Euro 2016: Η Ισλανδία «προσγείωσε» (1-1) την Πορτογαλία

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2016 0:02 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Ιουν 2016 13:01

Η Ισλανδία ολοκλήρωσε την πρεμιέρα των εκπλήξεων στον 6ο όμιλο του Euro 2016, καθώς μετά την ήττα της Αυστρίας από την Ουγγαρία (0-2) υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 την Πορτογαλία, που τείνει να δημιουργήσει αρνητική παράδοση στα εναρκτήρια παιχνίδια της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για την Ισλανδία, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Σίγκθορσον κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και βγήκε απέναντι στον Ρουί Πατρίσιο, ο οποίος τον νίκησε τόσο στο αρχικό σουτ όσο και στην προβολή.

Από το σημείο εκείνο και ύστερα, όμως, οι Ίβηρες ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και στο 6΄ η κεφαλιά του Ντανίλο κόντραρε και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 21΄ ο Ρονάλντο σέντραρε, ο Νάνι πήρε την κεφαλιά αλλά ο Χάλντορσον έδιωξε ενστικτωδώς με τα πόδια, πάνω στη γραμμή!

Στο 23΄ νέα φάση για τους Πορτογάλους, όταν στη σέντρα του Βιεϊρίνια ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ, αλλά στο 31΄ η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν ο Αντρέ Γκόμες βρήκε τον Νάνι κι εκείνος άνοιξε από κοντά το σκορ.

Οι Ισλανδοί ανοίχτηκαν στην επανάληψη και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 50΄, όταν στη σέντρα στην πλάτη της άμυνας ο Βιεϊρίνια έχασε το μαρκάρισμα του Μπιάρνασον κι εκείνος με πλασέ νίκησε τον Ρούι Πατρίσιο για το 1-1.

Όπως ήταν φυσικό η πίεση της Πορτογαλίας εντάθηκε στη συνέχεια, αλλά η Ισλανδία είχε τη φυσική κατάσταση και την οργάνωση στο παιχνίδι της για να ανταπεξέρχεται, εύκολα ή δύσκολα.

Στο 60΄ ο Χάλντορσον απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Αντρέ Γκόμες, στο 71΄ η κεφαλιά του Νάνι πέρασε ελάχιστα άουτ, το ίδιο συνέβη με την κεφαλιά του Πέπε στο 82΄, ενώ στο 85΄ ο τερματοφύλακας των «ψαράδων» απέκρουσε νέα κεφαλιά του Ρονάλντο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass