Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΜΕ 2-1 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ (1-1 κ.α.) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ

Αποχαιρέτησε τον θεσμό του κυπέλλου

* Με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γ. Κουρδή αγωνιζόταν από το 74’ η λαρισινή ομάδα * Μ. Ζιώγας: «Συγχαρητήρια στα παιδιά, κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο»

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2016 7:50

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η φετινή πορεία του Απόλλωνα Λάρισας στο κύπελλο ερασιτεχνών της ΕΠΟ ολοκληρώθηκε χθες καθώς η λαρισινή ομάδα ηττήθηκε στο στάδιο Αλκαζάρ με 2-1 στην παράταση (1-1 κ.α.) από την κατά μία κατηγορία μεγαλύτερη Πύδνα Κίτρους και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού. Ήταν ουσιαστικά η πρώτη φετινή ήττα για το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Μιχάλη Ζιώγα, που κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες και σίγουρα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, έχοντας θέσει νοκ άουτ τη Νίκη Βόλου και τον Οπούντιο Μαρτίνου από τη Γ’ Εθνική κατηγορία. Κομβικής σημασίας σημείο της χθεσινής αναμέτρησης ήταν η αποβολή του Γ. Κουρδή στο 74’ (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) που είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ισορροπίες του αγώνα και να αποκτήσει πλεονέκτημα ο αντίπαλος, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε για να φτάσει στη νίκη.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο χθεσινός αγώνας διεξήχθη παρουσία 700 περίπου φιλάθλων που βρέθηκαν στο στάδιο Αλκαζάρ για να στηρίξουν την προσπάθεια του κυπελλούχου ΕΠΣΛ. Το παιχνίδι δεν είχε γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να είναι κάπως επιφυλακτικές αφενός λόγω της επιβάρυνσης από τη μέχρι τώρα προσπάθεια και αφετέρου λόγω των υποχρεώσεών τους και στα πρωταθλήματα στα οποία αγωνίζονται.

Ο Απόλλωνας ατύχησε να προηγηθεί σε δύο περιπτώσεις, στο 12’ όταν ο Παλάσκας μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, απέφυγε τον αντίπαλό του και πλάσαρε για να περάσει η μπάλα μπροστά από τη γραμμή της εστίας και να καταλήξει άουτ και στο 15’ όταν μετά από σέντρα του Γιαννακόπουλου, ο Σκούπρας έπιασε την κεφαλιά, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε, στην εξέλιξη της φάσης ο Παλάσκας επιχείρησε σουτ από πολύ κοντά αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 21’ όταν ο Σαβελίδης υπό πίεση σούταρε, ο Τ. Κουρδής απέκρουσε και ο Παυλίδης με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 33’ όταν ο Καμπλιώνης κέρδισε μία κόντρα στο ύψος της μεσαίας γραμμής και προς τα αριστερά, έκανε μία κούρσα και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πάσαρε στον Μακράκη και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-1.

Η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση και στο 37’ ο Νάστας έβγαλε μία έξυπνη πάσα-τρύπα, ο Σκούπρας πετάχτηκε στο ύψος του πέναλτι και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης (47’) η Πύδνα Κίτρους απείλησε με τον Μακράκη, στο 65’ ο Μακράκης έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Τ. Κουρδής, ενώ στο 67’ ο Πετρουζέλης μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση δεν ήταν εύστοχο.

Στο 74’ σημειώθηκε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και έκανε πιο δύσκολη τη συνέχεια για τον Απόλλωνα όταν ο Γ. Κουρδής αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη την είχε δεχθεί στο 45’) και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Η Πύδνα Κίτρους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή αλλά η άμυνα του Απόλλωνα κράτησε, για να πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Δύο καλές ενέργειες των Καμπλιώνη και Κυπαρίσση στα πρώτα λεπτά της παράτασης εξουδετέρωσε ο Τ. Κουρδής, ενώ στο 106’ οι «κυανόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για μία κίτρινη κάρτα (προφανώς για θέατρο) που δόθηκε στον Κυριάκο ο οποίος δέχθηκε μαρκάρισμα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, για να φτάσουμε στο 108’ όταν ο Καραγκούνης κέρδισε την μπάλα από τον Γιαννακόπουλο, έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μακράκης με πλασέ πάνω στην κίνηση έγραψε το 1-2.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε για το καλύτερο στη συνέχεια, όμως ήταν δύσκολη η κατάσταση γι' αυτόν, λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος. Στο 101’ η λαρισινή ομάδα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στον Κολοβό, όμως ο διαιτητής κ. Χιώτης είχε αντίθετη άποψη, ενώ στο 119’ ο Κουβελάς θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι, όμως το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Κολοβού, ανακόπηκε από τον κεντρικό αμυντικό Στούμπο.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 120’ όταν ο Τ. Κουρδής εξουδετέρωσε το τετ α τετ του Μακράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου της παράτασης σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή καθώς επικράτησε ένταση στον πάγκο των φιλοξενουμένων. Όπως φάνηκε κάτι ειπώθηκε από τον πάγκο της Πύδνας που εξόργισε τον αποβληθέντα Γ. Κουρδή, ο οποίος επιτέθηκε στον πάγκο των αντιπάλων, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και της αστυνομίας.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Χιώτης (Τρικάλων), για κάποιες αποφάσεις του οποίου οι άνθρωποι του Απόλλωνα διαφώνησαν, υποστηρίζοντας ότι έδινε πιο εύκολα τις αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας. Βοηθοί του ήταν οι κ. Κωτούλας (Τρικάλων) και Κανιούρας (Καρδίτσας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κούρο (27’), Κόλα (27’), Λιλολάρι (54’), Γεωργούλης (66’), Πετρουζέλης (69’), Φλώρος (96’) και Κυριάκος (106’).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ζιώγας): Τ. Κουρδής, Αντωνόπουλος (67’ Κολοβός), Γιαννακόπουλος, Λιλολάρι, Γεωργούλης, Γ. Κουρδής, Κούρο (83’ λ.τ. Φλώρος), Νάστας (59’ Κουβελάς), Σκούπρας, Κυριάκος, Παλάσκας.

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ (Στύλος): Αλισανδράτος, Κόλα, Κωτσόπουλος, Στούμπος, Ραπτόπουλος (106’ Λαζαρίδης), Πετρουζέλης, Δήμας, Σαβελίδης (89’ Καραγκούνης), Καμπλιώνης, Παυλίδης (70’ Κυπαρίσσης), Μακράκης.

Μ. ΖΙΩΓΑΣ: «ΑΤΥΧΗΣΑΜΕ

ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΜΕ»

Αμέσως μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν. Κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο. Ατυχήσαμε σε δύο φάσεις που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθούμε στο σκορ και να διαχειριστούμε το παιχνίδι όπως θέλαμε.

Παρά τις απουσίες τριών βασικών παικτών όπως των Χατζή, Κολιού και Μπόντε, τα παιδιά που κλήθηκαν αγωνίστηκαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στη συνέχεια θεωρώ ότι σε μία ανύποπτη φάση ο αντίπαλος προηγήθηκε στο σκορ αλλά γρήγορα ισοφαρίσαμε.

Δεν θέλω να κρίνω την απόφαση του διαιτητή με την οποία άφησε την ομάδα μας με δέκα παίκτες. Θεωρώ ότι καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού ήταν η αποβολή αλλά και ο μη καταλογισμός του πέναλτι στον Κολοβό.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί σε κανένα σημείο δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass