Αστείρευτο το ποδοσφαιρικό ταλέντο της Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2016 8:54

Έπεσε χθες η αυλαία των φετινών πρωταθλημάτων υποδομής της ΕΠΣΛ με τη διεξαγωγή των τελικών σε Προπαιδικό, Παιδικό και Εφηβικό. Ήταν μία πραγματική γιορτή για τους αυριανούς άσους του νομού που έδειξαν για μία ακόμα φορά το ταλέντο τους και χάρηκαν το αγαπημένο τους άθλημα το ποδόσφαιρο. Κυρίως όμως έστειλαν το μήνυμα ότι το λαρισινό ποδόσφαιρο έχει μέλλον.

Η ΑΕΛ ήταν η πολυνίκης της διοργάνωσης καθώς κατέκτησε δύο τρόπαια, στις κατηγορίες των Εφήβων και Παίδων, ενώ το πρωτάθλημα στους Προπαίδες κέρδισε η Ακαδημία Ολύμπικ. Άτυχη στάθηκε η Νίκη Μιχαήλ η οποία τόσο στους Προπαίδες όσο και στους Παίδες ηττήθηκε στα πέναλτι και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει έναν τίτλο. Στην κατηγορία των Εφήβων φιναλίστ ήταν η Ακαδημία Πλίτση/Ομόνοια.

Ιδιαίτερο χρώμα στη χθεσινή γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Γιάννουλης και την οποία παραβρέθηκαν πλήθος γονέων αλλά και φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, έδωσαν οι τσιρλίντερς του συλλόγου Προμηθέας με τα ωραία χορευτικά που παρουσίασαν στους φιλάθλους στην ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Την ικανοποίησή τους τόσο από το επίπεδο των ομάδων αλλά και την άρτια διοργάνωση εξέφρασαν από την πλευρά τους ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου Νίκος Δημεράς.

«Όλα κύλησαν ομαλά όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Θέλω να ευχαριστήσω τη Δήμητρα Γιάννουλης για την παραχώρηση του γηπέδου. Φάνηκε, από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου ότι στη Λάρισα δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα υποδομής» δήλωσε ο κ. Γρηγορίου και πρόσθεσε:

«Παρακολουθώντας ο κόσμος τους τελικούς και βλέποντας ότι οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές, αποκτά την άποψη ότι υπάρχει αρκετό ταλέντο στον νομό μας, το οποίο με καλούς χειρισμούς και σωστή αξιοποίηση μπορούμε να δημιουργήσουμε τους μελλοντικούς επαγγελματίες της ΑΕΛ».

Από την πλευρά του ο κ. Δημεράς επισήμανε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη φετινή χρονιά η οποία έκλεισε αισίως. Ειμαστε ωστόσο ακόμα πιο πολύ ικανοποιημένοι βλέποντας τον αριθμό των ομάδων ολοένα να αυξάνεται και το αγωνιστικό επίπεδο συνεχώς να ανεβαίνει. Ο κόσμος δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον γι΄ αυτό και ‘μεις ως διοργανώτρια αρχή προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε διαρκώς αυτά τα πρωταθλήματα».

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ

Η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με τον τελικό του Προπαιδικού ανάμεσα στη Νίκη Μιχαήλ και την Ακαδημία Ολύμπικ, που είχε σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακα Καραβέντζα, ο οποίος όποτε χρειάστηκε επενέβη σωτήρια, σταματώντας τα σουτ των αντιπάλων. Στην επανάληψη η Νίκη Μιχαήλ είχε ένα δοκάρι με τον Γ. Παρασκευούδη. Έτσι το παιχνίδι έληξε 0-0 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι όπου η Ακαδημία Ολύμπικ νίκησε με 4-2.

Η Νίκη Μιχαήλ ήταν άστοχη στα δύο πρώτα πέναλτι με τους Παπαγιάννη και Παπαδόπουλο το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Ακαδημία Ολύμπικ και πήρε προβάδισμα 2-0 με τους Χριστακέα και Δρόσο. Ο Τσιάμης μείώσε σε 2-1, ο Μπόγδανος έκανε το 3-1, ενώ ο Βαλιώτης μείωσε στη συνέχεια σε 3-2. Στο καθοριστικό πέναλτι ο Αθανασιάς ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γκόγκος με βοηθούς τους κ. Κουκούλη και Σπανούλη.

ΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛ (Σκλάβος): Αθ. Μακρυγιάννης, Κούκος, Τσιάμης, Καρέλας, Παπαδόπουλος, Παπαγιάννης, Χ. Μακρυγιάννης, Στ. Παρασκευούδης, Γ. Παρασκεούδης, Παπαθανασίου (Βαλιώτης, Καραλής, Λύτρας, Γιολδάσης, Ζαχόπουλος).

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΚ (Τριανταφυλλόπουλος): Καραβέντζας, Λιόντας, Κοτσάκι, Αλεξίου, Αθανασιάς, Βύρλας, Δρόσος, Χασιώτης, Φιλίνδρας, Χριστακέας (Χριστόπουλος, Μπογδάνος, Γαργάλας, Μπούτζιος, Δημητρόπουλος, Παπαγιάννης, Παπαδημητρίου, Καρέλας, Χαδουλός).

***

Στον δεύτερο χρονικά τελικό, στην κατηγορία των Παίδων, βρέθηκαν αντιμέτωπες η ΑΕΛ με τη Νίκη Μιχαήλ. Και αυτό το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι αφού οι δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Η Νίκη Μιχαήλ προηγήθηκε στο 52’ με τον Ζαμπέτα μετά από εκτέλεση φάουλ, ενώ η ΑΕΛ ισοφάρισε στο 65’ με τον Τσιμπόλη και αφού είχε προηγηθεί φάουλ του Τέλιου στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Τέλιος είχε κι άλλο φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι νωρίτερα στο 41’.

Η διαδικασία των πέναλτι με πρώτη την ΑΕΛ εξελίχθηκε ως εξής:

Τέλιος 1-0, Τσαρούχας 1-1, Μιλτιάδης 2-1, Δραγατσίκης 2-2, Τσιμπόλης 3-2, Φουτρούνας 3-2 (απέκρουσε ο τερματοφύλακας), Μαγιάκος 4-2, Γκατζούρας 4-3, Δίχρης 5-3.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κουκούλης με βοηθούς τους κ. Σπανούλη και Γκόγκο.

ΑΕΛ (Γούλας): Κολοβός, Δίχρης, Μαγιάκος, Λεπενιώτης, Τσιμπόλης, Τέλιος, Μιλτιάδης, Μπάσδρας, Τσουμάνης, Σταύρος, Κακαδιάρης (Κατέρης, Μαργαριτόπουλος, Χαχάμης, Παπακωνσταντίνου, Σκουλίδης, Νταλαμπύρας, Ριζούλης, Χουλιαρόπουλος, Ντούρας, Ταμπώσης, Σταθόπουλος, Δαμασουλιώτης, Χριστοδούλου).

ΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛ (Τζιατζιάς): Ολυμπήσιος, Γκατζιούρας, Γουλούλης, Θεοδοσίου, Σπανός, Μπούρας, Τσαρούχας, Πάκας, Αρσενίδης, Δραγατσίκης, Φορτούνας (Γιαννίκης, Ντούφας, Χασιώτης, Ζαμπέτας, Καραμήτσος, Κουτούκας, Παπαθανασίου).

***

Τέλος στην κατηγορία των Εφήβων η ΑΕΛ επικράτησε της Ακαδημίας Πλίτση/Ομόνοιας με 4-0. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν νωρίς στο 8ο λεπτό με την κεφαλιά του Καλαπανίδα μετά από κόρνερ του Γκαλγκανόπουλου. Η Ακαδημία Πλίτση/Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει όμως ο Κόκοβας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία για την ισοφάριση.

Στο 55’ έγινε το 2-0 από τον Μορφάκη με κοντινό πλασέ. Είχε προηγηθεί το κλέψιμο της μπάλας και η σέντρα από τα δεξιά του Καλύβα.

Στο 69’ ο Σδόγκος πέτυχε το 3-0 με πλασέ μετά από σέντρα του Καλαπανίδα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αλεξανδράκης διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΙΤΣΗ/ΟΜΟΝΟΙΑ (Λαζαρίδης): Λιάκος, Ανυφαντής, Τανός, Κόκοβας, Ε. Μπομπότης, Δανιλούλης, Πατέτσιος, Μαλαμούτης, Μπούτρας, Κακάμης, Τριανταφύλλου (Λόης, Γκάμπριελ, Μπράτσος, Μακρής, Αθανασιάδης, Αθ. Μπομπότης, Πίσπας).

ΑΕΛ (Βασιλείου): Σουλούκος, Κιμιρτζής, Βόγλης, Καλαπανίδας, Τόσκα, Μίζα, Χριστιανός, Καμπέρης, Καλύβας, Γκαλγκανόπουλος, Μορφάκης (Μάτα, Πατσιούρας, Πουνράνας, Σκύφτας, Βαλατσός, Μπλαντέμης, Πετάνι, Αλεξανδράκης, Ζυγούρας, Σδόγκος, Ράχης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass