ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο αθλητισμός πρεσβευτής του πολιτισμού

*Μια διαδικασία που κάνει τα παιδιά να μάθουν για τα μουσεία

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2017 14:40

Του Σωτ. Κέλλα

Μια σημαντική διαδικασία ανάδειξης πολιτιστικών χώρων της Λάρισας ξεκίνησαν αθλητικές ομάδες της πόλης που δίνει τη δυνατότητα αθλητισμός και πολιτισμός να συνυπάρξουν.

Ο αθλητισμός να βοηθήσει στην ανάδειξη των χώρων πολιτισμού της Λάρισας αλλά και από την άλλη τα νέα παιδιά να μάθουν ότι εκτός από αθλητική δραστηριότητα στην πόλη τους υπάρχει και πολιτιστική την οποία θα διαφημίσουν ως πρεσβευτές στους αγώνες τους.

Δύο ομάδες που η μια με την άλλη δεν έχει καμία σχέση μεταξύ τους(προέρχονται από διαφορετικά αθλήματα) αποφάσισαν να φωτογραφηθούν σε δύο χώρους που σημαδεύουν την πόλη.

Συγκεκριμένα η ποδοσφαιρική ομάδα της Αστραπής Νέας Πολιτείας διάλεξε προχθές το πρωί τον αύλειο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και πολλά παιδιά (αλλά και γονείς) επισκέφθηκαν τον χώρο βλέποντας και τη γωνιά της αρχαίας αθλητικής Θεσσαλίας (δείχνοντας τη μακρόχρονη αθλητική ιστορία του τόπου) ενώ η ομάδα χάντμπολ Larissa handball συνδύασε την κοπή της πίτας της με επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

Η διαδραστικότητα των δύο εκδηλώσεων θα είναι μεγάλη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, ενώ σίγουρα θα βρει μιμητές.

Τους αθλητές της Αστραπής Νέας Πολιτείας συνόδευαν οι προπονητές τους κ.κ. Καφφές,Στεργιάκης,Σιάρκος,Καλτσάς και Βλάχος. Μιλώντας με έναν εξ αυτών τον Γιώργο Καφφέ μας είπε ότι στόχος είναι να μην έχουν τα παιδιά μόνο την αθλητική παιδεία αλλά να τη συνδυάσουν ταυτόχρονα με την πολιτιστική. Άλλωστε μας λέει ο Γιώργος Καφφές τα αρχαία χρόνια όταν μιλούσαν για εκπαίδευση των νέων αναφέρονταν στον αθλητισμό, τη μουσική, τον πολιτισμό...

Η μοναδική ομάδα χάντμπολ της Λάρισας, που έκανε γνωστό τα τελευταία τρία χρόνια το άθλημα στην περιοχή, με τις προσωπικές προσπάθειες και τον αγώνα του εμπνευστή της και δημιουργού της, του Βασίλη Γκουράβα, αλλά και των συνοδοιπόρων γονέων και αθλητών καθώς και με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, με εκφραστές τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Παιδή καθώς και τον κ. Γιώργο Κωσταρόπουλο – εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού του Δήμου, πρωτοτύπησε και αυτή. Αποφάσισε να σταθεί αρωγός σε μια προσπάθεια, που θα συνδέσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής.

Η φωτογραφική κάλυψη της γιορτής, ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι "μέσα στους χώρους των αρχαίων μνημείων και θεάτρων μας, βρίσκεται η ελληνικότητά μας, ο πολιτισμός, οι αξίες και οι αρετές μας, που έχουμε καθήκον να πρεσβεύουμε από γενιά σε γένια, και να μεταλαμπαδεύουμε στους αθλητές μας και στα παιδιά μας"!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass