Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΥ “ΝΤΡΙΦΤΑΡΕΙ” ΔΙΠΛΑ

Λιώνουν... λάστιχα σε πίστες και Youtube (video)

* Με φτιαγμένα αυτοκίνητα, αγάπη για την ιπποδύναμη, τρέλα για τη μηχανοκίνηση και ενδιαφέρον για τεχνολογία ξεχωρίζουν με τα βίντεό τους διεθνώς

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2017 16:17

Δυνατή μουσική, τατουάζ στα χέρια, λεξιλόγιο με λίγα «γαλλικά» αλλά γνήσια λαρισινή προφορά.

Αυτά από τη μία γιατί από την άλλη έχουμε εκατοντάδες άλογα κάτω από καλογυαλισμένα καπό, εξατμίσεις που κάνουν τον χώρο να τρίζει και λάστιχα έτοιμα να θυσιαστούν. Όχι όμως τζάμπα, αλλά για ένα ιερό σκοπό σε έναν «βωμό» για μυημένους και από ό,τι φαίνεται είναι πολλοί (μα πάρα πολλοί) και δεν υπολογίζουν από σύνορα.

Ο 29χρονος Αλμπέρτο Ζακάρ, ο συνομήλικός του Άκης Ασμανίδης (ως μηχανικός), ο 25χρονος αδερφός του Αντώνης Ασμανίδης και ο 33χρονος Άκης Χατζηαντωνίου ως προγραμματιστής κατάφεραν να συνδυάσουν δύο μεράκια τους και να αποδείξουν πως όταν κάνεις κάτι γιατί το αγαπάς τότε ένας δρόμος υπάρχει. Αυτός της αναγνώρισης. Η παρέα των τεσσάρων αυτών φίλων λοιπόν, από το 2011 και μετά άρχισε να κάνει πράξη αυτό που αγαπούσε και έβλεπε: να «ντριφτάρει» (σ.σ. το γλίστρημα του αυτοκινήτου στις πίσω ρόδες χωρίς να χαθεί ο έλεγχος).

Παράλληλα σκέφτηκαν να καταγράφουν όσα κάνουν και έτσι άρχισαν όλα. Είδαν πως ό,τι «ανέβαζαν» στο Youtube πήγαινε καλά και έτσι δημιουργούσαν και λίγο πιο καλοδουλεμένα βίντεο. Ώσπου πρόσφατα σε έναν σχετικό διαγωνισμό το βίντεό τους παρουσιάστηκε πρώτο από τα 7 καλύτερα βίντεο ντριφτ για το 2016. Δουλειά με σκηνοθέτη τονίζουν στην «Ε». Όχι παίξε γέλασε...

«Είδαμε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το είδος και έτσι αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε λίγο παραπάνω» λέει στην «Ε» ο Αλ. Ζακάρ καθώς μας δείχνει όλα τα κατορθώματά τους. Οι περισσότεροι που τους βλέπουν είναι από το εξωτερικό και έτσι τα βίντεό τους έχουν ακόμα και υπότιτλους.

Βίντεο για τους κινδύνους, για τους τρόπους με τους οποίους δουλεύουν, για το πώς θα τοποθετήσουν οι ενδιαφερόμενοι διάφορα εξαρτήματα. Βίντεο για ό,τι κάνουν και ό,τι απασχολεί όποιον θέλει να κάνει ντριφτ. Όλα με δική τους δουλειά πάνω στα αυτοκίνητα.

«Να φανταστείτε μέχρι και χριστουγεννιάτικα βίντεο μας ζήτησε ο κόσμος να ετοιμάσουμε και το κάναμε» λέει ο Αλμπέρτο και δείχνει πως είναι εκπρόσωπος μιας παρέας γεμάτη χιούμορ και έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

Όλοι τους έχουν αυτοκίνητα Nissan γιατί όπως λένε είναι σπάνια γι’ αυτό το είδος και τα προτιμούν γιατί έχουν μια μοναδικότητα. Έχουν έναν βαθμό δυσκολίας που τους γοητεύει.

Η ΣΟΥΗΔΙΑ, Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ... ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ

Όταν ακούς για μηχανοκίνητο αθλητισμό ο νους σου τρέχει σε χώρες με τεχνικές υποδομές και ανάλογη παιδεία. «Έχουμε ταξιδέψει για το ντριφτ σε Γκέινμπιλντ σε Νορβηγία και Σουηδία αλλά έχουμε πάει και στην Αγγλία σε ανάλογο event. Όμως όπου και να πάμε επιστρέφουμε στην Ελλάδα για να προπονηθούμε και να γίνουμε καλύτεροι». Στη Λάρισα προπονούνται στο Ελευθεραί στην πίστα καρτ που σύμφωνα με τους ίδιους «ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτές οι πίστες και άνθρωποι που μας στηρίζουν» γιατί τα πράγματα είναι ήδη πολύ δύσκολα.

Βέβαια οι ίδιοι ξέρουν καλά από κρίση καθώς ξεκινήσανε και πορευτήκανε μέσα σε αυτήν. «Ζαντάρουμε τα λάστιχα και πάμε αν είναι για ανεπίσημη προπόνηση. Όμως υπάρχουν και τα drift days και έχουμε είσοδο για κόσμο. Πληρώνει όχι για εμάς αλλά για την πίστα και τη διατήρησή της. Εκεί έχει 40-50 συμμετοχές απ΄όλη την Ελλάδα και πολλούς θεατές».

Τους ρωτάμε πόσο στοιχίζει όλο αυτό για να μας απαντήσουν πως όλα είναι σχετικά: «Αναλόγως πόσο θέλεις να βελτιώσεις το αυτοκίνητό του και πόσο ψηλά θέλεις να φτάσεις. Όσα έχεις τόσα θα ρίξεις στο αυτοκίνητο. Το ίδιο ισχύει και για τις προπονήσεις σου. Αν για παράδειγμα είσαι σε χαμηλό επίπεδο και μεταχειρισμένα λάστιχα, δηλαδή για μια προπόνηση χρειάζεσαι 6-8 λάστιχα. Δηλαδή 3-4 ζευγάρια αν είναι μεταχειρισμένα 5χ8 =40 ευρώ συν τη βενζίνη και την πίστα. Αν είσαι όμως σε υψηλό επίπεδο και έχεις αμάξι με πολλά άλογα όπως είναι τα δικά μας τότε βάζεις μόνο καινούριο λάστιχο. Καλύτερη τιμή που μπορείς να πετύχεις τώρα είναι 50 ευρώ στο κομμάτι. Οπότε υπολογίζεις»

Αλλά μην ξεχνάτε. Σε ό,τι κάνετε χρειάζεται δύναμη. Και στο συγκεκριμένο. Ιπποδύναμη 180-200 αλόγων σίγουρα, σύμφωνα με τους ίδιους. Α και αρκετή δόση τρέλας. Γλυκιάς και νεανικής κατά προτίμηση…

Του Κώστα Γκιάστα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass