Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΑΕΛ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ 4-0 ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ Α2 ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Ι. Μαλτέσιος: «Να γίνουμε υπολογίσιμη δύναμη»

* Σταθερά στην πρώτη θέση Θορστέινσον (ΑΕΛ) και Κούτρας (ΓΣΛ) σε τάπες και κλεψίματα αντίστοιχα

Δημοσίευση: 01 Νοε 2016 10:45

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής και προχωρά ακάθεκτη με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Αν και νεοφώτιστοι στην κατηγορία οι «βυσσινί» δείχνουν ότι έχουν το σθένος και την ικανότητα να διαδραματίσουν ρόλο ρυθμιστή και κυρίως να εξελιχθούν σε μία υπολογίσιμη δύναμη του χώρου. Αυτός άλλωστε είναι ο βασικός στόχος των ανθρώπων της ομάδας, όπως επισήμανε ο Γιάννης Μαλτέσιος, ο MVP της ΑΕΛ στο λαρισινό ντέρμπι με τον Γυμναστικό.

Ο 31χρονος φόργουορντ που πέτυχε 16 πόντους (72% ευστοχία στα δίποντα) και μάζεψε 5 ριμπάουντ, σε 18 λεπτά συμμετοχής (υπέπεσε στο τέταρτο φάουλ τριάμισι περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος να τον κρατήσει εκτός παιχνιδιού για μεγάλο χρονικό διάστημα) μίλησε για το εντυπωσιακό 4-0 της ομάδας του τονίζοντας ότι στόχος είναι η ΑΕΛ να γίνει μία υπολογίσιμη δύναμη.

-Πώς εξηγείται το εντυπωσιακό ξεκίνημα;

«Είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Οι σχέσεις μεταξύ μας (παικτών-προπονητών-διοίκησης) είναι πολύ καλές. Δεν υπάρχουν προβλήματα και η δουλειά που κάνουμε καθημερινά υπό την καθοδήγηση του προπονητικού τιμ βγαίνει στο παρκέ. Αγωνιστικά πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη συνοχή σαν ομάδα, επιθετικά και αμυντικά. Είναι κάτι που το αποκτήσαμε μέσα από τη συνεχή και σκληρή δουλειά. Ο ένας βοηθάει τον άλλον και έχουμε αποφασίσει να παίξουμε ένα στιλ που μας ταιριάζει. Γρήγορο μπάσκετ με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και πολύ καλή αμυντική λειτουργία».

-Το ντέρμπι με τον ΓΣΛ είχε τις δικές του ιδιαιτερότητες. Πώς το αντιμετωπίσατε;

«Το είδαμε όπως κάθε παιχνίδια και έχουμε πει ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Όλα είναι δύσκολα. Ξεκινήσαμε λίγο νωθρά, αλλά στη συνέχεια το διορθώσαμε. Έτσι όσο περνούσε ο χρόνος αυξάναμε τη διαφορά και πήραμε μία σχετικά εύκολη νίκη.

-Όσον αφορά στη δική σας απόδοση;

«Ήταν κάτι που βγήκε εκείνη τη στιγμή. Δεν ήταν προσχεδιασμένο και όπως έχουμε δείξει, όταν κάποιος παίκτης σε κάθε παιχνίδι δείχνει κάτι περισσότερο από τους υπόλοιπους, είναι θέμα ομαδικής λειτουργίας και όχι κάτι τυχαίο».

-Τι μπορούμε να περιμένουμε μετά το εντυπωσιακό 4-0;

«Μπορούμε να πετύχουμε κι άλλες παρόμοιες νίκες αν συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και έχουμε την ίδια συγκέντρωση. Στόχος μας δεν είναι απλά να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα, αλλά να σταθεροποιηθούμε σαν ομάδα στην κατηγορία και να γίνουμε μία υπολογίσιμη δύναμη».

-Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Δούκα…

«Ο Δούκας από την προετοιμασία και τις μεταγραφές που έκανε έδειξε ότι πάει για άνοδο. Είναι μία πολύ καλή και συγκροτημένη ομάδα. Εμείς θα διεκδικήσουμε όπως πάντα τη νίκη, κάνοντας για μία ακόμα φορά αυτό που ξέρουμε πολύ καλά να κάνουμε».

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΥΤΡΑΣ, ΘΟΡΣΤΕΪΝΣΟΝ

Στους κορυφαίους των στατιστικών της Α2 Εθνικής μετά από 4 αγωνιστικές συνεχίζουν να βρίσκονται οι Θορστέινσον και Κούτρας. Ο σέντερ της ΑΕΛ, με δύο τάπες στη λαρισινή μονομαχία του περασμένου Σαββάτου έφτασε τις έξι και φιγουράρει στην πρώτη θέση μαζί με τον Ρουτκάουσκας του Ηρακλή, ενώ ο περιφερειακός του Γυμναστικού αναδεικνύεται στον καλύτερο μέχρι στιγμής… «κλέφτη» της Α2 Εθνικής με 12 συνολικά κλεψίματα. Ο ίδιος με τις πέντε ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ, κατέχει την τρίτη θέση στις τελικές πάσες με 24.

Ο Κόκκαλης του Εθνικού, με τους 23 πόντους που σημείωσε στη νίκη της ομάδας του επί του Ηρακλείου, παρέμεινε στην πρώτη θέση των σκόρερ, ενώ ο Ρούμπιο, με το νταμπλ νταμπλ (22 π, 11ρ.) που κατέγραψε για τον Δούκα στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ, αλλά και στην πρώτη των ριμπάουντερ.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι των αριθμών μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής:

Πόντοι: Κόκκαλης (Εθνικός) 78, Ρούμπιο (Δούκας) 69, Σακελλαρίου (Πανιώνιος) 63, Μιλόσεβιτς (Χολαργός) 62, Καράμπουλας (Φάρος) 61

Ριμπάουντ: Ρούμπιο (Δούκας) 42, Χαρισμίδης (Αίολος Αστακού) 36, Τζαβαρά (Μαχητές) 36, Τζουγκαράκης (Αρκαδικός) 35, Μαχαίρας (Εθνικός) 32

Ασίστ: Νίκου (ΑΕ Ψυχικού) 27, Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) 25, Κούτρας (ΓΣΛ 1928) 24, Μιλόσεβιτς (Χολαργός) 23, Βασιλόπουλος (Φάρος) 20

Κλεψίματα: Κούτρας (ΓΣΛ 1928) 12, Μάζουρτσακ (Καβάλα) 11, Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) 9, Οικονομόπουλος (Εθνικός) 9, Καραμαλέγκος (Αρκαδικός) 8

Τάπες: Θορστέινσον (ΑΕΛ) 6, Ρουτκάουσκας (Ηρακλής) 6, Κουτρούλιας (Χολαργός) 4, Χρυσόπουλος (Ηρακλής) 4, Τσιώκος (Ψυχικό) 4, Αντωνάκης (Εθνικός) 4.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass