ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «Ε» ΕΚΑΝΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. ΠΟΥΛΑΡΑΚΗΣ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ

«Σωστή διαχείριση, ίσες αποστάσεις»

*Επιστρέφουν στην Ε.Δ., οι Αντ. Ζήλος και Σπ. Τσιλίκης μετά τις παραιτήσεις Αντ. Βαλιώτη και Ι. Κωστή *Έντονη αντίδραση Ι. Ιωαννίδη *Εκτός Πειθαρχικής Επιτροπής ο κ. Κουτσογιάννης

Δημοσίευση: 25 Νοε 2016 14:04

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Σταύρος Πουλαράκης είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας μετά από απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. της Ένωσης. Ο κ. Πουλαράκης παίρνει, μεσούσης περιόδου, τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Μπουχλαριώτη, ο οποίος κάθισε στη θέση του προέδρου για μία ολόκληρη σεζόν και τέσσερις περίπου μήνες. Ήταν μία εξέλιξη, λίγο ως πολύ, αναμενόμενη σύμφωνα με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες αλλά και όλα όσα συνέβησαν.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Γρηγορίου ήταν αυτός που έθεσε θέμα αλλαγής προσώπων στην Ε.Δ., καθώς, όπως υποστήριξε στην τοποθέτησή του, διαπίστωσε ένα αρνητικό κλίμα γύρω από τη διαιτησία στα φετινά πρωταθλήματα και πρότεινε για τη θέση του προέδρου τον Σταύρο Πουλαράκη. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, με οκτώ συμβούλους ήτοι Γρηγορίου, Πουλαράκης, Βλάγκας, Δημεράς, Μητροδήμος, Σκάρλος, Κοσμίδης και Κορακίδης να υπερψηφίζουν την πρόταση Γρηγορίου, ενώ κατά ψήφισαν οι κ. Μπουχλαριώτης, Ιωαννίδης και Γκούμας. Ο κ. Λεωνιδάκης αποχώρησε από τη διαδικασία λέγοντας ότι δεν συμφωνεί και μάλιστα ζήτησε από τον πρόεδρο κ. Γρηγορίου να μην είναι σε καμία επιτροπή, ενώ ο κ. Γρηγοριάδης ψήφισε «παρών». Απουσίαζαν οι κ. Συρακούλης και Κυριτσάκας. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μπουχλαριώτης συνέδεσε το θέμα της αλλαγής προέδρου στην Ε.Δ. με τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΛ και όχι με τα όσα υποστήριξε στην τοποθέτησή του ο κ. Γρηγορίου.

Μετά την αλλαγή του προέδρου στην ΕΔ/ΕΠΣΛ, τα μέλη κ. Αντώνης Βαλιώτης και Γιάννης Κωστής υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και τις θέσεις τους θα πάρουν οι κ. Αντώνης Ζήλος (αναπληρωτής πρόεδρος) και Σπύρος Τσιλίκης (μέλος), οι οποίοι ουσιαστικά επανέρχονται στην Επιτροπή, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα θα πρέπει να δηλώσουν παραίτηση από το Δ.Σ. του ΣΔΠΛ, όπως προβλέπεται από το νέο κανονισμό διαιτησίας.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα στις αλλαγές προσώπων στις Επιτροπές της Ένωσης αξίζει να σημειωθεί η αντικατάσταση του δικηγόρου κ. Κουτσογιάννη (που κατά γενική ομολογία ήταν ο πιο εργατικός). Τη θέση του ως μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής καταλαμβάνει η επίσης δικηγόρος κ. Κολοβέτσιου.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. στη θέση του αναπληρωτή προέδρου τοποθετήθηκε ο κ. Βλάγκας και ακολούθως ο κ. Μητροδήμος α’ αντιπρόεδρος, ο κ. Κορακίδης β’ αντιπρόεδρος, ο κ. Σκάρλος γ. γραμματέας, ο κ. Κοσμίδης αναπληρωτής γ. γραμματέας, ο κ. Δημεράς ταμίας (διατήρησε τη θέση του) και ο κ. Συρακούλης αναπληρωτής ταμίας.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Εκτός από τον Τέλη Γκούμα, έντονη ήταν η αντίδραση και του διοικητικού Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος χαρακτήρισε άδικη την αντικατάσταση Μπουχλαριώτη λέγοντας:

«Ο κ. Μπουχλαριώτης ήταν κατά γενική ομολογία ο καλύτερος πρόεδρος στην Ε.Δ. και ξαφνικά ο πρόεδρος κ. Γρηγορίου αποφάσισε να τον αλλάξει. Ήταν ο άνθρωπος που έκανε δύο-τρία βήματα μπροστά στη διαιτησία. Δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στην αδικία, ούτε να κάνω αυτό που έκαναν οι άλλοι επτά σύμβουλοι που ήταν με κατεβασμένο το κεφάλι συνεχώς, ακόμα και όταν είπαν το "ναι". Ήρθα στην ΕΠΣΛ για να υπηρετήσω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να βρεθεί κανένας που να πει ότι του πούλησα εκδούλευση. Πλέον έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα και θα σκεφτώ τι θα πράξω στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι (όπως και η επιθυμία των σωματείων) ότι η όξυνση που είναι πλέον ορατή στις σχέσεις μεταξύ των παραγόντων του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ να μην μεταφερθεί στα γήπεδα και να μην επηρεάσει την εξέλιξη των τοπικών πρωταθλημάτων.

Σ. ΠΟΥΛΑΡΑΚΗΣ: «ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ»

Τις πρώτες τους δηλώσεις έκανε στην «Ε» ο νέος πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ, Σταύρος Πουλαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΔ/ΕΠΣΛ.

«Χρειάζεται σωστή διαχείριση, ίσες αποστάσεις - για μένα όλοι οι διαιτητές είναι ίσοι- και φυσικά τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι ικανότεροι. Εννοείται θα γίνουν κάποιες αλλαγές και θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους και ευκαιρίες στα ταλέντα.

Θεωρώ ότι όποιος μπαίνει σ’ αυτό το πόστο προσφέρει, όπως πρόσφεραν όλοι οι προκάτοχοί μου. Θέλω να έχω τη στήριξη όλων γιατί η διαιτησία είναι μία υπόθεση που αφορά όλους. Φιλοσοφία μου είναι ότι οι διαιτητές αποτελούν την εικόνα του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Παίζοντας καλά, αντανακλά σε όλους μας. Όχι μόνο στο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, αλλά στις ομάδες, τους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές. Σε όλο το τοπικό ποδόσφαιρο.

-Τι άποψη έχετε για το επίπεδο της λαρισινής διαιτησίας;

«Θεωρώ ότι ναι σε σχέση με άλλες Ενώσεις είναι πολύ καλύτερο. Έχουμε πολύ καλούς διαιτητές, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Προσπαθούμε πάντα να τους παρέχουμε την απαραίτητη ενημέρωση και να τους επιμορφώνουμε».

-Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των λαρισαίων διαιτητών έχει αυξηθεί σημαντικά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχουμε ποσότητα και όχι ποιότητα. Ποια είναι η άποψή σας;

«Από την εικόνα που έχω από μέχρι τώρα και τους αγώνες θεωρώ ότι τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Δηλαδή υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία. Θα πρέπει φυσικά για να έχω πληρέστερη εικόνα και να ενημερωθώ για το σύνολο των διαιτητών».

-Για τα παράπονα που ακούγονται;

«Πάντα ακούγονταν και πάντα θα ακούγονται, αλλά θεωρώ ότι με καλή προαίρεση και αμοιβαία κατανόηση όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν, ώστε να συμβάλουμε στην ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Θεωρώ ότι τα λάθη των διαιτητών δεν είναι εσκεμμένα, γιατί ο διαιτητής πρέπει να αποφασίσει σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Άλλωστε υπάρχουν οι παρατηρητές διαιτησίας στα γήπεδα, ώστε να έχουμε σαφή και εμπεριστατωμένη εικόνα και να λύνουμε οποιαδήποτε προβλήματα».

-Στην προχθεσινή του επιστολή ο ΣΔΠΛ έκανε λόγο για «ημέρετους» και «αρεστούς» διαιτητές. Πώς το σχολιάζετε;

«Όσο εγώ θα είμαι πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ όλοι οι διαιτητές θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Σ’ αυτό θα είμαι κάθετος».

-Για τις τιμωρίες των διαιτητών;

«Όπως τιμωρούνται οι παράγοντες, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές όταν υποπίπτουν σε παραπτώματα, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τους διαιτητές. Ό,τι δηλαδή προβλέπεται».

-Για τα ποσοστά των διαιτητών;

«Θα συνεχίσουμε όπως η προηγούμενη Ε.Δ.».

-Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους ανθρώπους του τοπικού ποδοσφαίρου;

«Να μην ασχολούνται με τη διαιτησία, όπως γίνεται στα ανεπτυγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Υπάρχουν οι αρμόδιοι γι' αυτό το θέμα, στους οποίους θα πρέπει να έχουν αμέριστη εμπιστοσύνη».

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Πρόεδρος: Ζήσης Γρηγορίου

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Γιάννης Βλάγκας

Α’ Αντιπρόεδρος: Βασίλης Μητροδήμος

Β΄ Αντιπρόεδρος: Κων. Κορακίδης

Γενικός Γραμματέας: Χρήστος Σκαρλος

Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας: Γεώργιος Κοσμίδης

Ταμίας: Νίκος Δημεράς

Αναπληρωτής Ταμίας: Κλεάνθης Συρακούλης

Μέλη: Αριστ. Γκούμας, Λευτέρης Γρηγοριάδης, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, Δημήτρης Λεωνιδάκης, Γιάννης Ιωαννίδης, Σταύρος Πουλαράκης, Βάιος Κυριτσάκας

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΠΣΛ

Επιτροπή Διαιτησίας

Πρόεδρος: Σταύρος Πουλαράκης, αναπληρωτής πρόεδρος: Αντώνης Ζήλος, μέλος: Σπύρος Τσιλίκης

Πειθαρχική Επιτροπή

Πρόεδρος: Μάριος Σπυράτος, μέλη: Εμμανουέλα Κολοβέτσιου, Δήμητρα Φροξυλιά, αναπληρωματικό μέλος: Αθανασία Μπαμπανίκου, όλοι τους δικηγόροι.

Επιτροπή Πρόληψης Βίας – Ασφάλειας Γηπέδων (παρατηρητών):

Πρόεδρος: Κλεάνθης Συρακούλης, μέλη: Μάνθος Αγγελούλης, Δημήτρης Μπαμπανίκος

Τεχνική Επιτροπή

Γιάννης Βλάγκας, Χρήστος Σκαρλος, Λευτέρης Γρηγοριάδης

Επιτροπή Προμηθειών

Νίκος Δημεράς, Κων. Κορακίδης, Κλεάνθης Συρακούλης

Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου

Πρόεδρος: Νίκος Δημεράς, αναπληρωτής πρόεδρος: Παύλος Ψαθας, μέλη: Βασίλης Μητροδήμος, Χρήστος Φτάρας, Νίκος Γκουτζουρέλας, Αποστόλης Κυριαζής

Επιτροπή Στατιστικής και Γηπέδων

Γιώργος Κοσμίδης, Βασίλης Μητροδήμος, Γιάννης Βλάγκας

Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου

Ζήσης Γρηγορίου, Νίκος Δημεράς, Δημήτρης Τηλιός

Τα ζευγάρια του Κυπέλλου

της προημιτελικής φάσης

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ μετά την χθεσινή κλήρωση έχουν ως εξής (γηπεδούχος είναι η πρώτη ομάδα):

Αχιλλέας Φ. –Συκούριο       (1)

Π.Ο. Ελασσόνας – Ναρθάκι          (2)

Δαμασιακός – Μαυροβούνι (3)

Λάρισα 2012 – Δωτιέας Αγιάς      (4)

Οι παραπάνω αγώνες θα οριστούν εντός Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη χθεσινή κλήρωση τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης καθορίζονται ως εξής:

Νικητής (1)-Νικητής  (2)

Νικητής (3)- Νικητής (4)

Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα.

Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass