ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΕΛ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ 2-0

Ποδοσφαιρική... δικαιοσύνη

*Η ΑΕΛ κέρδισε βαθμολογικά ό,τι έχασε στον αγώνα με την ΑΕΚ *Τα γκόλ πέτυχαν ο Νίκο Βαρέλα(πέναλτι) και ο Θωμάς Ναζλίδης *Με δέκα παίκτες οι δυο ομάδες από το 22' αλλά και από ένα δοκάρι

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2016 10:45

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια ιδιότυπη μορφή δικαιοσύνης, καθώς σε έναν αγώνα μπορεί να παίζεις εκπληκτικό ποδόσφαιρο και να μην παίρνεις βαθμούς ενώ σε άλλο η απόδοση να είναι χάλια και να παίρνεις τη νίκη. Στο τέλος οι ειδικοί λένε ότι το βαθμολογικό ισοζύγιο είναι περίπου το ίδιο.

Και χθες η ΑΕΛ χωρίς να είναι καλύτερη κέρδισε τον Πανιώνιο με 2-0 (χάρη σε τέρματα των Βαρέλα 10', Ναζλίδη 82') και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα ισοφαρίζοντας τις απώλειες με την ΑΕΚ στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι που δικαιούτο της νίκης αλλά δεν τα κατάφερε.

Δεν ξέρουμε αν το ήθελε η Παναγιά, όπως λέει και ο τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης, για να δοκιμάσει τους παίκτες στα δύσκολα και στη διαχείριση κρίσεων αλλά το σίγουρο είναι ότι χθες η ΑΕΛ ήθελε πολύ αυτή τη νίκη και αν η αποτελεσματικότητα της ομάδας δεν έφθανε στο 50% (δύο στις τέσσερις τελικές προσπάθειες) τότε ίσως να είχαμε απρόβλεπτες εξελίξεις αν αποκρυπτογραφήσουμε τη δήλωση του Αναστασιάδη που είπε ότι είχε τη βαλίτσα του έτοιμη παρότι δεν φεύγει από καμία ομάδα αλλά τον διώχνουν...

Αυτό που φάνηκε είναι το άγχος της ομάδας για νίκη και είναι χαρακτηριστικό πώς πανηγύρισε ο Ναζλίδης... Μόλις πέτυχε με απευθείας χτύπημα φάουλ το δεύτερο τέρμα της ΑΕΛ δεν άφησε κανέναν να τον αγκαλιάσει και έτρεξε προς τον Άγγελο Αναστασιάδη που αγκάλιασε και ασπάστηκε. Ο Ναζλίδης ήθελε πολύ αυτό το γκολ που παρότι είναι τρομερός μαχητής δέχθηκε αυστηρή κριτική για το γεγονός ότι δεν πετύχαινε γκολ ενώ και ο Αναστασιάδης είχε έναν λόγο παραπάνω να θέλει να πετύχει η μεταγραφή αυτή αφού ήταν δική του επιλογή.

Η ΑΕΛ κέρδισε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς την παραμονή του αγώνα τραυματίστηκε ο Ντοντό (θα επανέλθει σε είκοσι μέρες) και περιορίστηκαν οι λύσεις του Μακεδόνα τεχνικού που άφησε εκτός αποστολής Μονιάκη, Λαμπρόπουλο και Κουτσιανικούλη. Παράλληλα αποδείχθηκε σωστή η έμπνευση του προπονητή να βάλει τον Γκόλια αμυντικό χαφ.

Προσπάθησε με συνεχείς ομιλίες να νουθετήσει τους παίκτες, ενώ και στα αποδυτήρια τους είπε να παίξουν για τον εαυτό τους. Το γρήγορο γκολ αντί να λύσει τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ τους άγχωσε καθώς θέλησαν να κρατήσουν αυτό το πολύτιμο «τρίποντο» με αποτέλεσμα ειδικά στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 82' να μην μπορέσουν οι «βυσσινί» να δημιουργήσουν ούτε μια ευκαιρία.

Τελικά το γκολ του Ναζλίδη έφερε την πολυπόθητη νίκη και το χειροκρότημα των τριών χιλιάδων περίπου φιλάθλων για τη βαθμολογική «συγκομιδή». Τέτοιο άγχος ελπίζουμε να μην ξαναδούμε στους παίκτες που ήξεραν ότι σε περίπτωση ατυχούς αποτελέσματος(ακόμα και ισοπαλίας) η εσωστρέφεια θα ήταν σήμα κατατεθέν.

Στο τέλος όλοι ηρέμησαν με τη σημαντική νίκη και θα συμφωνήσουμε με τον Αναστασιάδη ότι ο Πανιώνιος έχει μια ομοιογενή ομάδα αφού το γεγονός ότι δεν αδειοδοτήθηκε την ανάγκασε να στραφεί σε Έλληνες παίκτες με ποιοτικά χαρακτηριστικά(πέρυσι ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος κάτω από τις οδηγίες του γνώριμού μας από τη θητεία του στην ΑΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη).

Στα αξιοσημείωτα ότι οι δυο ομάδες έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 22' λόγω αποβολών του Φούντα και του Ουρτάδο ενώ είχαν και από ένα δοκάρι με τους Αβραάμ(28') και Μπεν(87').

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ που αποθεραπεύτηκε(είχε να αγωνισθεί από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό), στην άμυνα τους Ρέντζα(δεξιά), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Γκόλια, Φατιόν και πιο μπροστά τους Ουρτάδο, Βαρέλα, Αβραάμ και στην κορυφή της επίθεσης τον Ναζλίδη. Έκπληξη ότι ξεκίνησε ο Γκόλιας στα αμυντικά χαφ.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε το ίδιο σχήμα και αυτός (4-2-3-1), με Γιαννιώτη στο τέρμα, τετράδα στην άμυνα με (από δεξιά) Βλάχο, Οικονόμου, Ρισβάνη, Αντωνιάδη, αμυντικοί χαφ οι Κόρμπος - Σιώπης, μπροστά τους οι Φούντας, Μασούντ και Μπεν και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

Στην πρώτη καλή φάση και μετά από υπέροχο συνδυασμό Ουρτάδο και Βαρέλα η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι όταν ο Σιώπης ανέτρεψε τον Βαρέλα με τον Ουρουγουανό παίκτη της λαρισινής ομάδας να ευστοχεί στο πέναλτι και να κάνει το 1-0.

Από κει και πέρα το παιχνίδι πήγε στα δυνατά μαρκαρίσματα όπου το ένα διαδεχόταν το άλλο χωρίς ο διαιτητής Καλογερόπουλος να θέλει να δείξει κάρτα.

Στο 22' ο Ουρτάδο έκανε φάουλ στον Φούντα και στη συνέχεια υπήρξε μια αψιμαχία των δυο με αποτέλεσμα οι δυο παίκτες να αποβληθούν και να μείνουν ...δεκάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αναστασιάδης σε εκείνο το σημείο διαμόρφωσε την τακτική του σε 4-4-1.

Στο 28' ο Αβραάμ σημαδεύει το δοκάρι και αν υπήρχε διαφορετική κατάληξη της μπάλας(στα δίχτυα...) θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι από την ΑΕΛ.

Από κει και πέρα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο αγώνας κύλησε ήρεμα...

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος με συντριπτική κατοχή της μπάλας άρχισε να δημιουργεί φάσεις αλλά μόνο μια κλασική ευκαιρία με τον Τασουλή στο 54'.

Και στο 82 με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Ναζλίδης κάνει το 2-0 και εκεί λύθηκαν τα πόδια των παικτών της ΑΕΛ και τους έφυγε το άγχος παρότι ο Πανιώνιος έφθασε κοντά σε ένα γκολ όταν ο Μπεν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

9': Εκπληκτικός συνδυασμός μεταξύ Ουρτάδο και Βαρέλα με τον τελευταίο να ανατρέπεται από τον Σιώπη και ο διαιτητής ορθά καταλογίζει πέναλτι.

10': Το εκτελεί ο Βαρέλα και κάνει το 1-0.

19':Από κοντά Ρισβάνης δεν μπορεί να πιάσει σουτ και μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

28': Διαγώνιο σουτ του Αβραάμ από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτα.

44': Σουτ του Οικονόμου από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα βρίσκει σε αμυντικό της ΑΕΛ και καταλήγει κόρνερ.

54': Τακουνάκι του Μπεν στον Τασουλή που σουτάρει μόνος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

58': Σουτ του Ανσαριφάρντ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

59': Μακρινό σουτ του Μασούντ στη αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

74': Εκτέλεση φάουλ από τον Μασούντ και κεφαλιά του Ρισβάνη από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

82': Εκτέλεση φάουλ από τον Ναζλίδη και διαμορφώνεται το 2-0.

87': Από αριστερά σέντρα του Μασούντ και κεφαλιά του Μπέν η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο μαχητής Ναζλίδης μαζί με τον Γιοβάνοβιτς και τον Γκόλια. Ο Ξενοδόχοφ εμπνέει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια ενώ τα μπακ δεν φάνηκαν. Ο Φάρκας είχε καλές και άσχημες στιγμές ενώ ο Φατιόν πήγε καλά. Ο Ουρτάδο όσο έπαιξε πολύ καλός όπως και ο Βαρέλα όσο άντεχε. Ο Αβραάμ δεν ήταν τόσο καλός ενώ ο Ντέλετιτς σε ..ρηχά νερά. Είδαμε και τον Ποτουρίδη στο Ael Fc Arena σε επίσημο παιχνίδι και δείχνει ο Αναστασιάδης ότι τον υπολογίζει.

Από τον Πανιώνιο καλύτεροι οι: Ρισβάνης, Μπεν, Μασούντ, Ανσαριφάρντ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Καλογερόπουλος (Αθηνών) είχε προβλήματα στο πρώτο μέρος στον πειθαρχικό έλεγχο και τελικά έδειξε κόκκινες κάρτες στους Ουρτάδο, Φούντα και κίτρινες στους: Φάρκας, Ναζλίδη, Γιοβάνοβιτς, Ρέντζα, Μασούντ, Οικονόμου.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Δημητριάδης (Καστοριάς), Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Α. Αναστασιάδης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (70' Ποτουρίδης), Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Ουρτάδο, Φατιόν (90'+1' Ναβάρο), Βαρέλα (56' Ντέλετιτς), Αβραάμ, Ναζλίδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Β. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης (46' Τασουλής), Βλάχος (66' Μασούρας), Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (84' Ν' Γκογκ), Σιώπης, Φούντας, Μπεν, Ανσαριφάρντ, Μασούντ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass