ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Πεζοπορία στην κορυφή της μυθικής Τιτνάτας

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2016 9:45

Ο Σύλλογος Σκαμνιωτών συνεχίζοντας και φέτος τις καλοκαιρινές δράσεις και με γνώμονα την ανάδειξη και τη γνωριμία των αξιοθέατων της Σκαμνιάς και του Ολύμπου καλεί τους απανταχού Σκαμνιώτες και ειδικά τους νέους να συμμετάσχουν στην πεζοπορία όπου προγραμματίζει την Κυριακή 7 Αυγούστου από τη ράχη Γκοβάνη ύψος 1159 μ. στη κορυφή της μυθικής Τιτνάτας (Οξιά) 1453 μ. της οποίας οι επισκέπτες, μπορούνε να αντικρίσουν εμφανή εναπομείναντα τμήματα ενός κάστρου, του Ευδιέρου.

Το κάστρο της Τιτνάτας χρονολογείται περίπου στο 100 μ.Χ. και χρησίμευε και ως παρατηρητήριο- φυλάκιο των Περαιβών. Από το κάστρο ελέγχεται ολόκληρη η κοιλάδα της Κονίσπολης η νότια πλευρά του Ολύμπου και το πέρασμα προς τα παράλια της Πιερίας.

Από αυτό το στενό πέρασμα διέρχονταν για διάφορες επιδρομές και μικρολεηλασίες οι Μακεδόνες του Δίου. Η μυθολογία του τοπίου: Η κορυφή Τιτνάτα, καλούμενη κατά την αρχαιότητα Ερετείον, όπου ζούσαν οι μυθικοί Τιτάνες τους οποίους εξολόθρευσε ο Δίας με τους κεραυνούς.

Η χρονική διάρκεια της πεζοπορίας (ανάβαση) είναι 60 λεπτά. Το ξεκίνημα θα γίνει από την πλατεία της Συκαμινέας με αυτοκίνητα στις 7:30 π.μ. και από τη ράχη Γκοβάνη με τα πόδια. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχές να επικοινωνούν στο τηλ. 6985-564303. Στους συμμετέχοντες θα κληρωθεί ένα συμβολικό, αναμνηστικό δώρο προσφορά του Συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass