ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ «OLYMPUS OPEN 2016»

Μήνυμα ισότητας στη ζωή και τον αθλητισμό

* Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση που διεξήχθη για πρώτη φορά στη Λάρισα *Κ. Βαζούρας: «Μπορώ να πω ότι το όνειρό μου ολοκληρώθηκε»

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2016 9:53

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Μα απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Τουρνουά Τένις «Olympus Open 2016» για αθλητές σε αναπηρικά αμαξίδια, που φιλοξένησε για πρώτη φορά η Λάρισα.

Διεξήχθησαν συνολικά 12 παιχνίδια σε διάστημα τριών ημερών στις εγκαταστάσεις του Larissa Sport Center και έλαβαν μέρος 8 άντρες αθλητές και 5 γυναίκες αθλήτριες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα ότι ίσα δικαιώματα στη ζωή και τον αθλητισμό έχουν και τα άτομα με αναπηρία.

Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση καθώς το wheel chair tennis (τένις σε αναπηρικό αμαξίδιο) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον χώρο του αθλητισμού των κινητικά αναπήρων παγκοσμίως. Είναι παραολυμπιακό άθλημα με μεγάλη συμμετοχή αθλητών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάθε χρόνο διεξάγονται τουρνουά τένις με αναπηρικό αμαξίδιο σε όλον τον κόσμο, ωστόσο η σπουδαιότητα της φετινής διοργάνωσης στη Λάρισα έγκειται στο γεγονός ότι, στην Ελλάδα μέχρι το 2008 έχουν ολοκληρωθεί μόνο τρία τουρνουά και έκτοτε δεν έχει ξαναγίνει κανένα, γεγονός που σημαίνει ότι η θεσσαλική πρωτεύουσα επανέφερε στο προσκήνιο μετά από οκτώ χρόνια μία τέτοια διοργάνωση.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας, με έργα ζωγραφικής, ενώ μοιράστηκαν στο κοινό ενημερωτικά βιβλία σχετικά με τον αθλητισμό και την Παραολυμπιάδα.

«Μπορώ να πω ότι το όνειρό μου ολοκληρώθηκε. Κάποιοι από δω και πέρα πρέπει να το συνεχίσουν. Ίσως η πολιτεία και εννοώ τους ανθρώπους. Εγώ απέδειξα ότι όλοι μαζί μπορούμε» σχολίασε μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά ο αθλητής και προπονητής wheelchair tennis και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Κώστας Βαζούρας και πρόσθεσε:

«Πρέπει να διεκδικούμε και όχι να απαιτούμε. Ποιος, άλλωστε, δεν θέλει κάθε μέρα να γίνεται καλύτερος στον τομέα του και στην ενασχόλησή του;

Είναι το πρώτο τουρνουά τένις για αθλητές σε αναπηρικό αμαξίδιο που γίνεται στη Λάρισα και παρά το ότι αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα –όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να έρθει ένας αθλητής από την Κένυα- υπάρχει ικανοποίηση. Αναδείξαμε ωστόσο μέσα από αυτή τη διοργάνωση τρία νέα παιδιά από την Καβάλα τους Παναγιώτη Σαουλίδη, Χριστόδουλο Παπαδόπουλο και Κώστα Διαλεκτόπουλο.

Καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε κάποια άτομα να κάνουν κάτι διαφορετικό. Μπορεί ο κόσμος να μην ήταν πάρα πολύς, αυτό σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο ότι υπήρχε ζωντανή μετάδοση των αγώνων μέσω του διαδικτύου, ωστόσο η συμμετοχή μπορώ να πω ότι ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο για πρώτη φορά.

Μου δίδεται το κουράγιο να πάω πιο ψηλά. Θέλω να διοργανώσω ξανά στη Λάρισα το 2017 ένα ακόμη τουρνουά με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών και μεγαλύτερο σε διάρκεια. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ενέργειες και πιστεύω να το καταφέρουμε» κατέληξε ο Κώστας Βαζούρας.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Η χθεσινή τελευταία ημέρα του τουρνουά φιλοξένησε τους τελικούς στο μονό ανδρών και γυναικών και στο διπλό ανδρών.

Στους άνδρες (singles) νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Λαζαρίδης ο οποίος επικράτησε του Κώστα Βαζούρα με 2-0 σετ (6-0, 6-0), ενώ στην κατηγορία των γυναικών (singles) νικήτρια του τελικού ήταν η Ουκρανή Ολένα Σινγκαριόβα η οποία επιβλήθηκε της Βουλγάρας Ζόγια Τσαβντάροβα με 2-1 σετ (3-6, 6-2, 6-1).

Στο διπλό των ανδρών την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Διαλεκτόπουλος/Λαζαρίδης οι οποίοι επικράτησαν των Παπαδόπουλου/Σαουλίδη με 2-0 σετ (6-3, 6-0).

Στο διπλό γυναικών (ο τελικός είχε διεξαχθεί το Σάββατο) οι Τσαβντάροβα/Πετρόβα από τη Βουλγαρία νίκησαν τις Νοβίκοβα/Σινγκαριόβα από τη Λετονία και την Ουκρανία αντίστοιχα με 2-1 σετ (6-3, 2-6, 10-8).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass