Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ 1-0 ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ 1-1

Το αγΧος φέρνει απώλεια βαθμών...

• Άσχημη στο πρώτο μέρος η λαρισινή ομάδα, καλή στην επανάληψη • Δεν δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε βάρος του Καπού στο πρώτο μέρος

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2017 14:15

Το άγΧος φέρνει απώλεια βαθμών για την ΑΕΛ και πλέον η παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα τη νέα αγωνιστική περίοδο δυσκολεύει πάρα πολύ. Χθες στο Ael Fc Arena η ΑΕΛ κόντρα στην Κέρκυρα, ενώ κέρδιζε με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Ναζλίδη ισοφαρίσθηκε στο 84’ από τον Νίκιτς και πλέον δυσκολεύει η κατάσταση για τους «βυσσινί».

Σαν να μην φθάνει το άγχος και το γεγονός ότι δεν μπορεί να κρατήσει ένα αποτέλεσμα υπάρχουν και άσχημες διαιτησίες καθώς χθες ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε τράβηγμα της φανέλας του Καπού από τον Ντιμιτρόφσκι (36’, το αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή ήταν 0-0).

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή αρχίζει και μετράει λιγότερους αντιπάλους στη μάχη για τη σωτηρία αφού θα πρέπει να συναγωνιστεί με Λεβαδειακό, Βέροια και Ηρακλή έχοντας τον Λεβαδειακό εντός έδρας και με τους άλλους δύο να είναι καλύτερη βαθμολογικά ακόμα και σε ισοβαθμία με τη Βέροια. Η Κέρκυρα από χθες δείχνει να εδραιώνει τη θέση της ενώ ο Παναιτωλικός απομακρύνεται από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με δεδομένο ότι το ερχόμενο Σάββατο η ΑΕΛ παίζει στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό σίγουρα θα μετράει και τα αποτελέσματα των αντιπάλων της.

Το σίγουρο είναι ότι βαθμολογικά έχει πλεονέκτημα αλλά θα πρέπει να μάθει να κερδίζει, οι παίκτες να παίζουν πιο αποτελεσματικά («παιδικό» το γκολ που δέχθηκε από στημένη φάση) και να σταματήσει η εσωστρέφεια που δεν φέρνει κόσμο στο γήπεδο. Σε ένα κρίσιμο παιχνίδι μόλις δύο χιλιάδες φίλαθλοι βρέθηκαν στην αναμέτρηση.

Από δω και πέρα η ΑΕΛ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα πρέπει να μάθει να ζει με το άγχος του υποβιβασμού και οι παίκτες αυτή την πίεση οφείλουν να την ξεπεράσουν.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης αγωνίσθηκε με 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους Γκόλια(δεξιά), Φάρκας, Τίκο(σέντερ μπακ), Μονιάκη(αριστερά) στη μεσαία γραμμή τους Βαρέλα(δεξιά), Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αβραάμ (αριστερά) και στην επίθεση τον Ναζλίδη και πιο μπροστά τον Καπό.

Η Κέρκυρα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι πήρε την κατοχή της μπάλας και μέχρι το 33’ κυριάρχησε στην αναμέτρηση χάνοντας μάλιστα μια μοναδική διπλή ευκαιρία για το 0-1 με τους Γεωργίου, Κόντο.

Αυτή η φάση και η έκρηξη του κόσμου «ξύπνησε» την ΑΕΛ που αντέδρασε, δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι και ισορρόπησε τον αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι μέχρι το 70’ δεν είχε κάτι ιδιαίτερο με την ΑΕΛ να ελέγχει τον ρυθμό της και τον Τσιώλη να μετατρέπει το σύστημα σε 4-4-2 με τον Τσακοπίνο στη θέση του Βαρέλα.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα ήταν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ο Ναζλίδης στο 80’ κάνει το 1-0 και κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι η ΑΕΛ θα πάρει τη νίκη.

Σε μια όμως φάση από ένα κόρνερ Νίκιτς που έπρεπε να είχε προσωπικό «φρουρό» τον Μασαλέσα πήρε την κεφαλιά, ο Ξενοδόχοφ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έγινε το 1-1.

Εκεί όλα τελείωσαν...

Η ΑΕΛ πάλι δεν πήρε νίκη και η Κέρκυρα πανηγύρισε τον βαθμό που τη φέρνει πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία.

Συμπερασματικά οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και το αποτέλεσμα με βάση την αγωνιστική εικόνα κρίνεται δίκαιο.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

23:Ο Γεωργίου μετά από ωραία προσπάθεια μεταβιβάζει στον Τουράμ που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

26: Ο Τουράμ κάνει «πάρτι» μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ μεταβιβάζει στον Γεωργίου που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει με το πόδι ο Ξενοδόχοφ, η μπάλα φθάνει στον Κόντο που αιφνιδιάζεται όταν η μπάλα φθάνει σ’ αυτόν στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά σουτάρει άουτ.

33’: Σουτ του Κόντου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.

35’: Από δεξιά ο Αβραάμ εκτελεί φάουλ και τελευταία στιγμή αποκρούει σε κόρνερ ο Ντιόγκο.

36’: O Καπός μπαίνει μέσα στη μεγάλη στην περιοχή, ο Ντιμιτρόβσκι τον κρατάει από τη φανέλα, ο πρώτος πέφτει αλλά ο διαιτητής Ζαχαριάδης αγνοεί το πέναλτι. Ίσως επειδή ο Καπός άργησε να πέσει...

43’:Σουτ του Καπού λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

72’: Με ατομική προσπάθεια ο Τουράμ μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

80’: Ο Αβραάμ μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, κάνει την πάσα, ο Γκομές κόβει - ίσως με το χέρι και ο Ναζλίδης σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και κάνει το 1-0.

84’: Ο Επστάιν εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Νίκτς με κεφαλιά κάνει το 1-1.

90+1’: Ο Αβραάμ εκτελεί φάουλ από αριστερά και ο Ναζλίδης πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν για μια ακόμα φορά ο Ναζλίδης. Από κει και πέρα ο Αβραάμ πάλεψε, ενώ ο Μασαλέσα που ήταν καλός βαρύνεται για το γκολ της ισοφάρισης που έπρεπε να μαρκάρει τον Νίκιτς.

Ο Ξενοδόχοφ έκανε λάθη, ο Μονιάκης και ο Γκόλιας δεν πήγαν καλά ενώ τα σέντερ μπακ Φάρκας και Τίκο ήταν απλά καλοί.

Ο Ντέλετιτς είχε πάθος ενώ ο Βαρέλα δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Ο Καπός έκανε δύο φάσεις στη μία του γίνεται πέναλτι, ενώ Τσακοπίνο και Κόντορ δεν φάνηκαν. Ο Γκουζουλάντε ήταν καλός.

Από την Κέρκυρα καλύτεροι οι: Γεωργίου, Τουράμ και Ντιόγκο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο τράβηγμα της φανέλας στον Καπό, ενώ σωστοί ήταν στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Χρήστος Ακρίβος, Λάζαρος Δημητριάδης

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ντέλετιτς, Βαρέλα, Γκόλιας, Γεωργίου, Κεϊτά, Ζορμπάς.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης (67’ Κόντορ), Τικό (46’ Γκουλουζάντε), Φάρκας, Γκόλιας, Μασαλέσα, Βαρέλα (74’ Τσάκο), Ντέλετιτς, Καπός, Ναζλίδης, Αβραάμ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόβσκι, Ντιόγκο, Ιωάννου, Γκομές, Κεϊτά (66’ Νίκιτς), Σιόντης (83’ Γεωργακόπουλος), Κόντος (65’ Ζορμπάς), Επστάιν, Γεωργίου, Τουράμ.

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Την πρώτη του νίκη μετά από δύο απανωτές ήττες (Πανιώνιο και ΠΑΟΚ) πανηγύρισε στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός με το 2-0 επί του Ατρόμητου. Το γκολ του Μάρκο Μαρκόφσκι στο 12’ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, που «σφράγισαν» το «τρίποντο» στο 76’ με τον Μουνιός.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ.Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο (72’ Μουνιός), Λόπες (68’ Κουτρουμάνος), Ρόσα, Μαρκόφσκι (81’ Παπαδόπουλος)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ.Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Κοντοές (78’ Ζησόπουλος), Παντελιάδης, Κυριακίδης (46’ Τόνσο), Μπάγκα, Πλατέλλας (64’ Νταουντά), Λημνιός, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΑΕΚ-Βέροια (15:00)

Πανιώνιος-Ξάνθη (17:15)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης (17:15)

Ολυμπιακός-Ηρακλής    (19:30)

ΑΥΡΙΟ

Λεβαδειακός-Πλατανιάς (19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

1. Ολυμπιακός   45

2. ΠΑΟΚ    32

3. Πανιώνιος    32

4. Ξάνθη   32

5. Παναθηναϊκός 31

6. ΑΕΚ     26

7 . ΠΑΣ Γιάννινα 26

8. Πλατανιάς    25

9. Ατρόμητος    23 -19αγ.

10. Παναιτωλικός 22 -19αγ.

11. Αστέρας Τρίπολης  20

12. Κέρκυρα     19 -19αγ.

13.ΑΕΛ     17 -19αγ.

14. Λεβαδειακός 14

15. Βέροια 13

16. Ηρακλής     13

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

*Δεν υπολογίζεται ο χθεσινοβραδινός αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

 

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (20η):

Βέροια-Πανιώνιος 11/2 (15:00)

Αστέρας Τρ.-Ατρόμητος 11/2 (17:15)

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 11/2 (19:30)

Κέρκυρα-Λεβαδειακός 12/2 (15:00)

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 12/2 (17:15)

Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 12/2 (17:15)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 12/2 (19:30)

Ηρακλής-ΑΕΚ 13/2 (19:30)

Ένταση στο ημίχρονο

Ένταση δημιουργήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα μετά από αψιμαχία του Ντέλετιτς με τον Επστάιν και λίγο έλειψε να δημιουργηθεί γενική σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, αλλά με την επέμβαση των προπονητών των δύο ομάδων Τσιώλη και Γρηγορίου τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Λεων . Τζέκας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass