Ο μαραθώνιος Αθηνών από τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο

Δημοσίευση: 29 Οκτ 2016 19:31 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Οκτ 2016 22:09

Τεχνική ανάλυση της διαδρομής του μαραθωνίου Αθηνών, έκανε ο πρωταθλητής μαραθωνίου με δύο νίκες στην κλασική διαδρομή του αυθεντικού μαραθωνίου της Αθήνας Δημήτρης Θεοδωρακάκος από τη Λάρισα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο μιας σειράς ομιλιών «Άσκηση και Υγεία».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κατσίγρα» της Ιατρικής σχολής. Παράλληλα, ο πρωταθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος μίλησε για το τρέξιμο στο βουνό και την άσφαλτο.

Ο Μανιάτης δρομέας διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο στους ορεινούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Κατά την ομιλία του επικεντρώθηκε στην προετοιμασία που απαιτείται να ακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε έναν μαραθώνιο αγώνα. Ανέλυσε θέματα προπόνησης, ψυχολογίας, στρατηγικής αλλά και διατροφής. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε όλα τα επίπεδα αθλουμένων και αθλητών με βιωματικά αλλά και επιστημονικά κριτήρια, «η γνώση πρέπει να μοιράζεται», υποστήριξε ο ίδιος λίγο πριν τη «δύση» της καριέρας του.

Παράλληλα, αναλύθηκαν οι διαφορές ανάμεσα στους αγώνες δρόμου και βουνού, η σωματική καταπόνηση αλλά και ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ των δύο κατηγοριών τρεξίματος.

Το αμφιθέατρο της Ιατρικής ήταν κατάμεστο από δρομείς όλων των επιπέδων, αρχάριους και αθλητές επιδόσεων.

               

               

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass