιξε το σκορ ενάντια στην Λας Πάλμας φτάνοντας τα 25 γκολ στην La Liga και τα 41 σε όλες τις διοργανώσεις.

«Την Τρίτη το βράδυ, θα χρειαστεί μεγάλη αλληλεγγύη, γιατί εμείς θα πρέπει να υπερασπιστούμε καλά, και να παρουσιάσουμε το μέγιστο της κατοχής μας,» είπε ο προπονητής της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, μιλώντας στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Ο Γερμανός πλειμέικερ, που δεν αγωνίστηκε με την Χαλ, θα επιστρέψει την Τρίτη, όπως και ο Ααρον Ράμσει.

Η μόνη νίκη της Αρσεναλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήρθε το 2011, όταν τα γκολ των Φαν Πέρσι και Αρσάβιν τους χάρισαν μια νίκη (2-1) στο πρώτο ματς της φάσης των «16». Μία νίκη που τελικά αποδείχθηκε μάταιη, ωστόσο, αφού ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει σκοράρει τέσσερις φορές σε νοκ-άουτ με την Άρσεναλ στα προημιτελικά του 2010, χτύπησε δύο φορές στην ρεβάνς για να εξασφαλίσει η Μπαρτσελόνα μια συνολική νίκη με σκορ 4-3.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν και στον τελικό του Champions League το 2006, με την Μπαρτσελόνα να σκοράρει δύο φορές αργά το δεύτερο ημίχρονο και να κερδίζει με 2-1.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass