ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο πρωταθλητής πρόεδρος

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2016 10:15

Μέρα μνήμης πρωταθλήματος είναι η σημερινή για την ΠΑΕ ΑΕΛ καθώς πριν έξι χρόνια έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Στέλιος Καντώνιας. Αυτό το πρωτάθλημα(αγωνιστική περίοδος 1987-88) κάνει την ΠΑΕ ΑΕΛ να ξεχωρίζει απ’ οποιαδήποτε άλλη όχι μόνο περιφερειακή ομάδα αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο καθώς κατακτήθηκε χωρίς καμία διαμαρτυρία από κανέναν άλλο σύλλογο.

Η οικογένεια Καντώνια αναμείχθηκε στα δρώμενα της ΠΑΕ ΑΕΛ το 1979 με τον Αντώνη Καντώνια και στη συνέχεια το 1986 πήρε τα ηνία ο Στέλιος Καντώνιας (αείμνηστοι και οι δύο) όταν συνέχισε το όραμα του πρώτου που με ποδοσφαιριστές της περιοχής ήθελε να μεγαλουργήσει.

Παρά τα προβλήματα υγείας που είχε τη χρονιά του πρωταθλήματος στο τέλος κατάφερε να «γευθεί» μια μοναδική χαρά σε μια εποχή που κράτησε την ομάδα ανεξάρτητη και αξιοπρεπή πανηγυρίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή.

Τη μέρα της Πρωτομαγιάς του 1988 που η λαρισινή ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια καρδίζοντας τον Ηρακλη με 1-0, ύστερα από ένα εκπληκτικό τέρμα του αείμνηστου επίσης Γιώργου Μητσιμπόνα, το σπίτι του Στέλιου Καντώνια αποτέλεσε ένα από τα κέντρα των πρώτων πανηγυρισμών. Οι γιατροί φώναζαν και ζητούσαν ηρεμία και όχι συγκινήσεις αλλά και εκείνοι ήξεραν πως δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τον πρόεδρο, που γλέντησε με την καρδιά του και ξενύχτησε μαζί με παίκτες και φιλάθλους.

Η διοίκηση Καντώνια αντιστάθηκε σε προκλήσεις για παραχωρήσεις παικτών σε άλλους συλλόγους κρατώντας ποδοσφαιριστές περιζήτητους την εποχή εκείνη όπως ο Καραπιάλης, ο Βαλαώρας, ο Μητσιμπόνας, ο Ζιώγας, ο Αλεξούλης και άλλοι...

Στις 14 Μαρτίου 1990 η οικογένεια αποχώρησε από τα δρώμενα της ΑΕΛ πουλώντας τις μετοχές στον όμιλο Σαμαρά.

Ο αείμνηστος Στέλιος Καντώνιας δεν σύνδεσε το όνομά του μόνο με την ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά και με άλλους συλλόγους προσφέροντάς τους χορηγίες. Επίσης ενίσχυσε και Λαρισαίους αθλητές υψηλού επιπέδου όπως την ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά, τη Χάιδω Αλεξούλη και άλλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass