ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ «Ε»

Ανάβει «πράσινο» για αδειοδότηση;

*Ικανοποίηση για την ισοπαλία του Απόλλωνα Σμύρνης

Δημοσίευση: 09 Απρ 2016 10:43

Του Σωτ. Κέλλα

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μπορεί στη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση για τη σύσταση της ΠΑΕ ΑΕΛ να εξέδωσε ανακοίνωση ότι είναι υπό διάσκεψη αλλά οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι το θέμα της σύστασης όσο και της αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΛ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και θα ανάψει τελικά «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της λαρισινής ομάδας στη Σούπερ Λίγκα τη νέα αγωνιστική περίοδο αφού όλα δείχνουν ότι βαδίζει ολοταχώς για τη μεγάλη κατηγορία.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό πολύ σύντομα να έχουμε τη διαγραφή από το ΓΕΜΗ της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΕΛ κάτι που θα σημάνει αυτόματα και την αδειοδότηση από την ΕΠΟ. Γενικά οι ενέργειες που κάνουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά και του Σωματείου δείχνουν να έχουν ευτυχή κατάληξη.

ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο Απόλλωνας Σμύρνης μέσω της δικηγόρου του Λαρισαίας Λίνα Σουλούκου(ειδικευμένη σε αθλητικά θέματα ) μπορεί να κατάφερε να πάρει αναβολή για την ένσταση που κατέθεσαν ΑΕΛ , Πανελευσινιακός και Κέρκυρα για την αντικανονική συμμετοχή έξι αλλοδαπών παικτών στην ενδεκάδα στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό αλλά χθες δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κισσαμικό με αποτέλεσμα η ΑΕΛ με νίκη στον αυριανό αγώνα κόντρα στην Παναχαϊκή θα βρεθεί στους έξι βαθμούς διαφορά και αν υπάρξει(θεωρείται δεδομένο) και η αφαίρεση των έξι βαθμών και θα εκτοξευτεί στους δώδεκα.

Πάντως χθες ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Σάκης Τσιώλης έλεγε ότι δεν πρέπει να παρασυρθεί κανένας και η ομάδα να παίξει αποκλειστικά για τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στην Παναχαϊκή που θα της δώσουν άλλο αέρα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

Επιτόπιο και ενδιαφέρον ήταν το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας a-sports για την ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά του Απόλλωνα Σμύρνης για τη χρησιμοποίηση έξι αλλοδαπών στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό. Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

«Η ΑΕΛ εκπροσωπήθηκε από τον Αλέξη Κούγια και αιτήθηκε να δικαστεί η υπόθεση άμεσα, ωστόσο η πλευρά της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ζήτησε αναβολή επικαλούμενη την αποχή των δικηγόρων. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε μέσω υπομνήματος και η Κέρκυρα, ενώ υπέρ της χωρίς χρονοτριβή εκδίκασης τάχθηκε και ο Πανελευσινιακός.

«Ζητάμε να συζητηθεί η υπόθεση λόγω του ότι είναι πολύ σοβαρή από βαθμολογικής πλευράς και επηρεάζει την κατάταξη των ομάδων της κατηγορίας», είπε ο Κούγιας απευθυνόμενος προς την πρωτοδίκη Μαρίνα Μπόζνου.

Την ίδια στιγμή, ο Απόλλων μέσω της δικηγόρου Αναστασίας Σουλούκου επικαλέσθηκε τις κινητοποιήσεις των νομικών και αιτήθηκε αναβολής, ενώ διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι σε άλλες δύο μικρότερης σημασίας υποθέσεις της ΑΕΛ οι «βυσσινί» ζήτησαν αναβολή. «Τι θα γίνει; Στις άλλες η Λάρισα ζητά αναβολή και εδώ να δικαστεί αυτή η υπόθεση. Τι είναι αυτό, αλά καρτ;», είπε η Σουλούκου.

Στη συνέχεια ο Κούγιας πήρε εκ νέου τον λόγο και, επικαλούμενος το άρθρο 25 παράγραφος 2 του κανονισμού, ανέφερε ότι ρητώς προβλέπεται πως οι αποφάσεις για καταγγελίες και ενστάσεις (όπως στην προκειμένη περίπτωση από τις ΑΕΛ, Κέρκυρα και Πανελευσινιακό εις βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης) εκδίδονται σε αποκλειστική προθεσμία επτά ημερών από την υποβολή τους.

Η Σουλούκου αντέδρασε τότε και είπε αρχικά ότι το επταήμερο έχει παρέλθει και κανονικά θα πρέπει να απορριφθούν οι καταγγελίες και η ένσταση, ενώ εν συνεχεία ζήτησε να δει τον σχετικό κανονισμό. Ο Κούγιας, καλά προετοιμασμένος, είχε το επίμαχο άρθρο σε φωτοτυπία και το κατέθεσε στην Έδρα.

Βέβαια, ακολούθως ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ έδειξε την ενόχλησή του για τη στάση της Σουλούκου, αναφέροντας ότι από τη στιγμή που δεν εκπροσωπεί κατ’ ουσία την ΠΑΕ Απόλλων λόγω της αποχής και απλά καταθέτει το αίτημα αναβολής δεν έχει άλλο δικαίωμα παρέμβασης επί της διαδικασίας.

Η δικηγόρος των «κυανόλευκων» ζήτησε από την πρωτοδίκη να δει αν όντως αυτός ο κανονισμός ισχύει και έτσι η διαδικασία διεκόπη για λίγο προκειμένου η αθλητική δικαστής να τσεκάρει τα γραφόμενα στο αντίγραφο που παρέδωσε ο Κούγιας.

Όταν η διαδικασία ξεκίνησε εκ νέου, η πλευρά του Απόλλωνα αμφισβήτησε ότι ο Αλέξης Κούγιας μπορεί να παρίσταται ως νόμιμος εκπρόσωπος και έτσι ζήτησε την κατάθεση του σχετικού ΦΕΚ, που τον νομιμοποιεί με αυτή την ιδιότητα και όχι του δικηγόρου λόγω της αποχής.

«Τι λέτε, κυρία συνάδελφος, η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει διπλή νόμιμη εκπροσώπηση και είμαι και εγώ κανονικά, παραμένω πρόεδρος, ένα πρόβλημα που υπήρχε ξεπεράστηκε, κάνετε λάθος, από αντιπρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής παραιτήθηκα μόνο», είπε ο Κούγιας, για να του απαντήσει η Σουλούκου: «Με όλο τον σεβασμό, κ. Κούγια, έχετε το ΦΕΚ να το δούμε;».

Μοιραία, λοιπόν, αυτή η αιτίαση του Απόλλωνα προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να ζητηθούν από τη διοργανώτρια τα επίσημα έγγραφα.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στην πρωτοδίκη Μαρίνα Μπόζνου, ελέγχθηκαν και επιβεβαίωναν το δικαίωμα Κούγια να συμμετέχει στη διαδικασία ως πρόεδρος της ΑΕΛ.

Η Σουλούκου τότε εξέφρασε αντιρρήσεις, λέγοντας ότι υπάρχουν δημοσιεύματα και δηλώσεις ότι ο Κούγιας έχει παραιτηθεί από πρόεδρος και παράλληλα ότι έχει πληροφορίες πως νόμιμος εκπρόσωπος είναι πλέον ο κ. Λιόντος.

Η νέα προσπάθεια εμπλοκής από πλευράς «κυανόλευκων» επί της διαδικασίας, ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση της αθλητικής δικαστή.

«Εγώ φαντάσματα δεν μπορώ να κυνηγώ! Η διοργανώτρια μας έστειλε τα επίσημα έγγραφα που ζητήσαμε και είναι εντάξει. Ούτε εδώ ούτε στην Ευελπίδων δικάζουμε με δημοσιεύματα. Το ΦΕΚ ελέγχθη».

Εν τέλει, όμως, το αίτημα αναβολής λόγω των κινητοποιήσεων των νομικών έγινε δεκτό, με την πρωτοδίκη να αναφέρει (κατόπιν σχετικής έρευνας του κανονισμού) ότι σε περίπτωση αποχής υπάρχει πρόβλεψη και δεν επηρεάζεται το επταήμερο της εκδίκασης. Πρακτικά, δηλαδή, ότι δεν θα βγει άκυρη ούτε η καταγγελία ΑΕΛ και Κέρκυρας κατά του Απόλλωνα Σμύρνης ούτε η ένσταση του Πανελευσινιακού, για να πάρει εκείνος το ματς στα χαρτιά με 3-0 μετά το μηδενισμό των «κυανόλευκων» και παράλληλα να αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», όπως προβλέπει ο ΚΑΠ (υπενθυμίζεται ότι αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι στις 28/3 επικράτησαν με 0-1 στο πλαίσιο της 25ης ημέρας της Β' Εθνικής).

Ο Κούγιας ακολούθως ζήτησε να μην καθυστερήσει περαιτέρω η εκδίκαση από τη νέα δικάσιμο στις 14 Απριλίου. «Στο πρωτάθλημα αυτό γίνονται διάφορα… Υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν διαφορετικά όταν δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Βάζουν μικρά παιδιά για να πάρουν ευκαιρίες και έτσι μοιραία τα παιχνίδια δεν μπορούν να τα χτυπήσουν κανονικά. Αυτή τη στιγμή η διαφορά μας με τον Απόλλωνα είναι στους τέσσερις βαθμούς και θα φτάσει στους δέκα μετά την τιμωρία, καθώς η υπόθεση είναι απλή, είναι τριών λεπτών, ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Είναι άμεσος ο επηρεασμός της βαθμολογίας και παράλληλα ο Πανελευσινιακός που είναι στο μεταίχμιο της ζώνης του υποβιβασμού επίσης θα πρέπει να λάβει άμεσα τους βαθμούς», είπε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ απαντώντας στην αθλητική δικαστή, η οποία, δίνοντας την αναβολή, υποστήριξε ότι ούτως ή άλλως η δικαστική έκβαση της αναμέτρησης Πανελευσινιακός - Απόλλων Σμύρνης επηρεάζει μόνο την τελική κατάταξη και δεν τίθεται θέμα ιδιαίτερης βιασύνης.

Παρών στη διαδικασία εκ μέρους των «σταχυοφόρων» ήταν ο πρόεδρός τους Σπύρος Δημόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης Κούγια, τονίζοντας ότι όσο η υπόθεση θα μένει σε εκκρεμότητα η ομάδα του θα έχει πρόβλημα. «Θέλουμε γρήγορα την απόφαση για να πάρουμε τους βαθμούς, γιατί αυτό θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά να βρεθούμε για πρώτη φορά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού», τόνισε, ενώ είχε μαζί του και το γενικό αρχηγό της ΠΑΕ Χρήστο Παλαιολόγο αλλά και το δικηγόρο Γιώργο Παναγόπουλο, που δεν τοποθετήθηκε επισήμως λόγω της αποχής, παρά μόνο αρχικά είπε ότι μεταφέρει και προφορικά το αίτημα του Αργύρη Λίβα εκ μέρους της Κέρκυρας για αναβολή (στιγμιαία εκεί αντέδρασε ο Κούγιας αναφέροντας ότι δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδότηση).

Μάλιστα, ύστερα από αίτημα Κούγια, η εκδίκαση της υπόθεσης την επόμενη Πέμπτη (14/4) θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, δηλαδή λίγο αργότερα από τη συνηθισμένη ώρα».

ΑΦΗΣΕ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε στην Κρήτη ο Απόλλωνας, που αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Κισσαμικό (0-0), στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 27ης αγωνιστικής της Β εθνικής κατηγορίας.

Το πλήρες πρόγραμμα, έχει ως εξής:

Κισσαμικός-Απόλλων Σμύρνης   0-0

Αγροτικός Αστέρας-Εργοτέλης   3-0 (α.α.)

Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός Βόλου      3-0 (α.α.)

ΑΥΡΙΟ

16:00 Ζάκυνθος-Πανσερραϊκός

16:00 ΑΕΛ-Παναχαϊκή                  

16:00 Αχαρναϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας

Δευτέρα 11 Απριλίου

15:00 Λαμία-Κέρκυρα         

16:00 Χανιά-Τρίκαλα

17:30 Καλλιθέα-Παναιγιάλειος 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

 1. ΑΕΛ 59

 2. Κέρκυρα      58

 3. Απόλλων Σμύρνης    56 -27αγ.

 4. Τρίκαλα        49

 5. Λαμί 41 -25αγ.

 6. Κισσαμικός   41 -27αγ.

 7. Καλλιθέα     40

 8. Παναιγιάλειος           34

 9. Αναγέννηση Καρδίτσας         33

10. Πανσερραϊκός          33

11. Αχαρναϊκός  31 -25αγ.

12. Ζάκυνθος     30

13. Αγροτικός Αστέρας  28 -27αγ.

14. Χανιά          26 -25αγ.

15. Πανελευσινιακός      24 -27αγ.

16. Παναχαϊκή   20 -23αγ.

17. Ολυμπιακός Βόλου  13

18. Εργοτέλης   10

* Ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εργοτέλης, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών και εννέα βαθμών, αντίστοιχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass