Η ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΗ ΒΑΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Και τώρα τρέχει η ΑΕΛ...

* Άσχημη στο πρώτο μέρος, βελτιωμένη στο δεύτερο, αλλά χωρίς φάση

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2016 11:01

Την πρώτη της ήττα τη φετινή αγωνιστική περίοδο γνώρισε χθες η ΑΕΛ καθώς έχασε στην Κέρκυρα από τη φερώνυμη ομάδα με 2-0 (τα τέρματα Ντουαλά 24’, Επστάιν 39') και τώρα τρέχει πολύ νωρίς για να πετύχει τον στόχο της σωτηρίας. Δυστυχώς το χθεσινό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την ισοπαλία στη θεωρητικά πρώτη αγωνιστική(το πρωτάθλημα ξεκίνησε ως γνωστόν από την 3η αγωνιστική μετά από αίτημα του συνδρομητικού καναλιού) και τον αγώνα που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό δημιουργούν άσχημα βαθμολογικά δεδομένα.

Η ΑΕΛ χθες παρουσιάστηκε για ένα ημίχρονο πολύ άσχημη, ενώ είχε και υπεροχή από το 45’-75’ αλλά χωρίς να μπορέσει να κάνει τη μεγάλη φάση. Η εικόνα της δεν άρεσε και γενικά προβλημάτισε ενώ κινδυνεύει να βρεθεί πολύ γρήγορα στη ζώνη του υποβιβασμού που δημιουργεί επιπλέον άγχος.

Πάντως το έμψυχο δυναμικό δεν είναι άσχημο, ο προπονητής ξέρει την κατηγορία και μπορεί να αντιστραφεί η εικόνα, αλλά αυτή τη στιγμή το βασικό που χρειάζεται η λαρισινή ομάδα είναι ανόρθωση ψυχολογίας γιατί δεν μπορεί οι παίκτες να παρουσιάζονται τόσο κακοί όπως χθες. Ελάχιστες καλές στιγμές και κυρίως δεν μπορούν να βρούνε την τελική πάσα που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ.

Αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα αγωνιστικά ενώ να βρούνε ψυχολογία οι παίκτες που μόνο αυτοί μπορούν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα. Δεν ξέρουμε πόσο εύκολο είναι αλλά η ομάδα δεν πρέπει να βρεθεί νωρίς χαμηλά βαθμολογικά γιατί θα υπάρχει μεγάλη πίεση με δεδομένες και τις ρήξεις που υπάρχουν στους «κόλπους» της.

Μέχρι τώρα οι δύο αντίπαλοι που αγωνίσθηκαν οι «βυσσινί» θεωρητικά είναι ομάδες που θα κινδυνέψουν με υποβιβασμό και οι βαθμολογικές απώλειες κοστίζουν, εκτός βέβαια αν αναπληρωθούν κόντρα στους θεωρητικά «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χθες ο μόνος παίκτης που διασώθηκε ήταν ο Αναστασόπουλος ενώ προβληματίζει η άμυνα που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δέχεται δύο τέρματα. Και με τέτοια άμυνα ευάλωτη σίγουρα υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Με τον Ηρακλή πλήρωσε τα λάθη που έγιναν πολύ εύκολα ενώ με την Κέρκυρα είχε μεγαλύτερη πίεση αλλά πάλι στο πρώτο τέρμα έγιναν λάθη γιατί δεν μπορεί ο Ντουαλά να βρίσκει χώρο για να σουτάρει άνετα δυο φορές στην εστία(την πρώτη ανακόπηκε από τον Φάρκας).

Το βαθμολογικό ισοζύγιο των δυο πρώτων αγωνιστικών είναι αρνητικό... Η ΑΕΛ πρέπει να αρχίσει να παίρνει βαθμούς ακόμα και στα δύσκολα παιχνίδια όπως αυτό που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καβουσάκη (έκπληξη...), στην άμυνα τους Ρέντζα(δεξιά), Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Κόντορ(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Αναστασόπουλο και Φατιόν ενώ πιο μπροστά στα πλάγια ήταν ο Αβραάμ, με τον Ντέλετιτς και ο Βαρέλα πίσω από τον Ναζλίδη που ήταν στην επίθεση.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο προπονητής της Κέρκυρας Μιχάλης Γρηγορίου έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κουτζαβασίλη, στην άμυνα τους Γκομές(δεξιά), Ντιμιτρόβσκι, Βενέτη, Ντιόγκο(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Σιόντη, Ντουαλά, πιο μπροστά τους Γεωργίου(δεξιά), Επστάιν (αριστερά) και τον Ζορμπά πίσω από τον επιθετικό Τουράμ.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν πολύ νωρίς την πίεση με κύριους μοχλούς τους Ντουαλά, Τουράμ και Επστάιν. Η ΑΕΛ το πρώτο σουτ το έκανε στο 23’ με τον Αβραάμ αλλά στην επόμενη φάση ο Ντουαλά κάνει το 1-0.

Η ΑΕΛ πήγε να αντιδράσει αλλά δεν τα κατάφερε και στο 39’ ο Επστάιν έκανε το 2-0 και εκεί τελείωσαν όλα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ είχε για ένα ημίωρο πλήρους υπεροχής αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μια κλασσική ευκαιρία. Ο Αναστασόπουλος στην καλύτερη στιγμή της ΑΕΛ είχε ένα διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή άουτ. Από το 85’ και μετά μάλιστα η Κέρκυρα απείλησε και με τρίτο τέρμα.

Οι αλλαγές του Αναστασιάδη βοήθησαν να έχει υπεροχή η ΑΕΛ αλλά όχι αποτελεσματικότητα αφού πλέον έχει ξεμείνει από καθαρούς επιθετικούς.

Στα αξιοσημείωτα η πρώτη φετινή εμφάνιση με τα χρώματα της ΑΕΛ του Βασίλη Κουτσιανικούλη που όμως έδειξε ανέτοιμος και φυσιολογικό είναι αφού δεν έκανε προετοιμασία με τους υπόλοιπους παίκτες του.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

8’: Σουτ του Ντουαλά έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.

10’: Ο Τουράμ σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Καβουσάκης.

21’: Τετ-α-τετ του Τουράμ με τον Καβουσάκη, το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.

23’: Μακρινό σουτ του Αβραάμ στέλνει την μπάλα άουτ.

24’: Από δεξιά ο Τουράμ κάνει σέντρα, η μπάλα φθάνει στο σημείο του πέναλτι στον Ντουαλά που σουτάρει αλλά αποκρούει ο Φάρκας, ξαναφθάνει η μπάλα στο Ντουαλά που με δεύτερο σουτ κάνει το 1-0.

30’: Σουτ του Ναζλίδη από δεξιά και το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Κουτζαβασίλης.

32’: Σουτ του Επστάιν από καλή θέση μπλοκάρει ο Καβουσάκης.

32’: Ο Ναζλίδης σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

34’: Μετά από σύγχυση των αμυνόμενων της Κέρκυρας παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Αναστασόπουλος που σουτάρει από καλή θέση αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

39’: Ο Ζορμπάς με ωραία μπαλιά τροφοδοτεί τον Επστάιν που βγαίνει μόνος με τον Καβουσάκη και κάνει το 2-0.

45’+1’: Εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα ο Ναζλίδης πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά μπλοκάρει ο Κουτζαβασίλης.

84’: Διαγώνιο σουτ του Αναστασόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.

90’+3’: Ο Τουράμ βγαίνει μόνος προ του Καβουσάκη αλλά τελευταία στιγμή προλαβαίνει ο Φάρκας και αποκρούει.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ μόνος διασωθέντας ο Αναστασόπουλος που πραγματικά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πήγε καλά. Από κει και πέρα οι αμυντικοί της ομάδας σε καμία περίπτωση δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων όπως και ο Φατιόν. Ο Καβουσάκης δεν ευθύνεται για κανένα τέρμα. Ο Αβραάμ ήταν υποφερτός ενώ ο Ντέλετιτς δεν υπήρχε... Ο Βαρέλα το ίδιο ενώ ο Ναζλίδης είχε κινητικότητα αλλά αυτό δεν έφθανε. Οι αλλαγές πέρασαν απαρατήρητες...

Από την Κέρκυρα κορυφαίος ο Ντουαλά με ακολούθησαν ο Τουράμ και ο Επστάιν στο πρώτο μέρος. Ο Λαρισαίος Τάσος Βενέτης πολύ καλός όπως και ο Ντιμιτρόβσκι. Ικανοποιητικός και ο Ζορμπάς. Γενικά οι παίκτες της Κέρκυρας πήγαν πολύ καλά στο πρώτο μέρος όπου κέρδισαν εύκολα τον χώρο της μεσαίας γραμμής και στο δεύτερο οι αμυντικοί της δεν έκαναν ούτε ένα σοβαρό λάθος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Χρήστο Γκράνα που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σιόντη, Ζορμπά, Γεωργίου, Αναστασόπουλο, Φάρκας.

Σωστοί στις υποδείξεις τους και οι δυο βοηθοί Χασάν Κούλα, Αϊχάν Χούσκογλου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ντιμιτρόβσκι, Βενέτης, Ντιόγκο, Σιόντης, Ντουαλά, Γεωργίου (90' Ιωάννου), Επστάιν (79' Ζαραδούκας), Ζορμπάς (62' Νίκιτς), Τουράμ.

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας (46' Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς (70' Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ντέλετιτς (59' Λαμπρόπουλος), Βαρέλα, Αβραάμ, Ναζλίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass