ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΑΚ

Επιμορφωτική ημερίδα στην κολύμβηση για γυμναστές

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 13:08

Επιμορφωτική βιωματική ημερίδα που απευθύνεται στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό κολυμβητήριο της Λάρισας διοργανώνει αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου (12.00 - 14.30) ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας κ. Γεώργιος Λαπούσης με θέμα: «Υλοποίηση του μαθήματος της κολύμβησης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Διδακτική προσέγγιση και προτάσεις διδασκαλίας».

Εισηγητές της ημερίδας εκτός του σχολικού συμβούλου κ. Γεώργιο Λαπούση θα είναι το μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. του ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ και ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης κ. Μάρκος Μανταλούφας και ο διδάκτωρ κολύμβησης κ. Θωμάς Νικοδέλης.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει επίδειξη καλών πρακτικών του μαθήματος στη μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου του (Ε.Α.Κ.Λ.) με τάξη μαθητών στο νερό και στο δεύτερο μέρος στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου Αλκαζάρ, θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στον τρόπο διδασκαλίας της κολύμβησης για την απόκτηση κολυμβητικής παιδείας και επάρκειας.

Ειδικότερα θα παρουσιαστεί ο τρόπος απόκτησης βιωματικής γνώσης για τους βασικούς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον, η αποφυγή του πνιγμού, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό, η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και η ψυχαγωγία, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών.

Την ημερίδα προσκαλούνται να παρακολουθήσουν εκτός από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης τα σχολεία των οποίων συμμετέχουν στο μάθημα της κολύμβησης και όσοι από τους γονείς επιθυμούν τα παιδιά των οποίων συμμετέχουν ή πρόκειται να παρακολουθήσουν στα επόμενα τρίμηνα το μάθημα της κολύμβησης, ώστε να έχουν μια πληρέστερη άποψη για τον τρόπο και τη διαδικασία διεξαγωγής του μαθήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass