Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΖΙΩΓΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕ 2-1 ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ 7ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Κυπελλούχος ΕΠΣΛ ο Απόλλωνας Λάρισας

*Εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμου στο AEL FC Arena. Περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση δείχνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 10:12

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας κατέκτησε τον τίτλο της κυπελλούχο ΕΠΣΛ κερδίζοντας στον 45ο τελικό του θεσμού, που διεξήχθη χθες στο AEL FC Arena, τον Αχιλλέα Φαρσάλων με 2-1. Μία επιτυχία που καθιστά τον Απόλλωνας Λάρισας ως τον πολυνίκη του θεσμού, με επτά συνολικά τίτλους έναντι έξι του φετινού συνδιεκδικητή Αχιλλέα Φαρσάλων.

Ήταν ένας τελικός τον οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι, που πέρασαν το μήνυμα ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο, κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου και έχει μεγάλη δυναμική συγκριτικά με την υπόλοιπη ελληνική περιφέρεια.

Με την έναρξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό και να επιβάλουν τον ρυθμό τους, χωρίς ωστόσο να κάνουν τη μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά.

Στο 17’ η ατμόσφαιρα άρχισε να ζεσταίνεται όταν ο Μπένος έβγαλε στον κενό χώρο τον Ζαγγανά, αλλά ο τερματοφύλακας Τ. Κουρδής βγήκε γρήγορα και έκοψε με τα πόδια.

Τρία λεπτά αργότερα ο «συνήθης ύποπτος» του Απόλλωνα ανέλαβε δράση. Οι «κυανόλευκοι» εκδήλωσαν μια γρήγορη επιθετική ενέργεια από τα δεξιά με τον Κυριάκο ο οποίος έβγαλε την παράλληλα σέντρα, ο τερματοφύλακας του Αχιλλέας, Γκικούδης ολιγώρησε στην έξοδο που θέλησε να κάνει και ο Παλάσκας με κεφαλιά (η μπάλα γκέλαρε στο έδαφος) έγραψε το 1-0.

Ο Αχιλλέας αντέδρασε και στο 31’ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Νεμπεγλέρα να βγάζει στον κενό χώρο τον Βούλγαρη, ο οποίος έκανε μία κούρσα, έφτασε απέναντι στον Τ. Κουρδή αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να αποκρούει την μπάλα.

Στο 36’ σημειώθηκε μία ακόμα πολύ καλή στιγμή για τον Αχιλλέα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα, ο Τσιανάκας από πολύ κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 44’ ένα σουτ του Βούγλαρη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε άουτ.

Το ρευστό 1-0 του πρώτου μέρους υποχρέωσε στην επανάληψη αφενός τον Αχιλλέα Φαρσάλων να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης και αφετέρου τον Απόλλωνα Λάρισας να κυνηγήσει ένα δεύτερο τέρμα για να σιγουρέψει την κατάσταση.

Στο 51’ μία κοντινή κεφαλιά του Παλάσκα, ανάγκασε τον Γκικούδη να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 55’ ο Βούλγαρης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο α’ βοηθός κ. Αναστασίου σήκωσε έγκαιρα τη σημαία του για οφσάιντ, πριν η μπάλα καταλήξει στον επιθετικό του Αχιλλέα, ο οποίος στη συνέχεια σκόραρε. Η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων των Φαρσάλων προς τον α’ βοηθό (στο σημείο αυτό σημειώθηκε ρίψη κροτίδας στον αγωνιστικό χώρο που είχε σαν αποτέλεσμα ο διαιτητής κ. Κορέστης διακόψει προσωρινά για να γίνουν οι απαιτούμενες συστάσεις).

Στο 56’ ο Σκούπρας επιχείρησε ένα συρτό σουτ, ο Παλάσκας παρενέβη στην πορεία της μπάλας για να πλασάρει αλλά τελικά η μπάλα κατέληξε άουτ, για να φτάσουμε στο 62’ όταν μετά από ενέργεια του Βούλγαρη στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής και γύρισμα προς τον άξονα, ο Νεμπεγλέρας με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι παίκτες του Αχιλλέα δεν μπόρεσαν όμως να διαχειριστούν όπως θα έπρεπε το χρονικό διάστημα μετά την ισοφάριση, αν και ανέβασαν στροφές έχοντας δύο καλές στιγμές στο 66’ με τον Μεζίνι που επιχείρησε συρτή σέντρα από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε απ’ όλους και στο 71’ με τον Κομισόπουλο, η κοντινή κεφαλιά του οποίου κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Αντ’ αυτού ο Απόλλωνας κατάφερε να βρει εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα και να θέσει τις βάσεις για τη νίκη. Ήταν το 74ο λεπτό της αναμέτρησης όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου η άμυνα του Αχιλλέα δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα και ο Χατζής ανάμεσα σε μία συστάδα παικτών με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1, αφού στα λεπτά που απέμειναν επιθετικά δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο και από τις δύο πλευρές.

*Από τη νικήτρια ομάδα του Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Κυριάκος, Παλάσκας, Κολιός, ενώ από τον Αχιλλέα οι Νεμπεγλέρας, Βούλγαρης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Σε ό,τι αφορά στον διαιτητή κ. Αντ. Κορέστη η γενική εικόνα είναι ότι προσπάθησε να διαχειριστεί το παιχνίδι κρατώντας τις ισορροπίες. Στο 64’ ο Αχιλλέας Φ. ζήτησε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον Γ. Κουρδή, ο οποίος παρατηρήθηκε έξι λεπτά αργότερα στη φάση που ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση μαρκάροντας αντικανονικά τον Νεμπεγλέρα.

Για το οφσάιντ στο 55’ το μόνο σίγουρο είναι ότι ο α’ βοηθός κ. Γ. Αναστασίου σήκωσε έγκαιρα τη σημαία του και ο διαιτητής σφύριξε αμέσως, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Χρέη β’ βοηθού εκτέλεσε ο κ. Ηλ. Νατσιούλας, 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Π. Τσακνάκης και έξτρα βοηθοί οι κ. Αδ. Κουκούλης και Ι. Ντελέζος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Γκικούδης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Τσιανάκας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Τλούπας (57’ Μεζίνι), Κομισόπουλος (81’ Αναγνώστης), Ζαγγανάς (66’ Πλιάγκας), Μπένος, Βούλγαρης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ζιώγας): Τ. Κουρδής, Αντωνόπουλος (46’ Σκούπρας), Γιαννακόπουλος, Φλώρος, Κολιός, Κούρο, Γ. Κουρδής, Νάστας (59’ Χατζής), Παλάσκας, Μπόντε, Κυριάκος (75’ Κουβελάς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass