ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΧΘΕΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«Γκέλα» του Ηρακλή και έντονα παράπονα για τη διαιτησία

*Στους 4 βαθμούς μείωσε τη διαφορά το Συκούριο που πέρασε με 4-1 από τη Ραχούλα

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2017 16:20

Απ’ όλα είχε η πρεμιέρα του β’ γύρου στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Γκολ, συγκινήσεις, ενδιαφέροντα αποτελέσματα καθώς επίσης ένταση και παράπονα για τη διαιτησία, όπως η επιστολή διαμαρτυρίας του πρωτοπόρου Ηρακλή Λάρισας.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων υποχρέωσε τον Ηρακλή Λάρισας σε «λευκή» ισοπαλία στερώντας του δύο βαθμούς στη μάχη της κορυφής, με αποτέλεσμα ο δεύτερος, Κίσσαβος Συκουρίου που πέρασε με κεκτημένη ταχύτητα από τη Ραχούλα (4-1), να τον πλησιάσει στους τέσσερις βαθμούς. Ο Ηρακλής πάντως εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία και συγκεκριμένα για δύο γκολ, των Ζαφειρίου και Καλπία, που δεν μέτρησαν.

Αντίθετα με τον Ηρακλή, η ομάδα του Δημήτρη Τσέτσιλα ήταν καταιγιστική και άνοιξε το σκορ με τον Χατζηλιάδη (28’), ο Καλούσης στο 51’ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων, ενώ ο Μαυρομάτης στο 62’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3 και κάπου εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Η Ραχούλα μείωσε στο 80’ με τον Αργυρακούλη (1-3), ενώ το τελικό 1-4 διαμόρφωσε ο Σενκάι στο 85’ σε μία φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι για μη τήρηση του φερ πλέι με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση και να διακοπεί προσωρινά ο αγώνας (δεύτερη συνολικά προσωρινή διακοπή). Η Ραχούλα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα οι Σκάκος και Μηταλούλης, ενώ είχε απομακρυνθεί από τον πάγκο και ο προπονητής της ομάδας.

Στους Γόννους ο τοπικός Όλυμπος πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Αμπελιάς με 1-0, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τάχα στο 66’. Και σ’ αυτό το παιχνίδι υπήρξαν διαμαρτυρίες για τη διαιτησία από τους φιλοξενούμενους, για μία περίπτωση δεύτερης κίτρινης κάρτας, περίπου στο 51’ και για ένα γκολ που δεν μέτρησε (ως επιθετικό φάουλ) στο 90’.

Όρθιο στη δυνατή έδρα του Αμπελώνα στάθηκε το Ελευθεραί που νίκησε με 3-2 σ’ ένα συναρπαστικό στο τελευταίο ημίωρο παιχνίδι στο οποίο επιτεύχθηκαν και τα πέντε γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 60’ με τον Βαλατσό, ενώ στο 66’ ο Γ. Μέκρας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με τον Κωτούλα που μείωσε σε 1-2 στο 71’, όμως και πάλι ο Βαλατσός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 81’ και έγραψε το 1-3. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε στο 89’ ο Βούκιας.

Πολύ σημαντική ήταν και η νίκη του Φιλοκτήτη Μελιβοίας μέσα στη Νεάπολη με 1-0 επί της ομώνυμης ομάδας, με «χρυσό» σκόρερ τον Πασιά στο 35’ (το γκολ επιτεύχθη με εντυπωσιακό βολέ, ενώ ο ίδιος στο 10’ είχε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι), στις Ν. Καρυές, Ολύμπικ και Δαμασιακός μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ με τους φιλοξενούμενους (που από το 33’ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Οικονόμου με δεύτερη κίτρινη κάρτα) να προηγούνται στο 64’ με τον Στ. Λέτσιο και τους γηπεδούχους (που και αυτοί είχαν μία αποβολή στο 75’ όταν ο Ζαΐμης δέχθηκε την κίτρινη κάρτα) να απαντούν στο 69’ με τον Σιδέρη (1-1), ενώ το Κιλελέρ υποχρέωσε σε ήττα τα Βούναινα με 2-0, χάρη στα γκολ των Παπαδημητρίου (55’) και Βράκα (84’). Οι φιλοξενούμενοι εκτός από το παιχνίδι έχασαν και δύο παίκτες, τους Γ. Χατζηλιάδη και Μερτζανίδη που αποβλήθηκαν.

Τέλος σε ότι αφορά στις ομάδες Αβέρωφ και Πουρνάρι κέρδισαν χωρίς να ιδρώσουν τους τρεις βαθμούς λόγω Χάλκης και Γλαύκης αντίστοιχα που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:

«Η εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου δίνει

σε κάποιους την ευκαιρία να παίξουν τα παιχνίδια τους»

Με αφορμή τα έντονα παράπονα που εξέφρασε η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας για τη διαιτησία στο παιχνίδι στους Αγ. Αναργύρους και ειδικά για τον βοηθό διαιτητή κ. Γκόγκο, ο πρόεδρος κ. Λάμπρος Ιωακείμ και τα μέλη του Δ.Σ. εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αξιότιμοι φίλοι και παράγοντες που ασχολείστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον νομό μας.

Όταν αναλάβαμε ως νέα διοίκηση του Ηρακλή Λάρισας πριν από 13 μήνες επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την ενασχόλησή μας με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο διαφορετικά. Να υποδεχόμαστε τις φιλοξενούμενες ομάδες, τους παράγοντες και τους διαιτητές με την πρέπουσα ευγένεια, φιλικά και να φροντίζουμε ώστε όλοι όταν τελειώνει το παιχνίδι, να φεύγουν ως φίλοι. Αποφασίσαμε να μην ασχοληθούμε με τη διαιτησία και τα ‘’λάθη’’ της, κάτι που κάναμε μέχρι σήμερα, παρότι αυτό μας κόστισε την παραμονή μας στην Α’ κατηγορία.

Αποφασίσαμε το καλοκαίρι που είχαμε και τον χρόνο σύμμαχο να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα την ευχαριστιόμαστε πρώτα από όλα εμείς για το ποδόσφαιρο που θα παίζει και που δεν θα επέτρεπε στον καθένα να της βάλει τρικλοποδιές.

Δυστυχώς όμως κάποιοι θεωρούν την ευγένεια της συμπεριφοράς ως αδυναμία.

Έτσι και ενώ την Τρίτη η ΕΠΣΛ μας ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι με τους Αγίους Αναργύρους, θα γίνει Κυριακή λόγω αιτήματος των Αγίων Αναργύρων, την Τετάρτη η ΕΠΣΛ μάς το επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά, την Πέμπτη το βράδυ μάς είπαν ότι έκαναν λάθος και ζήτησαν την κατανόησή μας. Τα δεχθήκαμε όλα και δεν φέραμε καμιά αντίρρηση προκειμένου να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στην ΕΠΣΛ, αποδεχόμενοι ότι είναι ένα ανθρώπινο λάθος, και παρότι αγωνιστικά αυτό μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τελευταία στιγμή έγινε και αλλαγή του ενός επόπτη (Μπακάλμπασης) λόγω κωλύματος από το παιχνίδι Αμπελωνιακός – Ελευθεραί, με ποιον άλλον, με το παιχνίδι του Ηρακλή Λάρισας! Επιστήσαμε την προσοχή στην ΕΠΣΛ για όλα αυτά και ζητήσαμε το αυτονόητο. Δηλαδή να σταθεί η διαιτησία στο ύψος της και να παίξει 50-50. Αντ’ αυτού υπήρξε διαιτητική σφαγή του Ηρακλή στους Αγίους Αναργύρους από τον επόπτη Γκόγκο, καθώς μας ακυρώθηκαν δύο γκολ ως οφσάιντ που μέχρι και ο διαιτητής κ. Γκάγκας, (ο οποίος σημειωτέον ήταν πολύ καλός στην σαββατιάτικη αναμέτρηση) θα τα κατακύρωνε ως επόπτης σε ματς της Σούπερ Λιγκ.

Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα η προκλητική διαιτησία του κ. Κουκούλη στα Βούναινα που έβγαλε όλο του το κόμπλεξ στους παίκτες μας γιατί ο ίδιος δεν έγινε ποδοσφαιριστής. Ούτε τότε μιλήσαμε όπως δεν κάναμε και μετά το ματς με το Συκούριο στην έδρα μας με διαιτητή τον κ. Τζήλο, που δεν έδειξε κόκκινη στους φιλοξενούμενους στα πρώτα λεπτά σε δολοφονικό τάκλιν πάνω στον Φορτομάρη, κάτι που όμως παραδέχτηκε ως λάθος του στο φινάλε και αυτό τον τιμά ιδιαιτέρως.

Είναι πλέον φανερό ότι η εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΕΠΣΛ δίνει σε κάποιους την ευκαιρία να παίξουν τα παιχνίδια τους.

Ο Ηρακλής Λάρισας δεν πρόκειται να επιτρέψει σε ΚΑΝΕΝΑΝ να πιστεύει ότι αυτό θα μπορέσει να το πράξει. Δεν θα αφήσουμε με τίποτα την ομάδα μας να γίνει έρμαιο στις διαθέσεις αυτών που θέλουν να κάνουν το παιχνίδι τους.

Μάλιστα στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΠΣΛ πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Ηρακλή το είπε ξεκάθαρα προς τις δύο παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο των σωματείων ότι δεν πρέπει αυτή η εκλογική αναμέτρηση να βάλει σε διχόνοια και αντιπαραθέσεις τα σωματεία. Επιτέλους πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι ΕΠΣΛ σημαίνει ‘’Ένωση’’ όχι διάσπαση.

Συγγνώμη αν σας κουράσαμε αλλά είναι η πρώτη μας φορά που βγάζουμε ανακοίνωση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα μας υποχρεώσουν να το επαναλάβουμε.

Να ευχαριστήσουμε το σωματείο του Ατρόμητου Αγίων Αναργύρων για την άψογη φιλοξενία τους και την εγκαρδιότητα με την οποία μας υποδέχθηκαν.

Υ.Γ. Κύριοι να ξέρετε ότι ο Ηρακλής Λάρισας και δύναμη και φωνή έχει και η διοίκηση θα προστατέψει την ομάδα από τον οποιονδήποτε περίεργο προσπαθήσει να της κάνει κακό».

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χάλκη – Αβέρωφ     0-3 ά.α.

Κιλελέρ – Βούναινα  2-0

Γόννοι- Αμπελιά       1-0

Πουρνάρι – Γλαύκη  3-0 ά.α.

Αγ. Ανάργυροι- Ηρακλής Λάρ.      0-0

Νεάπολη – Φιλοκτήτης       0-1

Ραχούλα – Συκούριο          1-4

Ολύμπικ/Ν. Καρυές-Δαμασιακός   1-1

Αμπελωνιακός – Ελευθεραί          2-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ηρακλής Λάρ.          56-9   47

Συκούριο       44-16  43

Αμπελιά        26-13  35

Γόννοι 27-17  32

Ελευθεραί     28-21  32

Αμπελωνιακός         23-20  31

Φιλοκτήτης    28-16  30

Ολύμπικ/Ν. Καρυές  32-23  28

Δαμασιακός  31-26  28

Βούναινα       30-23  26

Νεάπολη       18-19  24

Ραχούλα       23-33  22

Άγ. Ανάργυροι         18-19  21

Κιλελέρ         19-19  21

Αβέρωφ        16-31  20

Πουρνάρι       27-32  17

*Χάλκη και Γλαύκη αποχώρησαν από το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/2, 15:00)

Κιλελέρ - Γόννοι

Βούναινα - Πουρνάρι

Αμπελιά – Αγ. Ανάργυροι

Γλαύκη – Νεάπολη

Ηρακλής Λάρ. - Ραχούλα

Φιλοκτήτης – Ολύμπικ/Ν. Καρυές

Συκούριο – Αμπελωνιακός

Δαμασιακός - Χάλκη

Αβέρωφ– Ελευθεραί

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass