ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΟΙ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΙ»

Φαλανιακός: Σταθερή αξία στην Α’ ΕΠΣΛ

* Απ. Καρακίτσιος: «Να είμαστε στην πρώτη 4άδα, να προσφέρουμε καλό ποδόσφαιρο και να αναδείξουμε τα νέα παιδιά» * Φ. Γιαννακός: «Ο στόχος του Φαλανιακού είναι πάντα πρωταγωνιστικός»

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2016 11:10

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σταθερή αξία στον χώρο της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια ο Φαλανιακός. Οι «κιτρινόμαυροι» διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη μάχη της κορυφής, καταλαμβάνοντας πάντα μία θέση στην πρώτη τετράδα.

Το ίδιο θα επιδιώξουν και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, ακολουθώντας πιστά τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας τους, που είναι η ανάδειξη των ταλέντων της περιοχής, με τη βοήθεια των πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών.

«Συνεχίζουμε μαζί την προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και 2,5 χρόνια. Ευελπιστούμε και η νέα χρονιά να βαδίσει πάνω στις βάσεις που μπήκαν τα προηγούμενα χρόνια. Ο στόχος του Φαλανιακού είναι πάντα πρωταγωνιστικός. Καλούμαστε να παρουσιάσουμε ένα καλό ποδοσφαιρικό σύνολο, το οποίο θα το χαιρόμαστε όλοι εμείς όπως και οι φίλαθλοι της ομάδας» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός Φεραίος Γιαννακός προσδιορίζοντας το στίγμα της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ και πρόσθεσε:

«Στην παρούσα φάση και από τις κινήσεις των ομάδων που γίνονται, φαίνεται ότι ο Αχιλλέας Φαρσάλων -και με βάση την προηγούμενη χρονιά- θα επιδιώξει σίγουρα να αλλάξει κατηγορία. Από τις υπόλοιπες ομάδες δεν βλέπω να υπάρχουν ανάλογες κινήσεις. Σίγουρα όμως κάθε ομάδα οριοθετεί τους στόχους της, ωστόσο πάρα πολλά πράγματα έχουν να κάνουν με τη γενικότερη κατάσταση που βιώνουμε ως τόπος και νομίζω ότι αυτό είναι τροχοπέδη όσον αφορά στην ψυχολογία και τη διάθεση γενικά των παραγόντων. Τα προβλήματα του κόσμου είναι πολύ μεγάλα και πολύ διαφορετικά.

Μεταγραφικά εμείς έχουμε μία βάση ως ομάδα. Ο Φαλανιακός δεν επιδιώκει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Προσπαθεί τα παιδιά που έρχονται να βοηθούν πραγματικά σε θέσεις που έχει ανάγκη η ομάδα. Ο βασικός πυρήνας που είναι τα παιδιά του χωριού υπάρχει και από κει ξεκινούν όλα» κατέληξε ο τεχνικός του Φαλανιακού.

Στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας συνεχίζει ο Αποστόλης Καρακίτσιος ο οποίος με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας και ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου επισήμανε:

«Θέλω να καλωσορίσω τα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα μας ως μεταγραφές. Πιστεύω ότι φέτος η χρονιά θα είναι λίγο ιδιαίτερη, με την έννοια ότι αλλάζει το στιλ του πρωταθλήματος. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τα μπαράζ. Στόχος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είναι να είμαστε στην πρώτη τετράδα, να προσφέρουμε καλό ποδόσφαιρο και να αναδείξουμε τα νέα παιδιά της Φαλάνης και όχι μόνο. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η μεταγραφή ενός νεαρού στην Κ17 της ΑΕΛ (σ.σ. πρόκειται για τον Αχιλλέα Κακαράντζα) και ευελπιστούμε κι άλλα παιδιά να πάνε κοντά στην ΑΕΛ. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος μας. Έγινε μία αλλαγή βοηθού προπονητή και ο Μιχάλης Μαλαμάς ήρθε στη θέση του Γιώργου Κακαράντζα, ο οποίος πρόσφερε τα πάντα στην ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια αλλά όπως είθισται, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Θέλω να καλωσορίσω και τον Μιχάλη Μαλαμά στην οικογένεια του Φαλανιακού» είπε ο Αποστόλης Καρακίτσιος.

Θετικό το κλίμα στις τάξεις των παικτών

Θετικό είναι το κλίμα στις τάξεις των παικτών για τη νέα χρονιά. Υπάρχει αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων και την διατήρηση του καλού αγωνιστικού προφίλ που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο Φαλανιακός. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γιάννη Κόκκινου που επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε μετά από 20 περίπου χρόνια αλλά και των Θωμά Καλαμάτα και Γιάννη Ντανίκα.

Γιάννης Κόκκινος: «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να πω ότι ο Φαλανιακός είναι η πρώτη ομάδα τη φανέλα της οποίας φόρεσα και επιστρέφω μετά από 20 περίπου χρόνια. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και θα ήθελα να προσφέρω όσο γίνεται περισσότερα για όσο χρόνο θα είμαι στην ομάδα. Ο Φαλανιακός πλαισιώνεται με νεαρά παιδιά και μέσα από την εμπειρία μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους νεαρούς παίκτες προκειμένου να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει.

Σχετικά με το πρωτάθλημα, κάθε χρόνο υπάρχουν μία ή δύο ομάδες που με μεγάλο μπάτζετ αποκτούν την ελίτ των παικτών. Φέτος βλέπω ότι ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα είναι το φαβορί. Έχουν έναν κορμό από πέρσι και ενισχύθηκαν με πολύ καλούς παίκτες. Από κει και πέρα θα υπάρξει μία γκάμα ομάδων που θα κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο».

Θωμάς Καλαμάτας: «Ο στόχος της ομάδας είναι μέσα στην τετράδα. Υπάρχει αισιοδοξία αν και είναι ένας δύσκολος στόχος γιατί το πρωτάθλημα θα είναι πιο διαφορετικό. Εάν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο θα φανεί στην πορεία».

Γιάννης Ντανίκας: «Οι στόχοι μας κάθε χρόνο είναι να διεκδικήσουμε μία καλύτερη θέση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Γιατί όχι και την κορυφή. Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται και πιο δύσκολο και μεις πρέπει από την πλευρά μας να δείξουμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε να έχουμε πάθος και θέληση».

Το πάρε-δώσε των παικτών

Αποκτήθηκαν: Γιάννης Κόκκινος, Θωμάς Καλαμάτας, Ενέα Τσάκε, Βαγγέλης Παπαϊωάννου.

Επέστρεψαν: Χρήστος Λυγούρας, Ηλίας Σγουραλής.

Αποχώρησαν: Βαγγέλης Πουτσιάκας, Χρήστος Δαλακώνης, Στάθης Χριστιανίδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass