ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΙΜΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ

Απέτισαν φόρο τιμής στους εκλιπόντες

* Οι Παλαίμαχοι επικράτησαν των Νέων με 6-2 στο καθιερωμένο φιλικό παιχνίδι

Δημοσίευση: 30 Απρ 2016 10:25
Αναμνηστική φωτογραφία των δύο ομάδων πριν το παιχνίδι Αναμνηστική φωτογραφία των δύο ομάδων πριν το παιχνίδι

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τη μνήμη των ποδοσφαιριστών, παραγόντων και προπονητών της ομάδας που έφυγαν από τη ζωή τίμησε χθες η ποδοσφαιρική οικογένεια του Λαρισαϊκού με τον καθιερωμένο φιλικό αγώνα Νέων-Παλαιμάχων στο γήπεδο Βιολογικού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του συλλόγου Παλαιμάχων της ιστορικής ομάδας της Λάρισας που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός και διεξάγεται ανήμερα τη Μ. Παρασκευή.

«Έχουμε ιερή υποχρέωση να τιμήσουμε τους ανθρώπους που προσέφεραν σημαντικό έργο στον Λαρισαϊκό και σήμερα δεν είναι κοντά μας» επισήμανε από την πλευρά του συλλόγου των Παλαιμάχων, ο κ. Λάμπρος Πλίτσης και συνέχισε:

«Είναι κομμάτι της ιστορίας του Λαρισαϊκού. Γι’ αυτό λοιπόν είναι επιβεβλημένη η παρουσία μας στην εκδήλωση τιμής και αναβίωσης της μνήμης αυτών των ανθρώπων. Ο Σύλλογος των Παλαιμάχων εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες έχει παράλληλα να επιδείξει και κοινωνικό έργο» κατέληξε ο κ. Πλίτσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσε ο πατέρας Φώτιος στο σημείο του γηπέδου όπου είχαν τοποθετηθεί φωτογραφίες των εκλιπόντων με την επιγραφή «Όσο ζούμε δεν σας ξεχνούμε» και η πλακέτα με τα ονόματά τους: Νίκος Βεντόκης, Αθανάσιος Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλειος Αλεξανδρής, Μιχαήλ Σάλος, Γεώργιος Σπυρόπουλος, Μενέλαος Σπυρόπουλος, Νικόλαος Κοντογιαννόπουλος, Θεόδωρος Γιοβανόπουλος, Αθανάσιος Μανίκας, Κωνσταντίνος Μαλάκης, Άγγελος Ευθυμιάδης, Αντώνιος Τζιόλας, Σωτήριος Γιαννακός, Κωνσταντίνος Κουρόγλου.

ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος οι Παλαίμαχοι απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν ξέχασαν την ποδοσφαιρική τους τέχνη, αντιθέτως ξέρουν ακόμα να σκοράρουν και επικράτησαν της ομάδας Νέων με 6-2, διατηρώντας την παράδοση που τους θέλει να έχουν τις περισσότερες νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Οι Παλαίμαχοι έκαναν φανερές τις προθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Κύρκο να ανοίγει μόλις στο 4ο λεπτό το σκορ, όμως οι Νέοι αντέδρασαν γρήγορα και ισοφάρισαν στο 10’ με τον Γκόλαντα (1-1). Ο Τσιμπουκλής στο 20’ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Παλαίμαχους, ενώ λίγο πριν ο φινάλε του πρώτου μέρους ο Βαγγέλης Δημησιάνος μ’ ένα εξαιρετικό μακρινό ψηλοκρεμαστό πλασέ (για χάι λάιτς) ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κύρκος έγραψε το 4-1, ο Γκόλαντας μείωσε σε 4-2 στο 55’, ενώ στο 65’ ο Κύρκος με πέναλτι που κέρδισε ο Κ. Κατσούλης πέτυχε το 5-2 και μαζί χατ τρικ. Το τελικό 6-2 διαμόρφωσε λίγο πριν το τέλος ο Κ. Κατσούλης δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Παλαιμάχων.

*Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού οι σημαντικές ελλείψεις από την πλευρά των Νέων που ανάγκασαν τον τεχνικό κ. Θανάση Κολονιώτη να κατεβάσει 11άδα ανάγκης για να μην μηδενιστεί η ομάδα.

*Μετά το τέλος της αναμέτρησης έγινε –σε ουζερί της Ν. Σμύρνης- το καθιερωμένο αντιντόπινγκ κοντρόλ καθώς αμφισβητήθηκε η πολύ καλή φυσική κατάσταση κάποιων παλαιμάχων.

*Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Φλοριάν Ντίνου.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ (Λ. Πλίτσης): Μεϊμάρογλου, Τσιγκελίδης, Γκατζούδης, Καλουσόπουλος, Κούργιας, Φ. Πλίτσης, Κύρκος, Δοξαράς, Δ. Πλίτσης, Ροβογλίδης, Δημησιάνος, Τσιμπουκλής, Τσουτσούμης, Καραβασίλης, Γεωργαλάς, Αγγέλης, Ευαγγέλου, Β. Πλίτσης, Γ. Κατσούλης, Κ. Κατσούλης, Καραγκούνης, Καρίμαλης)

ΝΕΟΙ (Θ. Κολονιώτης): Τάσης, Θ. Αρβανίτης, Δ. Αρβανίτης, Δημόπουλος, Μπλάνας, Μικερτζής, Παπαγιανόπουλος, Γκόλαντας, Τζιόλας, Πατέτσιος, Ανδρώνης, Π. Δημόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass