Αχιλλέας Φ.: Με το βλέμμα στη Γ’ Εθνική

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2016 9:14

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με οργάνωση και σχεδιασμό σε όλους τους τομείς (διοικητικό, αγωνιστικό, προπονητικό), που ξεπερνούν τα στάνταρ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και κινούνται σε επίπεδα επαγγελματικού, ο Αχιλλέας Φαρσάλων δηλώνει αποφασισμένος να κάνει πράξη την επιστροφή του στη φυσική του θέση, που είναι τα Εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Με τον Χρήστο Μπασαγιάννη στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας, τον έμπειρο Τάκη Παραφέστα στην τεχνική ηγεσία -με συνεργάτη τον Χρήστο Καπελιάνη- και μια πλειάδα εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστών, αρχής γενομένης από τον αρχηγό Κώστα Νεμπεγλέρα, που αποτελεί κόσμημα για τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο ιστορικός Σύλλογος των Φαρσάλων δείχνει ότι διαθέτει τα φόντα για το μεγάλο άλμα.

Παρ’ όλα αυτά και παρά τη γενική ομολογία ότι οι «κιτρινόμαυροι» είναι το απόλυτο φαβορί στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, οι άνθρωποι του συλλόγου -παίκτες, προπονητές, διοίκηση- κρατούν χαμηλούς τόνους και υπόσχονται μέσα από τη σκληρή δουλειά και τη σωστή οργάνωση, σεβόμενοι τους αντιπάλους τους, να δείξουν την αξία τους στους αγωνιστικούς χώρους, με ποιοτικό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο που θα τους οδηγήσει στην εκπλήρωση των υψηλών στόχων τους και παράλληλα θα υλοποιήσει το όνειρο των πολλών φίλων της ομάδας σε ολόκληρη την επαρχία Φαρσάλων.

Η χρονιά για τον Αχιλλέα Φαρσάλων άρχισε και επίσημα χθες, στο δημοτικό γήπεδο της πόλης, με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον πατέρα Στυλιανό. Στη συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη Τύπου (ένα ακόμα δείγμα της αλλαγής επιπέδου στον Αχιλλέα) στην οποία η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και εκπρόσωποι των παικτών αναφέρθηκαν στη νέα χρονιά και τους στόχους της ομάδας, για να ξεκινήσει αμέσως μετά η προγραμματισμένη προπόνηση.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Αναλύοντας τους στόχους για τη νέα χρονιά, εκ μέρους της διοίκησης οι κ. Μπασαγιάννης, Τσαπραΐλης και Θεοδώρου δήλωσαν στην συνέντευξη Τύπου τα εξής:

Χρήστος Μπασαγιάννης (πρόεδρος): «Άλλη μια προσπάθεια του Αχιλλέα Φαρσάλων ξεκινάει σήμερα. Σκοπός της διοίκησης ήταν να διατηρήσει τον περσινό κορμό και τα κατάφερε και παράλληλα να κάνει προσθήκες ουσίας, οι οποίες θα ισχυροποιήσουν την ομάδα και θα την κάνουν καλύτερη από πέρσι. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να ευχαριστήσουμε τους πολλούς φιλάθλους της πόλης και της επαρχίας και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Ωστόσο κρατάμε πάντα χαμηλούς τόνους. Έχουμε σαν πρότυπο τη σκληρή δουλειά και τις απαντήσεις θα τις δώσουμε μέσα στο γήπεδο».

-Στη σημερινή εποχή οι παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων είναι πραγματικοί ήρωες. Πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημά σας και τι χρειάζεται για να επιτευχθούν οι στόχοι;

«Δεν σας κρύβω ότι αυτός είναι ο καθημερινός μας προβληματισμός. Να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας γιατί, όπως όλος ο κόσμος, περνάμε μία δύσκολη συγκυρία επαγγελματικά. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό, ο οποίος αξίζει να πετύχει, αλλά όπως και να το κάνουμε έχουμε ανάγκη τον φίλαθλο κόσμο της επαρχίας Φαρσάλων, όλους τους συμπολίτες μας, τους επιχειρηματίες και τους καλούμε να έρθουν και να διαπιστώσουν οι ίδιοι, ότι εδώ γίνεται ένα σοβαρό έργο, που έχει σκοπό ανταποδοτικό και για την πόλη και για ολόκληρη την επαρχία. Θεωρώ ότι ο Αχιλλέας είναι σήμα κατατεθέν για τα Φάρσαλα και πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους σκοπούς μας και να μην πέσουμε έξω στους προϋπολογισμούς μας. Είναι δύσκολοι οι καιροί, θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίξει αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Χρήστος Τσαπραΐλης (αντιπρόεδρος): «Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία και μέσα από τη δουλειά, αυτή η ομάδα και αυτή η πόλη να χαρεί επιτέλους όπως της αξίζει».

Παναγιώτης Θεοδώρου (γεν. αρχηγός): «Άλλη μία χρονιά ξεκινάει με σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους. Η συνεργασία μεταξύ της διοίκησης και των προπονητών είναι άριστη και αυτό φαίνεται σε κάθε κίνηση που έγινε και σε κάθε βήμα που κάνει η ομάδα και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικό για να δουλέψει κάποιος είτε ως προπονητής, είτε ως ποδοσφαιριστής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο το οποίο κάθε Κυριακή να μπορεί να διεκδικεί τη νίκη και στο τέλος, εξετάζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα κάνουμε ταμείο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ

Από την πλευρά τους ο προπονητής Τάκης Παραφέστας και ο συνεργάτης του Χρήστος Καπελιάνης επισήμαναν τα παρακάτω:

Τάκης Παραφέστας: «Να ευχηθώ μία καλή αγωνιστική σεζόν χωρίς τραυματισμούς, με υγεία και επιτυχίες. Να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μας έδωσε τη δυνατότητα, μαζί με το συνεργάτη μου τον κ. Καπελιάνη, να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρσι και είναι ευχής έργο και χαρά μας να δουλεύουμε σε σωματεία όπως ο Αχιλλέας Φαρσάλων. Σου δίδεται η δυνατότητα να δουλεύεις απερίσπαστα, να προβάλεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου.

Όσον αφορά στη νέα σεζόν πιστεύω ότι είναι κάτι το καινούργιο, κάτι το ξεχωριστό. Θα χρειαστεί προσπάθεια και κόπος. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Το εύκολο θα είναι μετά τα παιχνίδια όταν κερδίζουμε, γιατί οι ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα παρουσιάζονται εντελώς διαφορετικές και με καινούργιους στόχους. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δείξει ότι υπάρχει επίπεδο, έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε το αγωνιστικό αλλά και το εξωαγωνιστικό επίπεδο στην ομάδα ούτως ώστε να έχουμε επιτυχίες και η ομάδα στο τέλος να κατακτήσει το πρωτάθλημα».

-Με την εμπειρία σας στο χώρο, πώς βλέπεται το φετινό πρωτάθλημα μετά και τα νέα δεδομένα δηλαδή την υπό προϋποθέσεις διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ;

«Σίγουρα το πρωτάθλημα δεν θα είναι εύκολο. Οπωσδήποτε υπάρχουν καινούργια δεδομένα. Εμείς έχουμε υποχρέωση να είμαστε έτοιμοι, να προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Έχουμε μπροστά μας δρόμο γιατί έχουν έρθει στην ομάδα αξιόλογα παιδιά, οι οποίοι έχουν δείξει στο παρελθόν την αξία τους. Ερχόμενοι στον Αχιλλέα να προσπαθήσουμε και εμείς και αυτοί να προσαρμοστούμε όσο γίνεται γρηγορότερα στο κλίμα της ομάδας, ούτως ώστε να φροντίσουμε να έχουν την ίδια απόδοση που είχαν και στις προηγούμενες ομάδες. Νομίζω ότι ένας είναι ο δρόμος.

Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου και ο κόσμος πάντα βοηθάει γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε κάνουμε κάτι, δεν είναι να πατήσουμε ένα κουμπί. Χρειάζεται κοινή προσπάθεια απ’ όλους. Δεχόμαστε την καλοπροαίρετη κριτική, γιατί αυτό σε βοηθάει να βελτιώνεις τα λάθη σου. Τα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται στην προετοιμασία. Μπορεί να λέγεται ότι ο Αχιλλέας έκανε τις μεταγραφές, αλλά αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα αν δεν κερδίζεις τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο και δεν είσαι μπροστά και να ηγείσαι. Για να φτάσεις σ’ αυτό το επίπεδο θέλει δουλειά και νομίζω σ’ αυτό το κομμάτι δείξαμε και πέρσι αλλά και φέτος ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και έχουμε υποχρέωση να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Φυσικά και θα υπάρχει ανταγωνισμός γιατί όλες οι ομάδες με τα πλέι οφ θα κοιτάξουν να είναι στην 4άδα. Εμείς θα θέσουμε πιο μεγαλύτερους στόχους και δεν πρέπει να μπούμε στη λογική του αδικημένου, της διαιτησίας, δηλαδή ότι όλο φταίνε οι άλλοι, κάτι για το οποίο πέρσι για ένα διάστημα είχαμε παρασυρθεί. Νομίζω το βελτιώσαμε, κάναμε την αυτοκριτική μας, δουλέψαμε και νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να κοιτάζουμε τον εαυτό μας και την ομάδα μας. Θα σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, τους φιλάθλους, τους διαιτητές και πιστεύω ότι ακολουθώντας όλα αυτά ο δρόμος της επιτυχίας είναι πιο εύκολος».

Χρήστος Καπελιάνης: «Θεωρώ ότι η δυναμική του Αχιλλέα Φαρσάλων είναι πάρα πολύ μεγάλη και μεις έχουμε υποχρέωση να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τόσο της διοίκησης, που κοπιάζει και προσπαθεί καθημερινά δίπλα μας ώστε να μην μας λείψει τίποτα, όσο και όλου του φίλαθλου κόσμου της επαρχίας Φαρσάλων. Δεν έχει τελειώσει κανένα πρωτάθλημα ποτέ ούτε Αύγουστο, ούτε Δεκέμβριο. Νομίζω θα είναι ένας αδιάκοπος αγώνας εννέα περίπου μηνών και στο τέλος εύχομαι και ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουν».

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Τέλος από την πλευρά των ποδοσφαιριστών οι δύο αρχηγοί Κώστας Νεμπεγλέρας και Χρήστος Οικονόμου, ο νεοαποκτηθείς Θανάσης Παλάσκας και από την παλιά φρουρά της ομάδας ο Νίκος Κουτσοκέρας δήλωσαν τα εξής:

Κώστας Νεμπεγλέρας: «Συνεχίζουμε μία προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρσι. Σίγουρα αυτό που θέλουμε φέτος είναι να μπορέσουμε, με την προσθήκη των νέων παιδιών, να κάνουμε την ομάδα ακόμα καλύτερη. Θα έλεγα ότι αν και σε ερασιτεχνικό επίπεδο η δουλειά που γίνεται είναι σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάσουμε το καλό ποδόσφαιρο με τα αποτελέσματα και για το πετύχεις αυτό δεν πρέπει να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο. Πιστεύω ότι μόνο μέσα από την πολύ δουλειά θα καταφέρουμε όλα αυτά που έχουμε ως στόχο φέτος.

Χρήστος Οικονόμου: «Η ομάδα κράτησε το βασικό κορμό, ενώ παράλληλα αποκτήθηκαν νέα παιδιά με ταλέντο. Να ευχηθώ μία καλή χρονιά γεμάτη υγεία και να δικαιώσουμε τον κόσμο του Αχιλλέα που αυτό που περιμένει είναι η ομάδα να ανέβει κατηγορία αλλά και τους διοικούντες που κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την ομάδα. Γιατί η επαρχία Φαρσάλων πρέπει να αλλάξει επίπεδο».

Θανάσης Παλάσκας: «Ο Αχιλλέας Φαρσάλων έχει μεγάλη δυναμική είναι μία ιστορική ομάδα και το μεγαλύτερο ίσως κέρδος της επαρχίας αλλά γενικά και του λαρισινού ποδοσφαίρου είναι ότι παρά τις δύο αποτυχημένες χρονιές η διοίκηση όχι μόνο δεν απογοητεύτηκε αλλά έγινε πιο δυνατή και το έδειξε με την ενίσχυση της ομάδας και με τους στόχους που έχει θέσει για τη φετινή χρονιά.

Οι στόχοι οι δικοί μου πάντα σε όποια ομάδα και αν είμαι συνάδουν με τους στόχους της ομάδας. Μας επέλεξαν να έρθουμε για να βοηθήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση και το άλμα για την μεγαλύτερη κατηγορία».

Νίκος Κουτσοκέρας: «Εύχομαι να έχουμε όλοι μία καλή χρονιά με υγεία. Στόχος μας είναι η άνοδος. Ένας στόχος που θα προσπαθήσουμε να τον κάνουμε εύκολο».

ΤΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Αποκτήθηκαν: Λόλας μεσοεπιθετικός από Δαμασιακό, Περήφανος αμυντικός, Ρέψης επιθετικός από Σέλλανα, Παλάσκας επιθετικός από Απόλλωνα Λάρ., Μανιώτης αμυντικός, Σβερκούλης μέσος από Τύρναβο, Ντάλλας τερματοφύλακας από Φαρκαδόνα, Πετράκης επιθετικός από Χαραυγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεταγραφές των Ρέψη, Σβερκούλη και Ντάλλα ολοκληρώθηκαν χθες και ανακοινώθηκαν επίσημα.

Αποχώρησαν: Τσιανάκας, Γκικούδης, Αναγνώστης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass