ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αρχή με Ηρακλή στο Ael Fc Arena

* Ναυάγιο στα ραντεβού με ερασιτεχνική και οργανωμένους

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 11:15

Του Σωτ. Κέλλα

Αυτό που περίμεναν όλοι μετά το αίτημα του συνδρομητικού καναλιού έγινε αποδεκτό με ψήφους 9-5, από το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα και το πρωτάθλημα θα αρχίσει από την 3η αγωνιστική, το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου!

Οι δύο εμβόλιμες αγωνιστικές θα πραγματοποιηθούν τα διήμερα 28-29 Δεκεμβρίου 2016 και 4-5 Ιανουαρίου 2017 όπως είχε γράψει η «Ε» από την περασμένη Δευτέρα. Μάλιστα το πρώτο παιχνίδι η ΑΕΛ θα το δώσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Ael Fc Arena με τον Ηρακλή(7.30 μ.μ.).

Η απόφαση βγήκε χθες μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας όταν οι ομάδες κλήθηκαν να διαλέξουν για το αν η σέντρα θα πραγματοποιηθεί από την 1η ή από την 3η, που ήταν επιθυμία του συνδρομητικού καναλιού!

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ: Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Κέρκυρα, ΑΕΛ, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Πανιώνιος, Πλατανιάς.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ: ΑΕΚ, Βέροια, Ηρακλής, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα.

ΛΕΥΚΟ: Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την 3η αγωνιστική

Σάββατο 10/09/2016

16:00 Κέρκυρα – Πλατανιάς

18:15 Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός

20:30 Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός

Κυριακή 11/09/2016

16:00 Α.Ε.Κ. – Ξάνθη

18:15 Γιάννινα - Ατρόμητος Αθηνών

18:15 Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης

20:30 Ολυμπιακός - Βέροια

Δευτέρα 12/09/2016

19:30 Α.Ε.Λ. - Ηρακλής

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ... ΚΕΝΟ

Τελικά χθες το απόγευμα δεν έγινε καμία συνάντηση από αυτές που είχε προαναγγείλει η ΠΑΕ ΑΕΛ με την ερασιτεχνική ΑΕΛ και τους οργανωμένους.

Μάλιστα η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε επιστολή της ερασιτεχνικής ΑΕΛ και αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι σήμερα ελήφθη επιστολή της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, η οποία καταγράφει, κατά την κρίση της Ερασιτεχνικής, διάφορα προαπαιτούμενα για να γίνει η σημερινή συνάντηση. Τα προαπαιτούμενα αυτά η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν τα συμμερίζεται διότι ουδέποτε υπήρξαν τέτοιες συμπεριφορές από την ΠΑΕ ΑΕΛ. Κατόπιν αυτού η πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΛ για άρση παρεξηγήσεων με την Ερασιτεχνική είναι άνευ περιεχομένου και η ΠΑΕ ΑΕΛ επιφυλάσσεται για τη νομική αντιμετώπιση ορισμένων από αυτά που καταγράφονται.

Εάν η Ερασιτεχνική ΑΕΛ το επιτρέψει είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη επιστολή, ώστε να αντιληφθούν όλοι ποιος τορπιλίζει την άρση των παρεξηγήσεων και τη συνολική ηρεμία.

Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όσα καταγράφονται λέξη προς λέξη και με γραπτά στοιχεία. Βεβαίως είναι ελάχιστοι αυτοί οι οποίοι έναντι των χιλιάδων αγνών οπαδών, οι ίδιοι πάντοτε με την οιαδήποτε ιδιοκτησία και ανεξαρτήτως προβλημάτων δημιουργούν πάντα τα ίδια προβλήματα.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε το καθήκον της έναντι της ιστορίας της ομάδος και αντιλαμβάνεται ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κι αν γίνει θα πέσει στο κενό, αφού τα συγκεκριμένα πρόσωπα μονίμως επενδύουν στη δημιουργία προβλημάτων στη σχέση με την ΠΑΕ κι ελπίζουμε αυτό να μην γίνεται γιατί στο μυαλό κάποιων είναι η μόνιμη απαξίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, ανεξαρτήτως των επιτυχιών της και της σωστής οργάνωσής της.

Λυπούμεθα ιδιαίτερα γιατί σε αυτή την τακτική τεσσάρων μόνο ανθρώπων, των οποίων αν χρειαστεί μπορούμε να πούμε και τα ονοματεπώνυμα, και οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει ουδέποτε τίποτα στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΛ, γιατί ο ένας ασχολείται με το μπάσκετ ο άλλος με το βόλεϊ και ο τρίτος ενώ είναι πίσω από όλα τα προβλήματα, έχει ενταχθεί πίσω από τη δημιουργία των προβλημάτων, υποδύεται το νομικό σύμβουλο, έχει ενταχθεί και ο κ. Αντώνης Τσαγκάλης, παρότι επί χρόνια ήταν απέναντί τους.

Η ΑΕΛ δεν είναι ούτε το μπάσκετ ούτε το βόλεϊ ούτε το πόλο, αλλά είναι μόνο το ποδόσφαιρο, γιατί μόνο το ποδόσφαιρο έχει γράψει την ιστορία της και γι’ αυτό είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή δύναμη στην Ελλάδα και γι’ αυτό είναι και το μοναδικό τμήμα που συγκεντρώνει τους χιλιάδες οπαδούς της.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ αφήνει στην κρίση των οπαδών της αυτή την αντίδραση και δεν πρόκειται να επανέλθει. Αν αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι, με τους εκατό που τους ψήφισαν, εκ των οποίων εξήντα μέλη των Monsters, επιθυμούν την οποιαδήποτε επικοινωνία με την ΠΑΕ ΑΕΛ ας το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία.

Εμείς δεν πρόκειται να αποπροσανατολιστούμε και είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα του Σαββάτου(σ.σ. αργότερα η ΠΑΕ ΑΕΛ πληροφορήθηκε τον ορισμό του αγώνα της 3ης αγωνιστικής για τη Δευτέρα) πιθανότατα με αντίπαλο τον Ηρακλή».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΛ

Η επιστολή της ερασιτεχνικής ΑΕΛ ανέφερε τα εξής:

Προς: κ. Αλέξιο Κούγια, κ. Ανδρέα Λιόντο, Δ.Σ. ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε απάντηση της από 2/9/16 επιστολή σας δηλώνουμε τα εξής:

Αποδεχόμαστε την πρόσκληση για συνάντηση και συζήτηση μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΛ και της Α.Ε.Λ., παρουσία των μελών των Δ.Σ. αυτών. Αποτέλεσε άλλωστε πολύμηνο αίτημα από πλευράς μας που δυστυχώς επί της ουσίας ποτέ δεν ικανοποιήθηκε. Στην ανακοίνωση του Σωματείου μας την 1η/8/2016 σας είχαμε υπενθυμίσει ότι κάθε Α.Ε. που επιθυμεί να προοδεύσει και στην περίπτωση της Α.Ε.Λ. να επιτύχει, δεν μπορεί παρά να έχει στο πλευρό της συνεργάτες και συνοδοιπόρους το Σωματείο, τους φιλάθλους και τους οπαδούς. Χαιρόμαστε που έστω και λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας δείχνετε να το κατανοείτε.

Για να έχει όμως μια τέτοια συνάντηση πραγματικό, ουσιαστικό νόημα και να μην αποτελέσει μια απόπειρα κατ’ επίφαση ενότητας, εκκρεμεί μια σειρά προϋποθέσεων και ενεργειών από μέρους σας, οι οποίες ουδέποτε έγιναν πράξη παρά τις παραινέσεις μας για το αντίθετο. Η «διακοπή σχέσεων» με το ιδρυτικό Σωματείο της Α.Α.Ε., η συκοφαντική δυσφήμιση μελών του Δ.Σ., οι ευθείες απειλές για την οικογενειακή και επαγγελματική γαλήνη τους, η απαξίωση των τμημάτων και των ομάδων της Α.Ε.Λ. και μάλιστα διά του τύπου, οι «απειλές» για δημιουργία ξεχωριστών τμημάτων υποδομής, οι ανακρίβειες, ψευδείς αναφορές γεγονότων και διαστρέβλωση άλλων, είναι μόνο μερικά από τα όσα πράξατε τους τελευταίους μήνες. Όλα αυτά αποτελούν προβλήματα που ενώ θα περιμέναμε με την πάροδο του χρόνου να τα διευθετήσετε ανακαλώντας δημοσίως ή έστω εγγράφως μεταξύ ημών τα όσα ατυχή και ψευδή υποστηρίξατε, αντιθέτως δεν έχουμε λάβει μηνύματα ότι προτίθεστε να πράξετε κάτι τέτοιο.

Ακόμη, παραμένει σε εκκρεμότητα και η βάσει νόμου οικονομική υποχρέωση της ΠΑΕ προς το Σωματείο μας, παρά την υπομονή, κατανόηση και αρωγή που επιδείξαμε όπως εσείς ομολογήσατε πολλάκις προφορικά. Δυστυχώς η ανταμοιβή αυτής της στάσης μας ήταν η είσπραξη μόνο ενός μικρού ποσού ως έναντι.

Θεωρούμε ως πρώτο θετικό βήμα την κατανόηση από μέρους σας ότι ο διάλογος σε θεσμικό πλαίσιο και όχι ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, είναι ο δρόμος για την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Θα συμφωνήσετε ότι οι διαλεγόμενοι διατηρούν το δικαίωμα να διαφυλάσσουν την αξιοπρέπεια τους, ατομική και συλλογική.

Για αυτούς τους λόγους, αναμένουμε τις ανωτέρω αναφερόμενες ενέργειες από μέρους σας, ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ μας.»

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Αντώνης Τσαγκάλης και ο γραμματέας κ. Γιώργος Νάκας.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αύριο Τετάρτη 07/09/2016 στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στη Σούπερ Λίγκα και τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ α) Παρουσίαση στο Δ.Σ. του κ. Δημητρίου Σαραϊδάρη, εκπροσώπου της Super League στην Επιτροπή Ορισμού Αξιωματούχων Διαιτησίας της ΚΕΔ/ΕΠΟ,

β) Ενημέρωση του Δ.Σ. από τον εκπρόσωπό μας κ. Δ. Σαραϊδάρη για τα πεπραγμένα του από την ημέρα της επιλογής του από το Δ.Σ. (1-8-2016) μέχρι και την ημέρα του Δ.Σ. (7-9-2016),

γ) Καθορισμός επικοινωνίας του εκπροσώπου μας κ. Δ. Σαραϊδάρη με τον Συνεταιρισμό μας.

2/ Καθορισμός περαιτέρω στάσεως του Συνεταιρισμού μας προς τη FORTHNET (NOVA) εις συνέχεια εξωδίκων και επιστολών που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ μας – Θέματα Αγωνιστικού προγράμματος.

3/ Διάφορα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass