Ο Μαραθώνιος της Αθήνας συμβάλει στην οικονομία της αγοράς

Δημοσίευση: 09 Νοε 2016 19:40

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας συμβάλει σημαντικά και στην οικονομία της αγοράς της ελληνικής πρωτεύουσας, κυρίως φέτος που οι συμμετοχές θα φθάσουν τις 50.000. Από αυτούς οι 7.500 προέρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από 105 χώρες, οι οποίοι -βάσει έρευνας που έγινε- αποδείχθηκε ότι συνοδεύονται κατ’ ελάχιστον από ένα ακόμη άτομο.

Μένουν δε στην Αθήνα (ή στην Ελλάδα) για πέντε μέρες κατά μέσο όρο. Υπολογίζεται δε, ότι για τη διαμονή και τη διατροφή τους, τη συμμετοχή στους αγώνες και τις παράλληλες δραστηριότητες του Αυθεντικού Μαραθωνίου, για επισκέψεις και ξεναγήσεις και για αγορά αναμνηστικών ξοδεύουν γύρω στα 1.000-1.200 ευρώ έκαστος.

Κι αν αυτοί οι αριθμοί είναι ικανοί για να τονώσουν την τουριστική κίνηση της Αθήνας στα μέσα Νοεμβρίου, αποδεικνύοντας πως ο Μαραθώνιος της Αθήνας, δεν είναι απλώς ένα μαζικό δρομικό γεγονός, αλλά μια διοργάνωση που επηρεάζει θετικά πολλούς τομείς, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί κι ο εσωτερικός τουρισμός.

Για να δώσουν το «παρών» στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου, έρχονται επιπλέον στην πρωτεύουσα περί τα 3.000 άτομα, δρομείς και συνοδοί, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τουλάχιστον για μία με δύο ημέρες πριν τον αγώνα, προσθέτοντας κι εκείνοι με την παρουσία τους στην τόνωση της αγοράς στην πόλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass