Ισοπαλίες «βασιλιάδων» στο σκάκι (φωτ.)

Δημοσίευση: 16 Νοε 2016 17:13

Το σκακιστικό γεγονός της χρονιάς, η αναμέτρηση μεταξύ του νορβηγού παγκόσμιου πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν (2853) και του ρώσου γκραντμάστερ Σεργκέι Καριάκιν (2772) λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη.

Ο νορβηγός Κάρλσεν (25 ετών), που αποκαλείται και «Ο Μότσαρτ του Σκακιού» φέρει τον τίτλο από το 2013, γεγονός που του αποφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, από πριμ και εμπορικές συμφωνίες. Είναι επιθετικός παίκτης που μπορεί να παίξει κάτω από χρονική και ψυχολογική πίεση. Από την άλλη, ο ρώσος Καριάκιν (26 ετών) ήταν ο νεότερος παίκτης που κατέκτησε τον τίτλο του γκραντμάστερ, σε ηλικία 12 ετών. Αν και δεν φημίζεται για τη δημιουργικότητά του στο παιχνίδι, ο Καριάκιν είναι ένας εξαιρετικά σταθερός και σοβαρός παίκτης. Στην από κοινού συνέντευξη που έδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, ο Καριάκιν παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να ηττηθεί ο Κάρλσεν, αλλά ο ίδιος πήγε εκεί για να επαναφέρει τον τίτλο στη Ρωσία, λέγοντας ότι είναι το όνειρο της ζωής του και ότι πήγε για να αγωνιστεί γι’αυτό.

Στα πρώτα τρία, από τα δώδεκα συνολικά παιχνίδια είναι ισόπαλοι, γεγονός που δεν ξαφνιάζει τους σκακιστές καθώς σε αυτό το επίπεδο ο τίτλος μπορεί να κριθεί σε μία και μόνο ανακρίβεια. Μέχρι στιγμής, οι φίλοι του βασιλιά των παιχνιδιών απολαμβάνουν την υψηλή τεχνική με την οποία αγωνίζονται οι δύο αντίπαλοι.Χαρακτηριστικά, η ανάλυση με τη βοήθεια πανίσχυρων σκακιστικών προγραμμάτων έδειξε ότι όλες οι κινήσεις των παικτών ήταν εξαιρετικά ακριβείς.

Το χρηματικό έπαθλο είναι 1,1 εκατομμύρια ευρώ. Τα 3/5 θα δοθούν στον νικητή ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν στον ηττημένο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass