Η Γαλλία είχε έσοδα 1,2 δισ. από το Euro 2016

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2017 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Ιαν 2017 13:50

Πόσα ήταν τελικά τα έσοδα στη Γαλλία με το Euro 2016; Φιλοξενώντας λοιπόν το κορυφαίο τουρνουά κέρδισε 1.200.000.000 ευρώ, έχοντας κόστος που βαρύνει το κράτος, μόλις πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Δείχνει ένα super deal, όπως προκύπτει από μια μελέτη του Υπουργείου Αθλητισμού που έκανε γνωστή το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, AFP. Αναλύοντας τις οικονομικές επιπτώσεις του τουρνουά που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και ολοκληρώθηκε στο Παρίσι με νίκη της Πορτογαλίας , φαίνεται ότι η ροή των τουριστών-οπαδών έφερε έσοδα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένων αυτά από τη φιλοξενία, εστιατόρια, μεταφορές, γήπεδα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, 613.000 άνθρωποι πέρασαν από το Παρίσι κατά το μήνα των αγώνων, με ένα μέσο κόστος 154 ευρώ την ημέρα. Ο συνολικός αριθμός των τουριστών, αναφέρεται χαρακτηριστικά, έφερε στη Γαλλία των 625.800.000 ευρώ, σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των εσόδων στη χώρα από το Euro 2016. Το υπόλοιπο προήλθε από την UEFA, που δαπάνησε 360 εκατομμύρια ευρώ για την διοργάνωση του κορυφαίου τουρνουά.

Μία μεγάλη συνεισφορά προέρχεται από τις διάφορες εθνικές που συμμετείχαν, με τα έξοδα φιλοξενίας και μετακινήσεων από πόλη σε πόλη, να προσθέτουν ακόμα 34.900.000. Ακριβώς πίσω, σχεδόν ίδια χρήματα, ξόδεψαν όλοι εκείνοι οι οποίοι ήταν διαπιστευμένοι ατομικά στο Euro 2016, φτάνοντας τα 34.800.000 ευρώ. Στρογγυλοποιώντας την «τούρτα των εσόδων» από το εξωτερικό, πρέπει κάποιος να σημειώσει τους χορηγούς οι οποίοι για διάφορους λόγους δαπάνησαν 22,6 εκατομμύρια.

Προσθέτοντας όλα αυτά, φτάνουμε λίγο πάνω από 1 δις ευρώ έσοδα. Εκτός από αυτά τα έσοδα, η μελέτη που έγινε από το Κέντρο για το Δίκαιο και τα Οικονομικά του Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο της Λιμόζ (CDES), δείχνει ότι οι δαπάνες που αντιπροσωπεύουν το δημόσιο χρήμα, έφτασαν περίπου τα 200 εκατομμύρια συνολικά. Από αυτές, 24 εκατ. δόθηκαν από το κράτος για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δύο φορές περισσότερες από το αναμενόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Παρίσι είχαν προσληφθεί 5000 αστυνομικοί για τον φόβο των τρομοκρατικών επιθέσεων. Ακόμα 160 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για την ανακατασκευή των σταδίων και άλλα έργα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass