ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συναδινός: Πλωτές πισίνες σε παράκτιους Δήμους

*Δοκιμαστική λειτουργία του κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας το Νοέμβριο

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2016 9:13

Του Σωτ. Κέλλα

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Τζούλιους Συναδινός, που, σήμερα στις 11 το πρωί, θα εγκαινιάσει το νέο γήπεδο 5Χ5, καθώς και ένα ανοιχτό θεατράκι στα Αμπελάκια συνοδευόμενος από τον σύμβουλό του Τάσο Μπουτίνο και τον υποδιοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» της Αθήνας Χρήστο Πλιάτσικα (στην παρέα προσήλθε και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Κωσταρόπουλος).

Ο Τζούλιους Συναδινός το πρώτο που μας τόνισε ήταν ότι το γήπεδο 5Χ5 στα Αμπελάκια είναι το πρώτο που ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση χάρη στη γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ μετά από ενέργειες του δημάρχου Κώστα Κολλάτου.

Στη συνέχεια ο κ.Συναδινός αναφέρθηκε στα δύο σημαντικά προγράμματα που πρόκειται να υλοποιήσει σύντομα  το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μας είπε χαρακτηριστικά: «Μετά την πετυχημένη συνεργασία που είχαμε με το υπουργείο Παιδείας ώστε η κολύμβηση να γίνει υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία ετοιμάζουμε δυο ακόμα προγράμματα. Το πρώτο είναι ένα πρόγραμμα με πλωτές πισίνες για τους παράκτιους Δήμους, ενώ το δεύτερο αφορά στην άθληση στις φυλακές. 

Το πρόγραμμα με τις πλωτές πισίνες στη θάλασσα θα γίνει για τους μαθητές της Γ΄  Δημοτικού και θα εφαρμοσθεί πιλοτικά  τον Μάιο του 2017 με πέντε μαθήματα ενώ τα ίδια παιδιά θα κάνουν άλλα πέντε μαθήματα τον Σεπτέμβριο όταν θα φοιτούν στη Δ΄ Δημοτικού.

Είναι μια συνέχεια της καθιέρωσης του μαθήματος της κολύμβησης που έχει στόχο να προστατεύσει τα παιδιά από τους πνιγμούς. Μάλιστα για το συγκεκριμένο μάθημα η ΓΓΑ διαπιστώνοντας έλλειψη γυμναστών θα προχωρήσει σε ενίσχυση με 120.000 ευρώ για να προσληφθούν γυμναστές με ειδικότητα την κολύμβηση στη Νότια Ελλάδα μέσω της Κολυμβητικής  Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Σχετικά με το πρόγραμμα "Αθληση στις φυλακές" αυτό θα γίνει για ανήλικους και γυναίκες. Και ειδικά στους ανηλίκους θα τους βοηθήσει σημαντικά στην ψυχολογία τους και στην ανάπτυξη  της προσωπικότητας γιατί ο αθλητισμός έχει κατεύθυνση στη διαμόρφωση χαρακτήρων».

Στη συνέχεια και με αφορμή την παρουσία του Γιώργου Κωσταρόπουλου ο κ. Συναδινός είπε ότι η ΓΓΑ θα συνεργαστεί με τον Δήμο Λαρισαίων για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας (υπάρχει αίτημα του Δήμου Λαρισαίων για χρηματοδότηση 300.000 ευρω) ενώ πιθανόν τον Νοέμβριο να λειτουργήσει δοκιμαστικά.

Ο κ. Συναδινός  χαρακτήρισε πολύ μεγάλο έργο τη δημιουργία γραφείου ΕΣΠΑ αθλητισμού που η λειτουργία του θα έχει τρεις πυλώνες. Πρώτος το ηλεκτρονικό μητρώο αθλητισμού δεύτερος η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τρίτος η εφαρμογή αθλητικής πολιτικής σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Ο ΓΓΑ δεν θα είναι για πολλή ώρα στα Αμπελάκια σήμερα το πρωί καθώς είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος(ουσιαστικά ο αθλητισμός εκπροσωπείται από τον ίδιο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή) και θα επιστρέψει αμέσως στην Αθήνα για να ψηφίσει για γραμματέα του κόμματος και την εκλογή πολιτικής γραμματείας.

 Η συζήτηση  περιστράφηκε και λίγο στα πολιτικά δρώμενα κυρίως για το θέμα του ανασχηματισμού που φημολογείται για την ερχόμενη βδομάδα με τον Τζούλιους Συναδινό να χαμογελάει και να απαντάει ότι η απόφαση είναι αποκλειστικά του πρωθυπουργού και κανείς δεν ξέρει ενώ σχετικά με τη σημερινή εκλογή γραμματέα όταν τον ρωτήσαμε αν θα παραμείνει ο Παναγιώτης Ρήγας απάντησε ότι αυτό θα το δούμε σήμερα… Επίσης είχε ένα πλατύ χαμόγελο καθώς του αρέσει να μιλάει για τον αθλητισμό και όχι για την πολιτική ενώ σχετικά με τον αθλητικό νόμο ζήτησε υπομονή μέχρι να βγει σε διαβούλευση.

  

 .   

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass