Δύο αγώνες υπεραποστάσεων σε 15 μέρες για τον Δημήτρη Παρλα­πάνο

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2016 18:59

 

Του Νίκου Γουργιώτη (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Ασυγκράτητος δείχνει να είναι ο Μεταξοχωρίτης υπερδρομέας Δημήτρης Παρλαπάνος.

Έτρεξε και βγήκε 3ος στην κατηγορία του στις 20 Φεβρουαρίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 100 χιλιομέτρων, που διεξήχθη στα Μέ­γαρα με τη διαδρομή Αλεποχώρι – Ψάθα, ενώ στις 6 Μαρτίου, στην πα­νέμορφη Κέρκυρα, τερμάτισε 10ος στη γενική κατάταξη και 1ος στην κα­τηγορία του ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών στον 63ων χιλιομέτρων αγώνα των Κάστρων.

Ο ακούραστος Δημήτρης Παρλαπάνος δήλωσε πως και οι δύο δι­οργανώσεις ήταν άψογες και η φιλοξενία παροιμιώδης. Τους αγώνες αφι­ερώνει στον φίλο, γείτονα και συνεργάτη του για 20 χρόνια Πέτρο Σίμο, στους παίκτες, προπονητές και διοικητικό συμβούλιο του Δωτιέα Αγιάς για την προσπάθεια να παραμείνει η ομάδα στη Γ’ Εθνική, στον φίλο του Τηλέμαχο για τη θεϊκή τροφή, αλλά και στον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη που με τα γραφόμενά του τον βοηθάει να τερματίζει, όπως «Αν ήταν να ευχηθώ για κάτι, δεν θα ‘ταν για πλούτο και δύναμη. Μα για το πάντα αγέραστο και παθιασμένο μάτι που θωρά το δυνατό… Ποιο κρασί είναι τόσο λαμπερό, τόσο ευωδιαστό, τόσο μεθυστικό όσο η δυνατότητα… Πάντα, με αγώνα, πολύ σιγά, προχωράει το φως. Το ξέ­ρουμε και γι’ αυτό δουλεύουμε με υπομονή και πείσμα. Ξέρουμε, στο τέ­λος το φως θα νικήσει… Παιδί μου φτάσε όπου δεν μπορείς… Να πεθαί­νεις και να λες θάνατος δεν υπάρχει…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass